Η NASA αποκάλυψε για πρώτη φορά τι βρήκε στο δείγμα αστεροειδούς που επέστρεψε στη Γη

Η NASA αποκάλυψε για πρώτη φορά τι βρήκε στο δείγμα αστεροειδούς που επέστρεψε στη Γη Facebook Twitter
Φωτ.: NASA
0

Η NASA αποκάλυψε για πρώτη φορά τι βρήκε σε δείγμα αστεροειδούς που επέστρεψε στη Γη τον περασμένο μήνα.

Το δείγμα, που συλλέχθηκε από έναν αστεροειδή με την ονομασία «Bennu» τον Οκτώβριο του 2020 και μεταφέρθηκε προ ημερών στη Γη περιείχε νερό, άνθρακα και οργανική ύλη σύμφωνα με τη NASA.

Αυτά είναι τα στοιχεία που βρέθηκαν στα δείγματα από τον αστεροειδή Bennu που έφερε στη Γη η αποστολή «Osiris Rex» στις 24 Σεπτεμβρίου. «Το νερό και ο άνθρακας είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε να βρούμε», είπε το νο1 της NASA, Μπιλ Νέλσον, στο Διαστημικό Κέντρο Johnson στο Χιούστον. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παρουσία άφθονου υλικού πλούσιου σε άνθρακα και ορυκτών αργίλου που περιέχουν νερό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι τα δομικά στοιχεία της ζωής στη Γη θα μπορούσαν να υπάρχουν επίσης στον αστεροειδή.

«Έτσι οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να ερευνήσουν την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας» τόνισε.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες εργασίας, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης, μετρήσεις υπερύθρων, περίθλαση ακτίνων Χ και ανάλυση χημικών στοιχείων. Επιπλέον, η υπολογιστική τομογραφία ακτίνων Χ κατέστησε επίσης δυνατή τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου ενός από τα σωματίδια.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ