Αστυνομικοί βάφτισαν μωρό που έσωσαν στην κακοκαιρία «Ελπίς»- Είχε εγκλωβιστεί στα χιόνια

Αστυνομικοί βάφτισαν το μωρό που έσωσαν στην κακοκαιρία «Ελπίς»- Είχε εγκλωβιστεί στα χιόνια Facebook Twitter
0

Δυο αστυνομικοί από την Βόρεια Ελλάδα έγιναν νονοί του μωρού που έσωσαν στην κακοκαιρία «Ελπίς», όταν το ασθενοφόρο που μετέφερε την μητέρα και το νεογέννητο εγκλωβίστηκε σε χιονισμένο δρόμο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί Χρήστος Νικολάου από το Κ. Νευροκόπι Δράμας και Γιώργος Φουράκης από την Τούμπα Θεσσαλονίκης, σε νυχτερινή τους περιπολία την περίοδο που η Αθήνα είχε παραλύσει από τα χιόνια, έσπευσαν να βοηθήσουν το ασθενοφόρο που μετέφερε το νεογέννητο και τη μητέρα του που νοσούσε από Covid-19, το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε δρόμο της χιονισμένης Αθήνας.

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 και ενώ η κακοκαιρία «Ελπίς» σαρώνει την Αττική, οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, είχαν νυχτερινή βάρδια (23:00-06:00) με περιπολικό.

Λίγο μετά την έναρξη της βάρδιας έλαβαν σήμα ότι ένα ασθενοφόρο που μετέφερε βρέφος δύο ημερών, έχει εγκλωβιστεί τρία στενά μακριά από το αστυνομικό τμήμα.

Το ασθενοφόρο της κλινικής δεν μπορούσε να κινηθεί εξαιτίας της χιονόστρωσης, τα ταξί ήταν επίσης ακινητοποιημένα και η γυναίκα είχε βρει ιδιωτικό ασθενοφόρο που δέχτηκε να κάνει το δρομολόγιο.

«Εκείνη τη στιγμή και βλέποντας την κατάσταση με το νεογέννητο, δεν σκεφτήκαμε τίποτα, θέλαμε μόνο να τους μεταφέρουμε με ασφάλεια στον προορισμό τους», λέει ο κ. Νικολάου. «Η απόσταση από το σημείο που "έμεινε" το ασθενοφόρο μέχρι την Κηφισιά, σε κανονικές συνθήκες είναι περίπου 35 λεπτά. Εμείς κάναμε σίγουρα το διπλάσιο χρόνο να πάμε», αναφέρει ο κ. Φουράκης.

Περίπου τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα, η περιπέτειά τους έλαβε τέλος.

«Όλους αυτούς τους μήνες συναντιόμαστε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, δεν πρόκειται για μία εικονική βάφτιση. Είναι μία ουσιαστική πράξη και θα είμαστε πάντα κοντά στον Ραφαήλ και στην οικογένειά του», λέει ο Χρήστος Νικολάου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ BYRON ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΑΝΔΡΑ

Ελλάδα / Καταστροφές από την κακοκαιρία Byron: Αυτοκίνητα σε αυλές σπιτιών - Ποτάμια οι δρόμοι στη Νέα Πέραμο

Μια «απέραντη λίμνη» το αεροδρόμιο στα Μέγαρα - Ανέβηκε η στάθμη του νερού στον Κηφισό - «Μας ξύπνησαν μνήμες του παρελθόντος» λέει ο αντιδήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας
LIFO NEWSROOM
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ BYRON ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΑ ΙΧ ΕΚΓΥΟΣ

Ελλάδα / Κακοκαιρία Byron: Δραματικές διασώσεις από σπίτια και αυτοκίνητα - Έγκυος σε σπίτι που πλημμύρισε

Διάσωση οικογένειας από ρεματιά στη Μάνδρα – «Έχουν πλημμυρίσει σπίτια στη Νέα Πέραμο, δεν κινδυνεύσαν άνθρωποι» - Πιθανή η υπερχείλιση του Σαρανταπόταμου στην Ελευσίνα - Πάνω από 300 κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική
LIFO NEWSROOM