ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

«Ανοίγει η εστίαση Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα»: Πληροφορίες για την εισήγηση των ειδικών

«Ανοίγει η εστίαση Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα»: Πληροφορίες για την εισήγηση των ειδικών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νωρίτερα από ότι αναμενόταν φαίνεται πως θα ανοίξει η εστίαση, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει από το πρωί, κλίνει προς το «άνοιγμα» μετά το Πάσχα.

Μάλιστα, αν καταλήξουν σε αυτή την απόφαση, η εισήγησή τους προς την κυβέρνηση θα είναι η επανεκκίνηση της εστίασης στις 4 Μαΐου με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και με αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Σημειώνεται, ότι οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι συνεδριάζουν, αναμένεται να καταλήξουν στην τελική τους εισήγηση για τα μέτρα που θα τηρηθούν το Πάσχα. Η εισήγηση των ειδικών θα αφορά, μεταξύ άλλων, τόσο στις μετακινήσεις εκτός νομού, δηλαδή το εάν οι πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν Πάσχα στην επαρχία, όσο και στον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

«Όχι» Πάσχα στην επαρχία

Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται να εμμένουν στην απόφασή τους να μην ανάψουν το «πράσινο φως» για την μετακίνηση από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα, ενώ θα εξεταστεί και η πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τις ώρες που θα λειτουργούν οι ιεροί ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, το χρονοδιάγραμμα που είναι στο τραπέζι προβλέπει άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου.


Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές εισηγήσεις θα γίνουν σήμερα και ενδεχομένως τις αποφάσεις να τις ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του, πιθανότατα αύριο.

Ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν σήμερα το απόγευμα οι ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα.

Σχετικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα, ξεκαθάρισε ότι αναμένεται μεν η εισήγηση της επιτροπής αλλά η θέση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. «Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» σχολίασε, προσθέτοντας πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές θα μπορούσε να τις επιβαρύνει.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM