ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κέρκυρα - «Ένα μοναδικό ζωντανό μνημείο πολιτισμού»

Φωτογραφίες από την επίσκεψη Mητσοτάκη στην Κερκυρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε χώρους πολιτισμού και τουριστικές υποδομές στην Κέρκυρα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης κατευθύνονται σε μια σειρά από δράσεις που καλύπτουν ολόκληρη την περιφέρεια».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, όπου παρακολούθησε την παρουσίαση του διαχειριστικού σχεδίου (master plan) για το Παλαιό και το Νέο Φρούριο του νησιού.

Σημειώνεται ότι τα μνημεία συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα σωζόμενα έργα ενετικής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, με μεταγενέστερες βρετανικές παρεμβάσεις, και καθιστούν την Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας έναν από τους σημαντικότερους ιστορικούς οχυρωμένους οικισμούς της Μεσογείου. Τα δύο πρώτα έργα, που θεωρούνται τα πιο επείγοντα βάσει των μελετών, έχουν δρομολογηθεί με χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη Mητσοτάκη στην Κερκυρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Φωτογραφίες από την επίσκεψη Mητσοτάκη στην Κερκυρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

«Βλέπετε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνονται σε μια σειρά από δράσεις που καλύπτουν ολόκληρη την Περιφέρεια. Το λέω αυτό διότι πρέπει εδώ να γκρεμίσουμε και κάποιους μύθους οι οποίοι καλλιεργούνται, ότι δήθεν το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά μόνο κάποιους μεγάλους και ισχυρούς. Βλέπετε το αποτύπωμά του και εδώ στην Κέρκυρα. Και είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε και άλλους πρόσθετους πόρους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Διότι η προστασία μιας τόσο πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μιας πόλης που αποτέλεσε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών που έρχεται ουσιαστικά από το βάθος των αιώνων, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ούτε είναι μια φτηνή υπόθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη Mητσοτάκη στην Κερκυρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

«Απαιτεί σημαντικούς πόρους οι οποίοι πρέπει να κινητοποιηθούν, οι οποίοι όμως πόροι είναι αυτοί που θα επιτρέψουν με τη σειρά τους στην Κέρκυρα να συνεχίσει να είναι ένας μοναδικός προορισμός επισκεπτών και φυσικά με αυτό τον τρόπο να τροφοδοτεί σημαντικά την τοπική οικονομία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η Κέρκυρα, είναι ένα μοναδικό ζωντανό μνημείο πολιτισμού. Και ταυτόχρονα έχει και την ιδιαιτερότητα, το προνόμιο, να είναι χαρακτηρισμένο ως Μνημείο Παγκόσμιου Πολιτισμού από την UNESCO από το 2007».

«Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό το μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αυτό απαιτεί σημαντικούς πόρους -κάποιοι θα διατεθούν από την Κεντρική Κυβέρνηση, κάποιοι θα διατεθούν από την Περιφέρεια, κάποιοι θα διατεθούν από τους Δήμους- ενδεχομένως να απαιτεί και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα πρέπει να τα σκεφτούμε κοιτάζοντας στο μέλλον και όχι στο παρελθόν», τόνισε. 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη Mητσοτάκη στην Κερκυρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε επίσης για το έργο διαμόρφωσης προσβάσεων για άτομα με αναπηρία σε σημεία του Παλαιού Φρουρίου και της Παλαιάς Πόλης, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος, στο πλαίσιο του οποίου το Αρχαιολογικό Μουσείο επιπρόσθετα θα προσφέρει ψηφιακές εφαρμογές περιήγησης για ΑΜΕΑ.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη Mητσοτάκη στην Κερκυρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Villa Rossa, που κατασκευάστηκε το 1864, επεκτάθηκε το 1912 και έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο. Επισκέφτηκε επίσης τη Δημοτική Πινακοθήκη του δήμου Κέρκυρας και το Μουσείο Καποδίστρια. 

Επιπλέον, μετέβη και στο τουριστικό καταφύγιο σκαφών αναψυχής στη Σπηλιά, όπου ενημερώθηκε για τα λιμενικά έργα που είναι σε εξέλιξη και συνομίλησε με εργαζόμενους. Στο σημείο θα διαμορφωθεί μία σύγχρονη υποδομή που θα διαθέτει 80 θέσεις ελλιμενισμού για την εξυπηρέτηση σκαφών έως 25 μέτρων και των πληρωμάτων, με άμεση πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη Mητσοτάκη στην Κερκυρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κέρκυρα - «Ένα μοναδικό ζωντανό μνημείο πολιτισμού» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κέρκυρα - «Ένα μοναδικό ζωντανό μνημείο πολιτισμού» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM