Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 1.608 νέων κρουσμάτων - 308 στην Αττική, 228 στην Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων - στην Αττική, στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Στα 308 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, που ανιχνεύτηκαν στην Αττική, τις τελευταίες 24 ώρες, όπως αποτυπώνονται στα σημερινά στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ.

Από τις συνολικά 1.608 νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν στη χώρα, οι 228 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα στην περιφέρεια Αττικής, εντοπίστηκαν:

Ανατολική Αττική 43 κρούσματα

Βόρειος Τομέας 37 κρούσματα

Δυτική Αττική 24 κρούσματα

Δυτικός Τομέας 42 κρούσματα

Κεντρικός Τομέας 84 κρούσματα

Νήσων 4 κρούσματα

Νότιος Τομέας 45 κρούσματα

Πειραιάς 29 κρούσματα

Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων - στην Αττική, στην Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.608 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, από αυτά, τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 616.765 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων το 51% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 151 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.595 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.223 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379 (63.3% άνδρες) ενώ η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

Παράλληλα, το 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επίσης, μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 342 (90.24%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 37 (9.76%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Επιπλέον, από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.046 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 183 (ημερήσια μεταβολή -16.82%) ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.

Τέλος, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM