Εφοπλιστές υποσχέθηκαν να δίνουν 60 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο κάθε χρόνο

Εφοπλιστές υποσχέθηκαν να δίνουν 60 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο κάθε χρόνο Facebook Twitter
0

Νέο συνυποσχετικό υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και εφοπλιστών, το οποίο ορίζει ότι τα εγγυημένα δημόσια έσοδα από την οικειοθελή παροχή των μελών της Ναυτιλιακής Κοινότητας θα ανέρχονται σε 60 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Το συνυποσχετικό υπεγράφη από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ η ναυτιλιακή Κοινότητα εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) κα. Μελίνα Τραυλού.

Με βάση το ισχύον μέχρι σήμερα συνυποσχετικό, που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2019, η οικειοθελής παροχή ανερχόταν σε 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η πρόσθετη πράξη αναμένεται να κυρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από τη Βουλή των Ελλήνων.

«Σταθερός στόχος των ελληνικών Αρχών ήταν και είναι η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνόκτητης ναυτιλίας, παράλληλα με τη μεγιστοποίηση των θετικών προσήμων για την ελληνική οικονομία και κοινωνία» ανέφερε το ΥΠΟΙΚ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM