ΚΝΕ: Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη τιμωρία στον στρατιώτη για συμμετοχή στο Πολυτεχνείο

ΚΝΕ: Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη τιμωρία στον στρατιώτη για συμμετοχή στο Πολυτεχνείο Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Την καταδίκη της «στη στάση της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο να τιμωρήσει καταδρομέα, ο οποίος συμμετείχε στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου» εκφράζει η ΚΝΕ ζητώντας «να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη τιμωρία στον στρατιώτη».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη απόφαση, η οποία στρέφεται ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα ενός φαντάρου να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών και όσων αγωνίστηκαν, πριν 48 χρόνια, ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, που έγινε με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ειδικά σήμερα, που οι κυβερνήσεις μπλέκουν τον λαό και τη χώρα μας -και πρώτα απ' όλα τους φαντάρους- σε μεγάλους κινδύνους, μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, ορμητήριο πολέμου ενάντια σε άλλους λαούς και ταυτόχρονα στόχο αντιποίνων, τα συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ", Έξω το ΝΑΤΟ", που ήταν γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου, παραμένουν επίκαιρα.

Ειδικά σήμερα, που οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τη νέα γενιά σε γενιά χωρίς δικαιώματα, πρέπει να ξέρουν ότι καμία απόφαση δε θα φιμώσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που και σήμερα παλεύουν για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση», προσθέτει η ανακοίνωση της ΚΝΕ και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των νέων στρατευμένων να έχουν άποψη, σκέψη και να την εκφράζουν. Γι' αυτό το λόγο τους χειροκρότησαν με περηφάνια δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πορεία του Πολυτεχνείου. Αυτή είναι άλλωστε και η μεγαλύτερη τιμή.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!».
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM