To Μέριλαντ απαγορεύει την αφαίρεση νυχιών στις γάτες - «Βάρβαρη και αχρείαστη τακτική»

To Μέριλαντ απαγορεύει την αφαίρεση νυχιών από τις γάτες - «Βάρβαρη και αχρείαστη τακτική» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το Μέριλαντ ετοιμάζεται να γίνει η δεύτερη πολιτεία τής Αμερικής όπου απαγορεύεται η αφαίρεση των γατίσιων νυχιών

Η διαδικασία, που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και δεκαετίες, όμως τώρα αποκηρύσσεται ως βάρβαρη και αχρείαστη από κηδεμόνες και κτηνιάτρους, είναι απαγορευμένη σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά και πόλεις των ΗΠΑ -μεταξύ αυτών σε Λος Άντζελες, Πίτσμπουργκ, Σαν Φραντσίσκο και Ντένβερ. 


Τώρα, οι νομοθέτες του Μέριλαντ είναι έτοιμοι να απαγορεύσουν την αφαίρεση νυχιών των γάτων, εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι -που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία τής αισθητικής. Μάλιστα, οι ποινές που επισύρει τυχόν παράβαση είναι πρόστιμο έως και 5.000 δολάρια, αλλά και αναστολή άδειας ασκήσεων επαγγέλματος για τους κτηνιάτρους παραβάτες. 

«Ενώ η αμερικανική κτηνιατρική κοινότητα αντιτίθεται ολοένα και περισσότερο στην αφαίρεση νυχιών, δεν μπορούμε να περιμένουμε τον τερματισμό της πρακτικής από το επάγγελμα» σημειώνει η Ντανιέλ Μπέις από την οργάνωση Humane Society. 

Συχνά οι κτηνίατροι αφαιρούν ένα τμήμα τής πατούσας ή του δαχτύλου ενός ζόυ, ή τροποποιούν τον τένοντα του άκρου, ώστε να σταματήσουν την ανάπτυξη των νυχιών. Κάποιοι το αποκαλούν αφαίρεση νυχιών, άλλα αναφέρονται στην πρακτική ως ακρωτηριασμό. 


«Αυτό που συμβαίνει είναι πως αφήνει ένα κενό εκεί, κάτι που καθιστά ακόμη και το περπάτημα επώδυνο για τα ζώα» αναφέρει η Σέριλ Κάγκαν, μέλος της Γερουσίας. 


Κάποιοι κτηνίατροι είναι υπέρ τού δρομολογούμενου νομοσχεδίου, άλλοι, ωστόσο, αντιτίθενται σ'αυτό με το επιχείρημα πως η πρακτική χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι απαραίτητο και έχουν εξαντληθεί όλες οι υπόλοιπες μέθοδοι και λύσεις. 


Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM