Αχιλλέας Μπέος: Οι Ενώσεις Συντακτών ζητούν παρέμβαση της δικαιοσύνης

Ενώσεις Συντακτών για τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου: Επιβεβλημένη η παρέμβαση των δικαστικών αρχών Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Μετά τις δηλώσεις του δημάρχου του Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά δημοσιογράφων, η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών προχώρησαν σε σχετική ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή στοχοποίηση».

Τόσο η ΠΟΕΣΥ όσο και οι Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) «απέναντι στο υβριστικό παραλήρημα, που εκτόξευσε κατά δημοσιογράφων και την πρωτοφανή στοχοποίησή τους ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «σαν να μην ήταν αρκετό το υβρεολόγιο του δημάρχου και η εκτόξευση χυδαίων σχολίων εις βάρος συγκεκριμένων συναδέλφων ο κύριος Μπέος προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, καλώντας τους πολίτες της περιοχής να προβούν σε πράξεις βίας κατ’ αυτών». Τονίζεται παράλληλα, πως το μόνο «έγκλημα» των δημοσιογράφων είναι η ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η ΠΟΕΣΥ αλλά και οι Ενώσεις Συντακτών θεωρούν «επιβεβλημένη την παρέμβαση των δικαστικών αρχών για την προστασία των δημοσιογράφων και του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης, αλλά και για τη διατήρηση της κοινωνικής και δημοκρατικής ομαλότητας».

Επισημαίνεται παράλληλα, πως «το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερώσουμε σχετικά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όλα τα αρμόδια όργανα και τις Αρχές, αλλά και τις Διεθνείς Δημοσιογραφικές Οργανώσεις, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακραίας αυτής συμπεριφοράς, η οποία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει ανεκτή από οποιονδήποτε και εάν προέρχεται».

Αχιλλέας Μπέος: Να φτύνετε τους δημοσιογράφους

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Ρε σκουπίδια της δημοσιογραφίας, πατσαβούρες δημοσιογράφοι, όσοι είστε τέτοιοι και να ξεκινήσω, άπλυτοι και τι να μην πω. Ρε Τασοπούλου, σε πειράζει το νερό που κόβεται στις 10-11 γιατί κόβεται, σε πειράζει; Γιατί κάνεις μπάνιο; Μια φορά τον μήνα κάνεις μπάνιο. Τι σε νοιάζει εσένα μωρή;».

Συμπλήρωσε επίσης πως «βγήκε μια Τζανετουλάκου και έκανε μέτρηση από τη βρύση της ότι το νερό έχει κολοβακτηρίδια. Έτσι γίνονται μετρήσεις; Δεν ντρέπεστε λίγο ρε ξεφτιλισμένοι; Δυσφημίζετε την πόλη σας. Ντροπή σας ρε. Και απευθύνομαι στους πολίτες, στον δρόμο που θα τους βλέπετε (τους δημοσιογράφους) να τους φτύνετε. Αλλά και να τους φτύνετε θα νομίζουν ότι ψιχαλίζει».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM