Ποια Επίδαυρος; Στις 12 Ιουλίου έχει μόνο Peggy Gou

Ποια Επίδαυρος; Στις 12 Ιουλίου έχει μόνο Peggy Gou Facebook Twitter
Η 32χρονη Νοτιοκορεάτισσα παραγωγός και DJ έγινε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και πετυχημένες φιγούρες της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής σε μικρό χρονικό διάστημα.
0

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΕΙ ΓΑΝΤΙ στην Peggy Gou, και φαίνεται. Το όνομά της έχει συνδεθεί άρρηκτα με τους μήνες κατά τους οποίους η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο. Πέρσι, κυκλοφόρησε το «It Goes (NaNaNa)» τον Ιούνιο και σάρωσε παντού, αποσπώντας τον τίτλο του απόλυτου καλοκαιρινού hit. Φέτος τον Ιούνιο πάλι κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο «I hear you», ενώ θα επισκεφτεί την Αθήνα τον Ιούλιο (12/7, Ejekt Festival, Γήπεδο Tae Kwon Do, Φάληρο). Θα γίνει χαμός, όπως πέρσι. Το ελληνικό κοινό τρελαίνεται για την Gou. Και γιατί όχι; Θεωρείται η Νο1 DJ παγκοσμίως αυτήν τη στιγμή, και δικαίως, αφού είναι η μόνη γυναίκα που καταφέρνει να βρίσκεται ανάμεσα σε σούπερ σταρ του είδους όπως ο David Guetta, ο Diplo και ο Calvin Harris.

Η 32χρονη Νοτιοκορεάτισσα παραγωγός και DJ έγινε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και πετυχημένες φιγούρες της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής σε μικρό χρονικό διάστημα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι περισσότερο influencer παρά DJ. Εκτός από τη μουσική, έχει το δικό της fashion brand, το KIRIN (σημαίνει καμηλοπάρδαλη στα κορεάτικα), με τις ευλογίες του συγχωρεμένου Virgil Abloh, ενώ ένα remix της στην Kylie Minogue χρησιμοποιήθηκε για να προωθήσει τρεις νέες γεύσεις του παγωτού Magnum.

Ο κόσμος αρέσκεται να κουτσομπολεύει με ποιον βγαίνει κάθε φορά. Ο μύθος λέει ότι ξεκίνησε επίσημα την καριέρα της όταν ένας promoter την είδε σε φωτογραφία της, προτού την ακούσει να παίζει. Από την άλλη, είναι η πρώτη Κορεάτισσα που έπαιξε στο Berghain, ενώ συχνά είναι headliner στα μεγάλα κλαμπ της Ίμπιζα. Την κατηγορούν ότι αναμασά παλιές κλαμπ επιτυχίες. Υποθέτω ότι αν ήταν άνδρας δεν θα έλεγαν ακριβώς το ίδιο. Με έναν τρόπο τα κομμάτια του «I hear you» αντλούν έμπνευση κυρίως από τη δεκαετία του ’90, αυτό όμως δεν έχει και πολλή σημασία. Φτιάχνει ανάλαφρη, χορευτική ποπ με στυλ που ακούγεται ευχάριστα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και με δροσερή διάθεση, ιδανική για την καυτή εποχή που διανύουμε. 

8 μεγάλα πάρτι μέχρι τα μέσα Ιουλίου

Ποια Επίδαυρος; Στις 12 Ιουλίου έχει μόνο Peggy Gou Facebook Twitter
Island Athens Riviera

Καλοκαίρι σημαίνει πάρτι και αν είναι δίπλα στη θάλασσα, ακόμα καλύτερα. Και μπορεί οι περισσότεροι DJs την καλοκαιρινή σεζόν να την κάνουν για τα νησιά, φέτος όμως η Αθήνα θα δει μια σειρά από σούπερ σταρ DJs να επισκέπτονται τα decks των μεγαλύτερων κλαμπ της παραλιακής.

Έχουμε και λέμε: Στο Bolival Beach Bar έχει Joseph Capriati (29/6), Massano (12/7) και Paul Van Dyk (5/7). Μάλιστα, το Bolivar φέτος κλείνει τα 20 χρόνια του και διοργανώνει μεγάλο πάρτι με τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro (13/7). Εκεί θα γιορτάσει τα 23 της χρόνια η ομάδα FSI, προσκαλώντας τους Paul Oakenfold και Infected Mushroom σε ένα άχαστο χορευτικό double bill.

Τέλος, σημειώστε την ημερομηνία 29/6 για το Tropical, ένα open air project που θέλει να μας κάνει έκπληξη.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Becoming Led Zeppelin»: Το χρονικό του βαρύτερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών

Pulp Fiction / Led Zeppelin: Ένα ντοκιμαντέρ για το «βαρύτερο» ροκ συγκρότημα όλων των εποχών

Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» του Μπέρναρντ ΜακΜάχον παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού hard rock συγκροτήματος, φωτίζοντας το background των μελών του και τις περιστάσεις που οδήγησαν στην ίδρυσή του, φτάνοντας μέχρι και την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους και την απαρχή της απόλυτης δόξας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ZOLA JESUS INTERVIEW

Μουσική / Η Zola Jesus δεν φοβάται το σκοτάδι, το κατοικεί

Λίγο πριν την εμφάνισή της στην Αθήνα, η Ρωσοαμερικανίδα καλλιτέχνιδα μιλά στη LIFO για το πώς δημιουργεί τη σκοτεινή και ατμοσφαιρική μουσική της, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα είδη, καθώς και για το πώς η ίδια αντιστέκεται στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι θηλυκότητες.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Κ. Βήτα: «Στο ρεμπέτικο τραγουδούσαν κι έσπαγαν τα μάρμαρα στους τάφους»

Μουσική / Κ. Βήτα: «Στο ρεμπέτικο τραγουδούσαν κι έσπαγαν τα μάρμαρα στους τάφους»

Στον νέο του δίσκο «Εννιά νούφαρα απ’ τη νεκρή όχθη», ο Κ. Βήτα διασκευάζει εννιά τραγούδια της Μαρίκας Παπαγκίκα και της Σωτηρίας Μπέλλου, αναδεικνύοντας τη διαχρονική δυναμική του ρεμπέτικου, που συνεχίζει να συγκινεί βαθιά μέχρι και σήμερα.
M. HULOT
«Εικόνες από μια έκθεση»: Ένα μουσικό έργο-περιπλάνηση σε έκθεση ζωγραφικής

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / «Εικόνες από μια έκθεση»: Ένα μουσικό έργο-περιπλάνηση σε έκθεση ζωγραφικής

Η Ματούλα Κουστένη μιλά για το σαγηνευτικό αυτό έργο που απεικονίζει τους πίνακες μιας έκθεσης σε μια τεράστια παλέτα ηχοχρωμάτων, τα οποία πολλαπλασιάζονται στην ιδιοφυή ενορχήστρωση του Μορίς Ραβέλ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
10 εξαιρετικά techno clubs στην Ευρώπη και στον κόσμο

Μουσική / 10 κορυφαία techno clubs για το 2025 που αξίζουν το ταξίδι

Το clubbing μπορεί να μην είναι πια αυτό που ήταν στα ’90s και πολλά θρυλικά clubs να αποτελούν παρελθόν, όμως, η techno μουσική γνωρίζει νέα άνθηση. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα techno clubs για το 2025.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
Οι Adriatique έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα / Οι Adriatique στα λατομεία Διονύσου: Η techno συναντά την αρχαία Ελλάδα / «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα λατομεία Διονύσου θα φιλοξενήσουν το σόου των Adriatique»

Μουσική / Ο άνθρωπος πίσω από τα πολυσυζητημένα events στο λατομείο Διονύσου (και των Adriatique)

O 23χρονος Hennes Alt, εμπνευστής του πρότζεκτ που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διεθνούς φήμης μουσικό σόου «X» των Adriatique, μιλά στη LiFO για την ιστορική σημασία του χώρου, όπου μέχρι και σήμερα εξορύσσεται το περίφημο πεντελικό μάρμαρο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Π.Ι.Ε.Β.: Πολλές φορές με τη δυστοπία αυνανιζόμαστε και λίγο

Μουσική / Π.Ι.Ε.Β.: «Φοβάμαι μη γίνει το spoken word η νέα Ντουμπάι»

Το «Detroit» είναι το νέο άκρως χορευτικό άλμπουμ του Π.Ι.Ε.Β., σε παραγωγή του Viktoras, που φέρνει την αστική ποίηση και το spoken word στα κλαμπ και ο ήχος του είναι βγαλμένος από «τα όνειρα που είδαμε μετά από ένα πάρτι μεθυσμένοι».
M. HULOT
Lola δώστα όλα: Η Μαρίνα Σάττι μας κερνάει χαρά και κάθεται σαν κόκαλο στο λαιμό

Μουσική / Lola, δώσ' τα όλα: Η Μαρίνα Σάττι μας κερνάει χαρά και κάθεται σαν κόκαλο στον λαιμό

Το νέο άλμπουμ POP TOO της Μαρίνας Σάττι κατορθώνει ένα εξαιρετικό ακομπλεξάριστο πάντρεμα, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά πως παίζει με τους δικούς της κανόνες και αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της.
M. HULOT ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
Σαβίνα Γιαννάτου: «Μια καλή κριτική κινητοποιεί κι άλλους ανθρώπους, και μαζί τους κινητοποιείσαι κι εσύ»

Σαβίνα Γιαννάτου / Σαβίνα Γιαννάτου: «Μια καλή κριτική κινητοποιεί κι άλλους ανθρώπους, και μαζί τους κινητοποιείσαι κι εσύ»

Το νέο της άλμπουμ, που αποθέωσε η «Guardian», είναι άλλο ένα λιθαράκι στην αξιοζήλευτη μουσική πορεία της. Λίγες μέρες πριν τις εμφανίσεις της στην Ελλάδα, η «υπέροχη Ελληνίδα τραγουδίστρια» όπως την αποκάλεσαν μιλά για τη δουλειά της και το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο που έχει, τη φωνή της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ