ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η παρέμβαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Η παρέμβαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Facebook Twitter
φωτ.: Getty
0

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μέσω του ιδρύματός τους «Archewell Foundation» έδωσαν στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία καλούν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες στις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον προσεχή Νοέμβριο.

Σε σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, το ίδρυμα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ αναφέρει: «Η ψήφος δεν είναι απλώς δικαίωμα, είναι ένας θεμελιώδης τρόπος να επηρεάσουμε την μοίρα των κοινοτήτων μας. Στο ίδρυμα Archewell Foundation αναγνωρίζουμε πως η συμμετοχή των πολιτών ανεξαρτήτως από το πολιτικό κόμμα του καθενός, βρίσκεται στην καρδιά ενός πιο δίκαιου και ισότιμου κόσμου. Με την συμμετοχή σε πρωτοβουλίες όπως αυτή έχουμε στόχο να ενισχύσουμε το μήνυμα πως κάθε φωνή έχει σημασία. Μαζί, ας βεβαιωθούμε, ότι κάθε πολίτης που έχει δικαίωμα ψήφου είναι ενημερωμένος και έχει την ενθάρρυνση να συμμετάσχει στην διαμόρφωση του μέλλοντος της Αμερικής».

Προς το παρόν, ούτε ο Βρετανός γαλαζοαίματος, ούτε η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, έχουν δηλώσει δημόσια την στήριξή τους σε έναν από τους δύο υποψηφίους των προεδρικών εκλογών, την Κάμαλα Χάρις ή τον Ντόναλντ Τραμπ. Στη Βρετανία τα μέλη της βασιλικής οικογένειας παραδοσιακά δεν συμμετέχουν στην πολιτική ζωή, δεν εκφέρουν άποψη για πολιτικά ζητήματα και δεν ψηφίζουν στις εκλογές.

Η παρέμβαση του Χάρι και της Μέγκαν στις αμερικανικές εκλογές του 2020 

Όμως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πέμπτος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου και η πρώην πρωταγωνίστρια του δικαστικού σίριαλ Suits, παρεμβαίνουν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Στις αμερικανικές εκλογές του 2020 ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, που μόλις είχαν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ μετά το Megxit, έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με το ζευγάρι καθισμένο στον κήπο της πολυτελούς έπαυλής του στο Μοντεσίτο να παρακινεί τους αμερικανούς ψηφοφόρους «να καταψηφίσουν την ρητορική του μίσους και την παραπληροφόρηση».

Αν και το διάσημο ζευγάρι δεν έλεγε στο βίντεο ξεκάθαρα υπέρ ποίου υποψηφίου τάσσεται, θεωρήθηκε προφανές ότι στηρίζει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, αφού στο παρελθόν η πρώην ηθοποιός είχε ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Στις εκλογές του 2016 η Μέγκαν Μαρκλ τάχθηκε υπέρ της Χίλαρι Κλίντον και χαρακτήρισε «μισογύνη» τον Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή.

Το συγκεκριμένο βίντεο είχε προκαλέσει σάλο στη Βρετανία εκείνη την περίοδο ενώ ο καυστικός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν έγραψε στο Twitter: «Το ότι ο πρίγκιπας Χάρι χώνει τη μύτη του στις αμερικανικές εκλογές και ουσιαστικά λέει στους Αμερικανούς να ψηφίσουν εναντίον του προέδρου Τραμπ είναι εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας». Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε αναγκαστεί να απαντήσει στην σκληρή κριτική που δέχθηκαν οι Σάσεξ πως: «Δεν θα σχολιάσουμε. Ο δούκας δεν είναι εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας και όποια σχόλια κάνει είναι προσωπικά».

Μετά το Megxit το 2020, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν εγκατασταθεί σε πολυτελή έπαυλη στο Μοντεσίτο της Σάντα Μπάρμπαρα μαζί με τα δύο παιδιά τους, τον Άρτσι, πέντε ετών και την Λίλιμπετ Νταϊάνα, τριών ετών.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Η απόφαση του Ισραήλ να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς πλήρη κατοχή αποκαλύπτει τις εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Νετανιάχου και των στρατιωτικών ηγετών, σε μια κρίσιμη φάση του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Το χωριό που απαγόρευσε τις δημόσιες μουσουλμανικές γιορτές έλαβε εντολή να ακυρώσει την απόφαση

Διεθνή / Ισπανία: Το χωριό που απαγόρευσε τις δημόσιες μουσουλμανικές γιορτές έλαβε εντολή να ακυρώσει την απόφαση

Η ισπανική κυβέρνηση διέταξε την άρση απαγόρευσης θρησκευτικών εκδηλώσεων σε δημοτικά αθλητικά κέντρα της πόλης Χουμίγια, χαρακτηρίζοντάς την αντίθετη με το δικαίωμα θρησκευτικής ελευθερίας
THE LIFO TEAM
Οι Μακρόν επιστράτευσαν ερευνητές για την υπόθεση της Κάντας Όουενς

Διεθνή / Οι Μακρόν επιστράτευσαν ερευνητές για την υπόθεση της Κάντας Όουενς

Στο στόχαστρο οι δεσμοί της με την άκρα δεξιά και τη ρωσική προπαγάνδα - Η θεωρία για το φύλο της Μπριζίτ Μακρόν εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2017 από Ισπανό blogger, αλλά έγινε γνωστή στη Γαλλία το 2021
LIFO NEWSROOM