Το πρώτο iPhone X με θύρα USB-C είναι χειροποίητο και πουλήθηκε σε εξωφρενική τιμή

Το πρώτο iPhone X με θύρα USB-C είναι χειροποίητο και πουλήθηκε σε εξωφρενική τιμή Facebook Twitter
Unsplash
0

Ξεκίνησε ως ένα απλό πρότζεκτ μηχανικής αλλά εξελίχθηκε σε τεράστιο και δη αναπάντεχο κέρδος για τον δημιουργό του, αφού μια δημοπρασία για το πρώτο iPhone με θύρα USB-C στον κόσμο έληξε με νικήτρια προσφορά τα 86.001 δολάρια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το πρότζεκτ του φοιτητή Ρομποτικής Ken Pillonel για προσθήκη μιας λειτουργικής θύρας USB-C σε ένα iPhone X ενθουσίασε το διαδίκτυο.

Το πρώτο iPhone X με θύρα USB-C είναι χειροποίητο και πουλήθηκε σε εξωφρενική τιμή Facebook Twitter

Σε αντίθεση με άλλες τροποποιημένες συσκευές, το συγκεκριμένο custom USB-C iPhone είναι πλήρως λειτουργικό τόσο για φόρτιση όσο και μεταφορά δεδομένων χωρίς παραμικρή επίδραση στην απόδοση ή αύξηση στις διαστάσεις του τηλεφώνου.

Ο Pillonel έπρεπε να τροποποιήσει τον C94 connector της Apple και να δημιουργήσει ένα τροποποιημένο κύκλωμα. Χρειάστηκε παράλληλα και τροποποίηση του πλαισίου για να στεγάσει τον ελαφρώς μεγαλύτερο USB-C connector.

Στη συνέχεια, αφού κατάφερε να δημιουργήσει με επιτυχία το πρώτο iPhone με λειτουργική θύρα USB-C,αποφάσισε να ξεκινήσει μια δημοπρασία στο eBay και το κινητό πουλήθηκε για 86,001 δολάρια. 


H Apple μπορεί να έχει υιοθετήσει την USB-C τεχνολογία στα MacBooks και κάποια μοντέλα iPad, ωστόσο τα iPhones συνεχίζουν να χρησιμοποιούν θύρες Lightning. 

Αν και υπήρχαν φήμες ότι η Apple θα αρχίσει να χρησιμοποιεί USB-C θύρες στα iPhones, δείχνει να αρνείται να εγκαταλείψει τις θύρες Lightning, ενώ εικάζεται επίσης θα καταργήσει τόσο τις USB-C όσο και τις Lightning θύρες, δημιουργώντας ένα iPhone χωρίς θύρες, που θα φορτίζει ασύρματα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM