Η Unilever δρομολογεί 3.200 απολύσεις στην Ευρώπη μέχρι τέλος του 2025

Η Unilever δρομολογεί 3.200 απολύσεις στην Ευρώπη μέχρι τέλος του 2025 Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Η Unilever σχεδιάζει να περικόψει το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2025 και να απολύσει 3.200 εργαζομένους στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της προσπάθειας του διευθύνοντος συμβούλου να «αναζωογονήσει την ανάπτυξη» στον γίγαντα καταναλωτικών αγαθών.  

«Ξεκινάμε τώρα, τις επόμενες εβδομάδες, τη διαδικασία διαβούλευσης με τους εργαζόμενους που μπορεί να επηρεαστούν από τις προτεινόμενες αλλαγές», δήλωσε εκπρόσωπος της Unilever σε ηλεκτρονικό μήνυμα.  

Η Unilever ενημέρωσε τα ανώτερα στελέχη της την Τετάρτη (10/7) ότι έως και 3.200 θέσεις εργασίας θα περικοπούν στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2025, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες ενός τηλεφωνήματος σε όλη την εταιρεία. 

Οι περικοπές αποτελούν μέρος ενός προγράμματος «παραγωγικότητας» που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, το οποίο περιελάμβανε έως και 7.500 απολύσεις. «Ο αναμενόμενος καθαρός αντίκτυπος στην Ευρώπη από σήμερα και μέχρι το τέλος του 2025 είναι της τάξης των 3.000 έως 3.200 θέσεων εργασίας», δήλωσε η Κωνσταντίνα Τριμπού, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Unilever, κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης. 

Ο διευθύνων σύμβουλος Χάιν Σουμάχερ, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο αυτό πέρυσι, παρουσίασε τον Οκτώβριο σχέδια για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών με την απλοποίηση της επιχείρησης, αφού είχε χαμηλές αποδόσεις τα τελευταία χρόνια. 

Με πληροφορίες από FT, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM