Ιταλία: Πρόστιμο - μαμούθ $1,3 δισ. στην Amazon - Για κατάχρηση της θέσης της στην αγορά

Ιταλία: Πρόστιμο - μαμούθ $1,3 δισ. στην Amazon - Για κατάχρηση της θέσης της στην αγορά Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Η ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακής πολιτικής της Ιταλίας επέβαλε στην Amazon πρόστιμο 1,3 δισ. δολάριων για βλάβη σε βάρος ανταγωνιστών της, καθώς ευνόησε τρίτους που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες logistics της εταιρείας στις ΗΠΑ. 


Το πρόστιμο των 1,13 δισεκατομμυρίων ευρώ έρχεται καθώς ο «γίγαντας» online πώλησης προϊόντων βρίσκεται εν αναμονή του αποτελέσματος παρόμοιας έρευνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση - η οποία πέρυσι, μεμονωμένα, είχε καταγγείλει την αμερικανική εταιρεία για αθέμιτο ανταγωνισμό με φερόμενη χρήση ιδιωτικών δεδομένων από τρίτους. 


Σύμφωνα με τον ιταλικό φορέα, η Amazon εκμεταλλεύτηκε την κυρίαρχη θέση της στην ιταλική αγορά για να ευνοήσει την υιοθέτηση των δικών της υπηρεσιών logistics. 

Η Amazon χαρακτήρισε το πρόστιμο και τα μέτρα των ιταλικών αρχών «αδικαιολόγητα και δυσανάλογα» προαναγγέλλοντας έφεση. 

Οι ρυθμιστικοί έλεγχοι σε γίγαντες τεχνολογίας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια μετά από σειρά σκανδάλων περί ιδιωτικότητας και παραπληροφόρησης, καθώς και καταγγελιών από επιχειρήσεις περί κατάχρησης εξουσίας. 


Πλην της Amazon, οι Google, Facebook, Apple Inc και Microsoft Corp έχουν δεχτεί περαιτέρω ελέγχους στην Ευρώπη. 
 

Με πληροφορίες από WSJ/Reuters

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM