Μπάιντεν: Παραμένει πολύ πιθανή μια ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Μπάιντεν: Παραμένει πολύ πιθανή μια ρωσική επίθεση στην Ουκρανία Facebook Twitter
0

Μια ρωσική επίθεση στην Ουκρανία «παραμένει πολύ πιθανή», αλλά το ανθρώπινο κόστος θα είναι «τεράστιο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αποφασιστικά σε μία ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η οποία παραμένει πολύ πιθανή», δήλωσε ο Μπάιντεν σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τα ουκρανικά σύνορα. Όπως σημείωσε, αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις ΗΠΑ.

«Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι ορισμένες στρατιωτικές μονάδες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους κοντά στην Ουκρανία. Αυτό θα ήταν καλό, αλλά δεν το έχουμε επαληθεύσει ακόμη. Δεν έχουμε επαληθεύσει ακόμη ότι οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες επιστρέφουν στις βάσεις τους. Οι αναλυτές μας, μας δείχνουν ότι παραμένουν [οι ρωσικές δυνάμεις] σε πολύ απειλητική θέση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπάιντεν δεν απέκλεισε την προσπάθεια να συνεχιστούν οι διπλωματικές προσπάθειες επίλυσης της κρίσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «θα δώσουμε στη διπλωματία κάθε ευκαιρία για να επιτύχει». 

Η ομιλία του Μπάιντεν ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι ανησυχίες της Μόσχας για την δική της ασφάλεια πρέπει να αντιμετωπιστούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Σε κάθε περίπτωση, ο Πούτιν αρνήθηκε ότι σχεδιάζεται ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τόνισε ότι δεν θέλει πόλεμο στην Ευρώπη. 

Με πληροφορίες από BBC και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM