Έμπορος έργων τέχνης πουλούσε πλαστούς πίνακες του Άντι Γουόρχολ

Έμπορος έργων τέχνης καταδικάστηκε γιατί πούλησε πλαστούς πίνακες του Άντι Γουόρχολ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA\Αρχείο
0

Ένας έμπορος έργων τέχνης από τη Φλόριντα καταδικάστηκε την Τρίτη σε δύο χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση για πώληση πλαστών πινάκων του Άντι Γουόρχολ.

Ο 69χρονος Ντάνιελ Έλι Μπουαζίζ καταδικάστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Φορτ Πίρς, για απάτη πώλησης ψεύτικων έργων τέχνης του Άντι Γουόρχολ.

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος τον Φεβρουάριο σε μία μόνο κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος, ενώ οι εισαγγελείς συμφώνησαν να αποσύρουν άλλες 16 κατηγορίες που αφορούσαν απάτη και υπεξαίρεση. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 δολαρίων και η ακρόαση για αποζημίωση έχει προγραμματιστεί για τις 16 Αυγούστου.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Ντάνιελ Έλι Μπουαζίζ, ιδιοκτήτης των γκαλερί Danieli Fine Art και Galerie Danieli στην κομητεία Παλμ Μπιτς, πούλησε πλαστά έργα τέχνης σε πελάτη τον Οκτώβριο του 2021. Μεταξύ άλλων πούλησε και πίνακες που υποτίθεται ότι δημιούργησε ο Άντι Γουόρχολ. Πούλησε επίσης ψεύτικους πίνακες των Ρόι Λιχτενστάιν, Κιθ Χάρινγκ και Ανρί Ματίς.

Έργα τέχνης του Άντι Γουόρχολ Facebook Twitter
Φωτ.: New York Times

Ο Ντάνιελ Έλι Μπουαζίζ φέρεται να είπε στον πελάτη ότι οι πίνακες, τους οποίους πούλησε σε τιμές που κυμαίνονταν από 75.000 έως 240.000 δολαρίων, ήταν αυθεντικοί, πρωτότυποι και ότι ορισμένοι είχαν υπογραφεί από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, σύμφωνα με τους ανακριτές.

Ο πελάτης έδωσε στον Ντάνιελ Έλι Μπουαζίζ προκαταβολή 200.000 δολαρίων που κατατέθηκε στον λογαριασμό του και στη συνέχεια τα υπόλοιπα χρήματα μεταφέρθηκαν σε άλλους λογαριασμούς. Τα έργα τέχνης ήταν αναπαραγωγές που αγοράστηκαν σε διαδικτυακές δημοπρασίες.

Όπως αναφέρουν οι New York Times ο Ντάνιελ Έλι Μπουαζίζ  ήταν γνωστός στο Παλμ Μπιτς για δράσεις φιλανθρωπίας, αλλά και για τα πολυτελή αυτοκίνητά του και τις προσκλήσεις για γεύματα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Αλλά η γενναιοδωρία του, είπαν οι εισαγγελείς, έκρυβε μια πιο σκοτεινή πραγματικότητα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, New York Times και Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM