Η Ολυμπία Σνόου αποχωρεί από την πολιτική

Η Ολυμπία Σνόου αποχωρεί από την πολιτική Facebook Twitter
0

Η ελληνικής καταγωγής Ολυμπία Σνόου και μέλος της Γερουσίας- από τη μεριά των Ρεπουμπλικάνων- στην Πολιτεία του Μέιν, ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή της τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στη σχετική δήλωση που έκανε η Σνόου τα έβαλε με την Ουάσινγκτον λέγοντας ότι «Αυτό που μου δίνει κίνητρο στη δουλειά μου είναι να παράγω αποτελέσματα για εκείνους που μου ανέθεσαν να είμαι η φωνή τους και να υπερασπίζομαι τα δικαιώματά τους… ωστόσο βρίσκω εξαιρετικά απωθητική αυτή την ατμόσφαιρα πόλωσης η οποία είναι διάχυτη, όπως επίσης και τον ασφυκτικό κύκλο κομματικής ιδεολογίας που έχει δημιουργηθεί και ο οποίος δεν με ικανοποιεί. Η Σπαρτιάτική μου καταγωγή με κάνει να είμαι μια μαχήτρια. Είμαι καλά προετοιμασμένη για την εκλογική μάχη. Αυτό όμως δεν είναι το θέμα. Αυτό που με οδήγησε σε αυτή μου την απόφαση είναι η διαπίστωση ότι δεν αναμένεται να αλλάξει βραχυπρόθεσμα αυτή η έντονη κομματική αντιπαράθεση και δεν είμαι διατεθειμένη να δεσμευτώ για άλλα έξι χρόνια στη Γερουσία».

Η 65χρονη Ολυμπία Σνόου υπήρξε από τους λίγους μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας, ψηφίζοντας επανειλημμένα με τους Δημοκρατικούς σε κρίσιμης σημασίας νομοσχέδια. Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, η απόφασή της μπορεί να δώσει την ευκαιρία στο Δημοκρατικό κόμμα να κερδίσει μια ακόμη θέση στη Γερουσία ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι είχαν 100% εξασφαλισμένη μια έδρα στην επόμενη Γερουσία.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2006 το περιοδικό "Time" συμπεριέλαβε τη Σνόου ανάμεσα στους "Δέκα πιο ισχυρούς γερουσιαστές της Αμερικής".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM