Νέα μέτρα για κορωνοϊό ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μετά το υπουργικό συμβούλιο

Νέα μέτρα για κορωνοϊό ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μετά το υπουργικό συμβούλιο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης,  θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας εν όψει και των γιορτών.

Αν και το ενδεχόμενο νέου lockdown, όπως επαναβεβαίωσε χθες κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δεν συζητείται, η κυβέρνηση εξετάζει σειρά άλλων μέτρων, όπως εντατικοποίηση των εμβολιασμών και αύξηση των τεστ, για την ανάσχεση του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» βρίσκεται η διενέργεια τεστ κορωνοϊού και από εμβολιασμένους. Τα τεστ αυτά θα είναι δωρεάν και δεν θα είναι υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Οι συζητήσεις για αυτό το σενάριο είναι σε αρχικό στάδιο. 

Παράλληλα, εξετάζεται η αύξηση των υποχρεωτικών rapid test για τους ανεμβολίαστους. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα και συζητιέται η αύξησή τους στα τρία ή τέσσερα εβδομαδιαίως, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα επιβαρύνονται με το κόστος τους. 

Ένα άλλο σενάριο που είναι η υπό συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», είναι η υποχρέωση για προσκόμιση αρνητικού τεστ 24 και όχι 48 ωρών για την είσοδο σε κλειστούς χώρους. 

Υπενθυμίζεται, πώντως, πως όπως υπογράμμισε χθες ο κ.Οικονόμου, «δεν θα πάμε σε lockdown. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν μέσα με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα μείνουμε προσηλωμένοι. 

«Η χώρα δεν θα κλείσει, τα μέτρα που έχουμε λάβει, είναι μέτρα που υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα φέρουν περιορισμούς σε εμβολιασμένους, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown», τόνισε ακόμη ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς για λήψη νέων μέτρων. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM