ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Στο μικροσκόπιο ξανά το TikTok- Έρευνα και για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων παιδιών

Στο μικροσκόπιο ξανά το TikTok- Έρευνα και για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων παιδιών Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Δύο έρευνες για το TikTok, που αφορούν την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων παιδιών και τη μεταφορά δεδομένων στην Κίνα, ξεκίνησε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας.

 

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, που είναι η βασική ρυθμιστική αρχή στην ΕΕ για πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες του διαδικτύου λόγω του ότι βρίσκονται στη χώρα τα κεντρικά γραφεία τους, μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα που αντιστοιχούν σε έως και το 4% των παγκόσμιων εσόδων τους.

 

Η πρώτη από τις έρευνες σχετίζεται με «την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο των ρυθμίσεων της πλατφόρμας για χρήστες κάτω των 18 ετών και τα μέτρα επαλήθευσης της ηλικίας για τα άτομα κάτω των 13 ετών», ανακοίνωσε η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή.

 

Η δεύτερη έρευνα θα επικεντρωθεί στις μεταφορές προσωπικών δεδομένων από το TikTok στην Κίνα και το αν η εταιρεία συμμορφώνεται με τον σχετικό νόμο της ΕΕ όταν μεταφέρει προσωπικά δεδομένα σε χώρες εκτός της Ένωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε ότι η πλατφόρμα έχει εφαρμόσει εκτενείς πολιτικές και ελέγχους για να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και ότι βασίζεται σε εγκεκριμένες μεθόδους για τη μεταφορά δεδομένων από την Ευρώπη.

 

«Τα προσωπικά δεδομένα και η ασφάλεια της κοινότητας του TikTok, ιδιαίτερα των νεαρότερων μελών της, είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας.

 

Τον Αύγουστο το TikTok ανακοίνωσε αυστηρότερους ελέγχους για τα προσωπικά δεδομένα των εφήβων, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επικρίσεις ότι έχει αποτύχει να προστατεύσει τα παιδιά από τις κρυφές διαφημίσεις και το ακατάλληλο περιεχόμενο.

 

Πριν από λίγες ημέρες, η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόστιμο 225 εκατομμυρίων ευρώ στο WhatsApp, για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων της ΕΕ (GDPR).

 

Όμως, η ίδια επιτροπή έχει επικριθεί πολλές φορές από άλλες αντίστοιχες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για την ταχύτητα των ερευνών της και την αυστηρότητα των κυρώσεων που επιβάλλει. Η ιρλανδική επιτροπή στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς είχε 27 διεθνείς έρευνες σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένων 14 για τη Facebook και τις θυγατρικές της.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Τech & Science
0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Γυναίκα έπαιξε κλαρινέτο κατά τη διάρκεια χειρουργείου για τη νόσο Πάρκινσον

Τech & Science / Βρετανία: Γυναίκα έπαιξε κλαρινέτο κατά τη διάρκεια χειρουργείου για τη νόσο Πάρκινσον - Τα αποτελέσματα

Η 65χρονη ασθενής υποβλήθηκε σε βαθιά εγκεφαλική διέγερση (DBS) για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα του Πάρκινσον, όπως βραδυκινησία και μυϊκή ακαμψία
LIFO NEWSROOM
Η κλιματική κρίση είναι εδώ: Εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κουνούπια στην Ισλανδία

Τech & Science / Η κλιματική κρίση είναι εδώ: Εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κουνούπια στην Ισλανδία

Ανακαλύφθηκαν σε μία από τις ελάχιστες περιοχές του κόσμου όπου μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν κουνούπια - Η Ισλανδία θερμαίνεται με ρυθμό τέσσερις φορές ταχύτερο σε σύγκριση με τον υπόλοιπο βόρειο ημισφαίριο
LIFO NEWSROOM
ΟΓΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΕΝΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τech & Science / Η «έξυπνη ένεση» που μπορεί να συρρικνώσει τους όγκους κεφαλής και τραχήλου μέσα σε έξι εβδομάδες

Τι δείχνει κλινική δοκιμή για το φάρμακο τριπλής δράσης, την αμιβανταμάμπη, που θα μπορούσε να χορηγηθεί ως ένεση για να βοηθήσει στη θεραπεία υποτροπιάζοντων ή μεταστατικών καρκίνων
LIFO NEWSROOM
Εγκληματολόγος του Cambridge εξηγεί πώς οι άνδρες κακοποιητές χρησιμοποιούν την αγάπη ως όπλο ελέγχου

Τech & Science / Εγκληματολόγος του Cambridge εξηγεί πώς οι άνδρες κακοποιητές χρησιμοποιούν την αγάπη ως όπλο ελέγχου

Πριν εμφανιστεί το πρώτο σημάδι βίας, έχει ήδη στηθεί η ψυχολογική «παγίδα» - Η έρευνα που δείχνει την «προετοιμασία» των κακοποιητών για να δημιουργήσουν «δεσμούς τραύματος»
LIFO NEWSROOM
Βρετανοί ψυχολόγοι: Οι γονείς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον αθλητισμό

Τech & Science / Βρετανοί ψυχολόγοι: Οι γονείς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον αθλητισμό

Αθλητικοί ψυχολόγοι στη Βρετανία προειδοποιούν: οι φωνακλάδες και πιεστικοί γονείς είναι η μεγαλύτερη απειλή για τα παιδιά που αθλούνται - Όταν η στήριξη γίνεται πίεση, το παιχνίδι χάνει το νόημά του
LIFO NEWSROOM