No.1

Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους Facebook Twitter
Όπως και το τοπίο και τα ζώα που παρουσιάζονται σε αυτό το έργο, η ανθρώπινη ύπαρξή αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης ιστορίας, μιας ιστορίας που ξεκίνησε πριν από εμάς και θα συνεχιστεί όταν εμείς θα έχουμε φύγει από τη ζωή. Φωτ.: Morganna Magee

Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους

0

Η σύγχρονη κοινωνία ενθαρρύνει την αποσύνδεση από τον φυσικό κόσμο. Η φύση πρέπει να υποτάσσεται και να κυριαρχείται, οι ανθρώπινες ανάγκες και η άνεση είναι ύψιστης σημασίας έναντι όλων των άλλων.

Η νέα φωτογραφική συλλογή της Morganna Magee επαναστατεί πανηγυρικά στον ανθρωποκεντρισμό. Απορρίπτει την έννοια της ανθρώπινης υπεροχής και φροντίζει να μας επανασυνδέσει με τους άγριους, φυσικούς μας ρυθμούς.

Η φωτογραφική συλλογή Beware of People who Dislike Cats παρουσιάζει την σκοτεινή ομορφιά της φύσης, η οποία αναδεικνύεται μέσω μιας διαφορετικής και μάλλον λιγότερο αποδεκτής κατανόησης του κόσμου – της αποδοχής των κύκλων της ζωής και του θανάτου, του σκοταδιού και του φωτός.

Η συλλογή δείχνει το μυστικιστικό, το αρχέγονο, το μεγαλειώδες, που τραβάει τις άκρες της καθημερινής ύπαρξης πέρα από την ψευδαίσθηση ενός κόσμου που μπορούμε να ελέγξουμε.

Όπως και το τοπίο και τα ζώα που παρουσιάζονται σε αυτό το έργο, η ανθρώπινη ύπαρξή αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης ιστορίας, μιας ιστορίας που ξεκίνησε πριν από εμάς και θα συνεχιστεί όταν εμείς θα έχουμε φύγει από τη ζωή.

Η συλλογή της δείχνει το μυστικιστικό, το αρχέγονο, το μεγαλειώδες, που τραβάει τις άκρες της καθημερινής ύπαρξης πέρα από την ψευδαίσθηση ενός κόσμου που μπορούμε να ελέγξουμε.

Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους Facebook Twitter
Φωτ.: Morganna Magee
Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους Facebook Twitter
Φωτ.: Morganna Magee
Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους Facebook Twitter
Φωτ.: Morganna Magee
Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους Facebook Twitter
Φωτ.: Morganna Magee
Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους Facebook Twitter
Φωτ.: Morganna Magee
Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους Facebook Twitter
Φωτ.: Morganna Magee
Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους Facebook Twitter
Φωτ.: Morganna Magee
Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους Facebook Twitter
Φωτ.: Morganna Magee
Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους Facebook Twitter
Φωτ.: Morganna Magee

Η φωτογραφική συλλογή Beware of People who Dislike Cats κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Tall Poppy Press.

Φωτογραφία
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μέριλιν, η Μπιορκ και η Λάιζα, μέσα από τον φακό του Ντάγκλας Κέρκλαντ

Φωτογραφία / Η Μέριλιν, η Μπιορκ και η Λάιζα, μέσα από τον φακό του Ντάγκλας Κέρκλαντ

Μια έκθεση αφιερωμένη στη διαχρονική κληρονομιά ενός σπουδαίου φωτογράφου, που μέσα από τον φακό του αποτύπωσε εικόνες οι οποίες μιλούν για την αγάπη, τη σύνδεση και τη συντροφικότητα.
THE LIFO TEAM
Η μέρα που ο Bowie επισκέφτηκε μια ψυχιατρική κλινική και η εμπειρία άλλαξε τη ζωή του

Φωτογραφία / Η μέρα που ο Bowie επισκέφτηκε μια ψυχιατρική κλινική και η εμπειρία άλλαξε τη ζωή του

Για πρώτη φορά εκτίθενται οι φωτογραφίες από τη «συντριπτική» επίσκεψή του το 1994 σε μια ψυχιατρική δομή της Αυστρίας και η συνάντησή του με τους καλλιτέχνες-τρόφιμους του ιδρύματος.
THE LIFO TEAM
«The Face»: το περιοδικό που σημάδεψε την αισθητική μιας ολόκληρης γενιάς

Φωτογραφία / «The Face»: Το περιοδικό που σου έλεγε πώς να ζεις

Το θρυλικό έντυπο που σημάδεψε την αισθητική μιας ολόκληρης γενιάς, καταγράφοντας όλες τις υποκουλτούρες της δεκαετίας του ’80 και του ’90 με εξαιρετικά κείμενα και πρωτοποριακές φωτογραφίες, είναι ακόμα επιδραστικό.
M. HULOT
Bill Georgoussis: «Από τα περιοδικά δεν ζεις πια, έχουν γίνει πολυτέλεια»

Οι Αθηναίοι / Bill Georgoussis: «Από τα περιοδικά δεν ζεις πια, έχουν γίνει πολυτέλεια»

Κάνοντας σκέιτ, φωτογράφιζε cool και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Όταν κατάλαβε ότι έτσι πιάνει το ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και μετατρέπει το στιγμιότυπο σε έργο τέχνης, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογραφία. Ο Bill Georgoussis αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT
Στη Θεσσαλονίκη θα περάσεις τέλεια, όποιο κι αν είναι το vibe σου

Εικαστικά / Στη Θεσσαλονίκη θα περάσεις τέλεια, όποιο κι αν είναι το vibe σου

Από την έκθεση με τις φωτογραφίες της Φρίντα Κάλο μέχρι τις άπειρες συναυλίες: Αυτά τα 22 events αξίζουν την προσοχή σας στην αγαπημένη πόλη της Θεσσαλονίκης.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ, ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ & ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΡΙΔΗ
Enri Canaj: «Η φωτογραφία με έκανε καλύτερο άνθρωπο»

Φωτογραφία / Ένρι Τσανάι: «Η φωτογραφία με έκανε καλύτερο άνθρωπο»

Mια έκθεση με αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς του πάνω στο προσφυγικό, μια εμπειρία που του είναι αρκετά οικεία όντας παιδί μεταναστών, είναι η αφορμή για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον διακεκριμένο φωτογράφο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Επιτρέπεται να θαυμάζουμε σήμερα τη Λένι Ρίφενσταλ;

Ιδέες / Επιτρέπεται να θαυμάζουμε σήμερα τη Λένι Ρίφενσταλ;

Με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του 20ού αιώνα, ξαναθυμόμαστε τι είχαν απαντήσει στη LiFO οι Πέπη Ρηγοπούλου, Θωμάς Μοσχόπουλος, Δημήτρης Στεφανάκης, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Πάνος Κούτρας και Θεόφιλος Τραμπούλης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ