ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του - «Του έδωσαν και χαριστική βολή»

Καραϊβάζ: Τι αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του: «Του έδωσαν και χαριστική βολή» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέα στοιχεία για τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας όσο περνούν οι ώρες.

Δύο άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή, τον πυροβόλησαν με «βροχή» από σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, καθώς επέστρεφε από τη δουλειά του, μέρα - μεσημέρι. Όπως όλα δείχνουν οι δράστες του είχαν στήσει ενέδρα.  

«Τον πυροβόλησαν και στο τέλος του έριξαν και χαριστική βολή»

«Ήταν πεσμένος μπρούμυτα έξω από το αυτοκίνητό του. Εκείνη την στιγμή είχε γίνει, το αίμα έρεε» λέει αυτόπτης μάρτυρας στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

«Πέρασε μία μηχανή. Τον πυροβόλησαν και στο τέλος του έριξαν και χαριστική βολή. Και σηκωθήκαν και έφυγαν» προσθέτει.

Την ίδια στιγμή, μαρτυρίες κάνουν λόγο για χρήση σιγαστήρα, καθώς το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από πολλούς περίοικους.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν δύο δράστες έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του στην οδό Θέμου Άννινου 29. Οι δύο άγνωστοι επέβαιναν σε δίκυκλο, πιθανότατα τύπου σκούτερ. Την ώρα που ο δημοσιογράφος πλησίαζε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οι δράστες τον προσέγγισαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ αναζητούνται από τους αξιωματικούς της αστυνομίας.

Το θύμα βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα, έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι δράστες να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Η ενέδρα θανάτου φαίνεται πως έγινε σε απόσταση πέντε μέτρων από το αυτοκίνητό του. Από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται ότι οι δράστες τον ακολουθούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από τον κανάλι στο οποίο εργάζεται προς το σπίτι του.

Καραϊβάζ: Τι αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του: «Του έδωσαν και χαριστική βολή» Facebook Twitter
EUROKINISSI

Βρέθηκαν 17 κάλυκες

Τουλάχιστον έξι σφαίρες έχει δεχτεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει δύο άγνωστοι.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 17 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, συνολικά, ενώ ή έρευνα στο σημείο συνεχίζεται.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα, δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε ένα όπλο, ενώ αναμένεται και η βαλλιστική έρευνα για να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Πού στρέφονται οι αστυνομικές έρευνες

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη  δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Καραϊβάζ: Τι αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του: «Του έδωσαν και χαριστική βολή» Facebook Twitter
EUROKINISSI

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ γεννήθηκε στην Καλλίφυτο της Δράμας, τον Νοέμβριο του 1968. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από πολύ νωρίς άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Η πρώτη του δημοσιογραφική εργασία ήταν στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», το 1989,  στην οποία εργάστηκε έως το 1996, ως αστυνομικός συντάκτης. Στη συνέχεια απασχολήθηκε, πάντοτε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως στον Ρ/Σ «ΠΛΑΝΕΤ», σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, στην εφημερίδα «Εξουσία», στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και επί πολλά χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1». Από το 2017 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», καθώς, επίσης, είχε δημιουργήσει και την δική του ειδησεογραφική ιστοσελίδα, το www.bloko.gr, με θέματα σχετικά με το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Καραϊβάζ: Τι αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του: «Του έδωσαν και χαριστική βολή» Facebook Twitter

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ: «Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες στο χώρο και υπηρετούσε τη δημοσιογραφία με ήθος και ακεραιότητα για περισσότερα από 25 χρόνια. Η άποψή του ήταν πάντοτε ψύχραιμη και έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του. Η είδηση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του έχει αναστατώσει όχι μόνο την δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ κοινό και έντονο είναι το αίτημα να βρεθούν το γρηγορότερο οι δράστες και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο μονάκριβο παιδί του και παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη διαλεύκανση του στυγνού αυτού εγκλήματος με αγωνία».

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM