Τουρκία: «Aυξήθηκε η τιμή σκυλοτροφής διότι καταναλώνεται και από ανθρώπους»

Τουρκία: «Aυξήθηκε η τιμή σκυλοτροφής διότι καταναλώνεται από ανθρώπους» Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τουρκικός πληθυσμός λόγω των ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα φαίνεται πως αποτυπώνουν μαρτυρίες που έρχονται από τη γειτονική χώρα. 

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα του Sigmalive, αναφέρει ότι η εθελόντρια φροντίδας αδέσποτων ζώων Μπουσρά Οζτσετίν, περιέγραψε σε στελέχη του κόμματος ΙΥΙ (το αντιπολιτευόμενο Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ), την αιτία εκτόξευσης των τιμών στα υπολείμματα κοτόπουλου που έδιναν σε σκυλιά.

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Για παράδειγμα, το κοτόπουλο που εμείς πριν 3-4 μήνες αγοράζαμε για να το μοιράσουμε στα αδέσποτα έναντι μιας λίρας το κιλό, τώρα το αγοράζουμε 7,5 λίρες [...] Αυξήθηκε η ζήτηση και από τους ανθρώπους, άρχισαν και οι άνθρωποι να το αγοράζουν», ακούγεται να λέει η Μπουσρά Οζτσετίν, σε βίντεο που μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα karar.com.


Στη συνέχεια αναφέρει ότι «ο λαός πεινάει [...] επειδή δηλαδή άρχισαν οι άνθρωποι να αγοράζουν για τους ίδιους αυτά που παίρναμε εμείς για τα σκυλιά, δεν απέμεινε τίποτε να δώσουμε στα ζώα».

Σε άλλο ρεπορτάζ, στο Yol TV, γυναίκα περιγράφει την τραγική οικονομική της κατάσταση: «Τον Δεκέμβριο, 4-5 φορές χρησιμοποιούσα τον φούρνο και σιδέρωνα. Τώρα, αυτά που είναι για σίδερο, συγχώρα με, άλλα τα βάζω κάτω από το κρεβάτι και έτσι τα σιδερώνω, σαν την παλιά την πέτρινη εποχή».

Και συνεχίζει: «Καλά, τον καυστήρα δεν τον καίμε και κρυώνουμε, τώρα έρχομαι από το νοσοκομείο καθώς είμαι άρρωστη. 4-5 φορές τη βδομάδα σιδέρωνα και δούλευα και τον φούρνο, ενώ τώρα τον Ιανουάριο καθόλου, ούτε σιδέρωσα, ούτε χρησιμοποίησα τον φούρνο, αλλά πάλι ήρθε λογαριασμός 265 λίρες».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM