cumgirl8: Τέσσερις «αισθησιακές εξωγήινες αμοιβάδες» έρχονται στην Αθήνα

Οι cumgirl8 θα γεμίσουν σεξουαλική θετικότητα την Αθήνα Facebook Twitter
Ανήκουν στη νέα γενιά indie queer και γυναικείων συγκροτημάτων της Αμερικής.
0

Οι cumgirl8 είναι πολλά πράγματα, μια καλλιτεχνική κολεκτίβα, ένα post-punk σχήμα και ένα άκρως συμπεριληπτικό fashion brand. Ειδικά για τη fun προσέγγισή τους στη μόδα με έμφαση στο ροζ χρώμα την τελευταία διετία έχουν αποθεωθεί από το περιοδικό «Vogue», που συχνά τους κάνει αφιερώματα. Βοηθάει και το γεγονός ότι η βάση τους είναι στο Μανχάταν.

Ας επικεντρωθούμε, όμως, στο νεοϋορκέζικο γκρουπ που θα εμφανιστεί απόψε στην Αθήνα, στο Death Disco. Τα τέσσερα μέλη του, Lida Fox (μπάσο), Veronika Vilim (κιθάρα), Chase Lombardo (ντραμς) και Avishag Rodrigues (κιθάρα), γνωρίστηκαν σε ένα sex chat με τίτλο «Cumgirl» και άνοιξαν ένα κανάλι με τον αριθμό 8, εξού και το όνομά τους. Πρώτα έφτιαξαν την κολεκτίβα και μετά το συγκρότημα. Μάλιστα, αναφέρουν ως πέμπτο μέλος του συγκροτήματος το διαδίκτυο.

Αυτή η διάθεση για αυτοσαρκασμό και σάτιρα συνοψίζει τη δουλειά τους, η οποία επιτίθεται στα κακώς κείμενα της ποπ κουλτούρας, π.χ. στην αντικειμενικοποίηση των γυναικών, στον κιτρινισμό των social media και στον καπιταλισμό. Η μουσική τους, όπως και όλη η φιλοσοφία τους, περιστρέφεται γύρω από τη σεξουαλική θετικότητα.

Ένα από τα πιο πρόσφατα τραγούδια τους είναι αφιερωμένο στην Ουγγροϊταλίδα πορνοστάρ/πολιτικό Ilona Staller, κατά κόσμον Cicciolina, ενώ στο βίντεο του «Cursed Angels» υποδύονται καθολικές μαθήτριες που καταλήγουν να κυλιούνται ημίγυμνες στις λάσπες.

«Είναι σημαντικό για εμάς να εκφράζουμε τη σεξουαλική μας θετικότητα, επειδή το να είσαι αρνητικός είναι απαίσιο, ειδικά σε σχέση με το πώς αντιλαμβάνεσαι το σώμα σου».

Στο λήμμα της Wikipedia που αναφέρεται σε αυτές περιγράφουν το πρότζεκτ τους ως μια «sex positive εξωγήινη αμοιβάδα». «Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;» τις ρωτάω, όχι ότι περιμένω κάποια σαφή απάντηση. Στη συνέντευξη συμμετέχουν οι τρεις από τις τέσσερις –και το ίντερνετ, θα πρόσθετα– και η κατάσταση είναι χαοτική.

Η Veronika μου λέει ότι είναι αμοιβάδες και εξωγήινες και τους αρέσει το σεξ. Η Lida δηλώνει ότι η αμοιβάδα τους εξελίσσεται, αλλάζει και μεταμορφώνεται κάθε φορά που μιλούν σε κάποιο μέσο. «Είναι σημαντικό για εμάς να εκφράζουμε τη σεξουαλική μας θετικότητα επειδή το να είσαι αρνητικός είναι απαίσιο, ειδικά σε σχέση με το πώς αντιλαμβάνεσαι το σώμα σου». Η Chase γελάει και προσθέτει: «Υπάρχουν τόσες μπάντες με σεξουαλική αρνητικότητα, με άτομα που παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά». 

«Cicciolina» 

Το ίδιο αναρχικό πνεύμα επιδεικνύουν και στις ζωντανές τους εμφανίσεις και αν και περιμένεις να κάνουν ένα σωρό χυδαία πράγματα πάνω στη σκηνή, τελικά φαίνεται να ποντάρουν περισσότερο στη διασκέδαση και στο να παιρνούν καλά τόσο αυτές όσο και το κοινό τους παρά στο σοκ. Ανήκουν στη νέα γενιά indie queer και γυναικείων συγκροτημάτων της Αμερικής, όπως οι boygenius και οι Special Interest, αν και έχουν περισσότερα κοινά με τις Wet Leg και τους Porridge Radio. Γι’ αυτό ίσως υπέγραψαν στη 4AD. Τον Αύγουστο που μας πέρασε κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο «Phantasea Pharm». Οι επιρροές τους είναι πολλές, από τη Madonna και τη Nina Hagen μέχρι τους Strawberry Switch Blade, Chris & Cosey, Delta 5, ESG, DAF κ.λπ. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας άνοιξαν ένα κανάλι στο YouTube που ονόμασαν «1-800», μέσα από το οποίο συνομιλούσαν με διάφορους γνωστούς καλλιτέχνες. Είναι ανενεργό αυτήν τη στιγμή, αλλά παίρνεις μια ιδέα πώς είναι από κοντά. Αναρωτιέμαι αν το γεγονός ότι ανήκουν σε μια κολεκτίβα τις βοήθησε. «Είναι όμορφο να μην έχεις ταβάνι», αναφέρει η Chase, «μπορείς πολύ πιο εύκολα να περάσεις τα μηνύματά σου. Η μόδα είναι κάτι καταπληκτικό, έτσι ο κόσμος μπορεί να "φορέσει" τη φιλοσοφία μας, να αισθάνεται hot παντού». Τα μελλοντικά τους σχέδια περιλαμβάνουν και ένα φιλμ, «θα είναι καλτ και αριστούργημα, το δικό μας "Spice World"».

Οι cumgirl8 θα γεμίσουν σεξουαλική θετικότητα την Αθήνα Facebook Twitter
Οι περισσότεροι από τη γενιά μας αλλά και νεότεροι δεν συμφωνούν με τον τρόπο που οι ΗΠΑ χειρίζονται την πολιτική γενικότερα, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, των αστυνομικών υπηρεσιών και της εξωτερικής πολιτικής.

Όταν ρωτώ πώς είναι να ζεις στο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Αμερική, είναι η μόνη στιγμή που σοβαρεύουν κάπως. Μου απαντούν όλες και δεν μασάνε τα λόγια τους.

Σύμφωνα με τη Veronika «το πιο τρομακτικό πράγμα είναι οι πρόσφατοι περιορισμοί στις αμβλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ. Οι άνθρωποι δεν θα πάψουν να κάνουν εκτρώσεις, απλώς τώρα γίνεται δύσκολο και επικίνδυνο, κι αυτό είναι τρομακτικό».

Η Lida προσθέτει ότι η κατάσταση είναι ζοφερή. «Είμαστε τυχερές που ζούμε στη Νέα Υόρκη, αλλά γενικά το πολιτικό σύστημα έχει γαμηθεί παντελώς. Οι περισσότεροι από τη γενιά μας αλλά και νεότεροι δεν συμφωνούν με τον τρόπο που οι ΗΠΑ χειρίζονται την πολιτική γενικότερα, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, των αστυνομικών υπηρεσιών και της εξωτερικής πολιτικής. Ούτε στις επόμενες εκλογές φαίνεται ότι θα φτιάξουν τα πράγματα».

Η Chase προσθέτει: «Έχω πολλούς ανθρώπους στον περίγυρό μου που περνούν μια κόλαση για να βγάλουν βίζα και πράσινη κάρτα ώστε να μπορέσουν να ζήσουν στην Αμερική, επειδή στη Ρωσία η κατάσταση είναι απαίσια ή είναι τρομακτικό να είσαι γκέι στην Τζαμάικα. Καταλαβαίνω πόσο πιο εύκολη είναι η καθημερινότητά μας ως Αμερικανίδων πολιτών. Κι όμως, στο Φλιντ ακόμα δεν έχουμε καθαρό νερό. Οι μπάτσοι είναι ρατσιστές. Η περίθαλψη είναι απρόσιτη και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς κυριολεκτικά κλείνει βιβλιοθήκες και αγοράζει ρομπότ παρακολούθησης. Είναι αηδιαστικό. Είμαστε μέλη μιας αυτοκρατορίας».

«Cursed Angel»

Οι cumgirl8 θα εμφανιστούν απόψε στη σκηνή του Death Disco.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χελμός

Μουσική / Χελμός: 30 στιγμές από το πιο «ψηλό» φεστιβάλ του καλοκαιριού

Στημένο στα 1.700 μέτρα, το 3ο Helmos Mountain Festival υποδέχτηκε μερικά από τα πιο αγαπημένα ονόματα της εγχώριας σκηνής, σε ένα τριήμερο που συνδύασε μουσική, φύση και κορυφές - κυριολεκτικά και μεταφορικά.
LIFO NEWSROOM
Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Μουσική / Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Η νέα φωνή της ελληνικής μουσικής είναι, όπως λέει, «λίγο καθαρίστρια, λίγο ιδιωτική υπάλληλος, λίγο τραγουδίστρια». Μόλις έκλεισε τα τριάντα, ετοιμάζεται να ανέβει ξανά στη σκηνή με τη Νατάσσα Μποφίλιου και δείχνει πως έχει πολλά να προσφέρει.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Tsoula Festival

Μουσική / Tsoula Festival: Το πιο φρέσκο νησιώτικο φεστιβάλ στήνεται στην Αστυπάλαια

Με όνομα εμπνευσμένο από το παραδοσιακό φυλαχτό του νησιού, το φεστιβάλ που οραματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι στρέφει τα βλέμματα στην «πεταλούδα του Αιγαίου» – και έχουμε αποκλειστικά το πλήρες πρόγραμμά του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Η Ματούλα Κουστένη μάς ξεναγεί στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Φέλιξ Μέντελσον που εμπνέεται από τον Σαίξπηρ και θα ζωντανέψει, όπως και στο κείμενο, «στην Αθήνα, μια καλοκαιρινή νύχτα».
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Στέφανος Αθανασίου

Μουσική / Στέφανος Αθανασίου: «Γράφω για τον έρωτα, ο οποίος δεν έχει φύλο, δεν έχει καταγωγή»

Ο νεαρός τραγουδοποιός από τα Γιάννενα δεν είχε σκοπό να πει δημοτικά, αλλά συνόδεψε τη θεία του, Παγώνα Αθανασίου, σε δύο νεο-παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου που του προκάλεσαν ανατριχίλα.
M. HULOT
Voltnoi & Quetempo (STEGI.RADIO), Άκης Χοντάσης Επιμέλεια Μουσικού Προγράμματος «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Plāsmata 3 / Voltnoi & Quetempo, Άκης Χοντάσης: «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Το STEGI.RADIO γίνεται για τρεις εβδομάδες το σημείο συνάντησης στα Plāsmata 3 στο Πεδίον του Άρεως, με αμέτρητες ώρες μουσικής απ' όλο τον πλανήτη και συζητήσεις που αφηγούνται ιστορίες του κόσμου.
M. HULOT
H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Μουσική / «Φθηνά Tricks 3»: H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Με το «Φθηνά Tricks 3» ολοκληρώνεται η τριλογία του Έλληνα ράπερ, με τη θεαματικότερη ίσως άνοδο που έχει δει η ελληνική σκηνή – ένα άλμπουμ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε όποιον ακούει ραπ να ισχυριστεί πως δεν του αρέσει.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ