Το πρώτο live stream από τον πλανήτη Άρη είναι γεγονός

Το πρώτο live stream από τον πλανήτη Άρη είναι γεγονός Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) μεταδίδει στο YouTube τις πρώτες ζωντανές εικόνες (live stream) απευθείας από τον πλανήτη Άρη.

Νέες εικόνες του Άρη έρχονται περίπου κάθε 50 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας. Οι ενημερώσεις είναι επίσης διαθέσιμες στον λογαριασμό της ESA στο Twitter και στο χάσταγκ #MarsLIVE.

Οι εικόνες, που κοινοποιούνται στο YouTube, στον λογαριασμό της ESA στο Twitter και στο #MarsLIVE, δείχνουν τον πλανήτη «όπως δεν τον έχει δει κανείς ποτέ πριν», σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία.  

Το πρώτο live stream από τον πλανήτη Άρη είναι γεγονός Facebook Twitter
Φωτ.: ESA
Το πρώτο live stream από τον πλανήτη Άρη είναι γεγονός Facebook Twitter
Φωτ.: ESA

Με το εν λόγω live stream γιορτάζεται η 20ή επέτειος από την εκτόξευση του Mars Express, μία αποστολή για τη λήψη τρισδιάστατων εικόνων της επιφάνειας του κόκκινου πλανήτη.

«Κανονικά, βλέπουμε εικόνες από τον Άρη και ξέρουμε πως έχουν τραβηχτεί πριν μέρες» δηλώνει ο James Godfrey, υπεύθυνος λειτουργίας του διαστημικού σκάφους στο κέντρο ελέγχου της αποστολής της ESA στο Darmstadt της Γερμανίας

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα δούμε τον Άρη όπως είναι τώρα - όσο πιο κοντά στο αρειανό "τώρα" μπορούμε να φτάσουμε», πρόσθεσε.

Η ESA υπολόγισε ότι χρειάζονται περίπου 17 λεπτά για να ταξιδέψει το φως που απαιτείται για να σχηματιστούν οι εικόνες απευθείας από τον Άρη στη Γη.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ