Kokkion: Τα «ανήσυχα πνεύματα» που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού

Kokkion: Τα «ανήσυχα πνεύματα» που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter
0

 

Αν μιλήσεις με τους ανθρώπους του Kokkion μπορείς να καταλάβεις γιατί, ό,τι κι αν γευτείς σε αυτό το στέκι χειροποίητου παγωτού, είναι διαφορετικό. Γιατί οι ίδιοι έχουν την ανάγκη να «παίζουν» με τις γεύσεις, να δοκιμάζουν νέες προκλήσεις, να αφήνουν τις εποχές να τους παρασύρουν  στη φρεσκάδα των υλικών και τελικά να ανακαλύπτουν νέες συνταγές που μοιράζονται υπερήφανα μαζί σου.

Είναι ωραίο να εξελίσσεσαι με τους συνεργάτες σου και μαζί να ανεβάζεις το επίπεδο της δουλειάς σου κι εδώ κάτι τέτοιο συμβαίνει. Το καταλαβαίνεις από τις νέες γεύσεις που διαδέχονται η μία την άλλη, από την εμμονή στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και φυσικά, από την ανώτερη νοστιμιά που σου σκάει με την πρώτη δοκιμή.

Kokkion: Τα ανήσυχα πνεύματα που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Ο ζαχαροπλάστης Βασίλης Παπαματθαίου, που υπογράφει τις γλυκές δημιουργίες, αποκαλύπτει το ανήσυχο πνεύμα του μέσα από ευρηματικές συνταγές που βασίζονται στα εποχικά υλικά. Αυτό σημαίνει πως κάθε επίσκεψη στο Kokkion λειτουργεί ως αντίδοτο στη μονοτονία της γεύσης, αφού κάθε φορά θα βρεις κάτι καινούργιο. Μικρές εκπλήξεις σε ατομικά βαζάκια που περικλείουν αεροστεγώς όλη τη φαντασία, τη νοστιμιά και την αγάπη αυτής της ομάδας. Τιραμισού με χειροποίητο τυρί Μασκαρπόνε – ναι στραγγίζεται in house, Προφιτερόλ με χειροποίητα σου, Μπαμπά με ρούμι και φρέσκα φρούτα, Κρέμα σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και ψίχουλα από αλατισμένο κακάο, Κρέμα λεμόνι από καρπούς του Άργους – το ΑΑΑ εδώ κολλάει- μους μασκαρπόνε και παπαρουνόσπορο. Κάθε γλυκάκι στη δική του συσκευασία φιγουράρει στα ψυγεία του Kokkion προκαλώντας φυσικά την ερώτηση «τι έχετε ετοιμάσει σήμερα;»

Kokkion: Τα ανήσυχα πνεύματα που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Γράφοντας τη δική του εκδοχή στο κεφάλαιο παγωτό, το Kokkion έχει να σου προσφέρει 24 μόνιμες γεύσεις και μια σειρά από guest προτάσεις που εναλλάσσονται κάθε τόσο. Το αγνό ελληνικό φρέσκο γάλα ΕΒΟΛ, οι γαλλικές κρέμες, οι ξηροί καρποί που καταφθάνουν από διάφορα μέρη του κόσμου –αλλά πάντα από την πιο ποιοτική παραγωγή – δημιουργούν ένα κοσμοπολίτικο συνδυασμό που ξεχωρίζει κάθε φορά και σε κάνει να θυμάσαι γιατί λατρεύεις αυτό το παγωτό.

Kokkion: Τα «ανήσυχα πνεύματα» που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Η Βανίλια με φασόλια βανίλιας από την Ταϊτή και τη Μαδαγασκάρη  είναι το πρώτο που θα δοκιμάσεις. H Αλμυρή καραμέλα με κομμάτια χειροποίητης καραμέλας που εμφανίζονται αναπάντεχα στο στόμα σου, θα σε ενθουσιάσει. To Μασκαρπόνε –εννοείται με το χειροποίητο τυρί– και περγαμόντο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός. To παρφέ με ολόκληρα αμύγδαλα -που σκάνε ολόφρεσκα ανάμεσα στην κρεμώδη υφή- εσπεριδοειδή και aperol είναι μια αποκάλυψη!

Στα must try τα τρομερά σορμπέ που βασίζονται στην εποχικότητα των φρούτων και αποκτούν φανατικό κοινό –vegan και όχι μόνο. Πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το Λεμόνι με λουΐζα, τα Κόκκινα φρούτα, αλλά και το Μανταρίνι με τζίντζερ. Στις αναπάντεχες εκπλήξεις θα βρεις το σορμπέ βερίκοκο - ροδάκινο με δενδρολίβανο, αλλά και τον ανανά με αρωματικό βασιλικό.

Kokkion: Τα ανήσυχα πνεύματα που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Κι επειδή το παγωτό συνδέεται με παιδικές αναμνήσεις, το χειροποίητο ξυλάκι παγωτό θα σου θυμίσει την αληθινή απόλαυση που δεν περιλαμβάνει τυπικότητες με κυπελάκια και κουταλάκια. Άλλωστε, στο Kokkion όλα γίνονται αυθεντικά και γι’ αυτό προκαλούν έντονα συναισθήματα. Ανάμεσα σε αυτά, η προσμονή για τη νέα δημιουργία που θα βρεις σε αυτό το στέκι που αναλαμβάνει να ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό.

Διαφημιστική Παρουσίαση

Πρωτογένους 2, Αθήνα, 6981 563511

www.kokkion.com, FB: KokkionIceCream, Instagram: kokkionicecream

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ