Έβρος: Περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες - Ενημερώθηκε η Κομισιόν

Οι Τούρκοι προκαλούν με πυροβολισμούς στον Έβρο Facebook Twitter
EUROKINISSI - Φωτογραφία Αρχείου
0

Δύο περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες σημειώθηκαν στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο το διάστημα από 5 έως 7 Μαρτίου. 

Μάρτυρες των περιστατικών, έγιναν μεικτές περίπολοι Ελλήνων και Γερμανών συνοριοφυλάκων που βρίσκονται στην περιοχή υπό την ομπρέλα της Frontex. Ο επικεφαλής του οργανισμού μάλιστα, ενημέρωσε με επιστολή του την Κομισιόν. 

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», κατά το πρώτο περιστατικό Τούρκοι στρατιώτες, μόλις αντελήφθησαν την παρουσία περιπόλου στην ελληνική πλευρά των συνόρων, έστρεψαν τα φώτα προς το μέρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων και πυροβόλησαν δύο φορές, ενώ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ακουγόταν από ηχείο ο ύμνος της Τουρκίας. 

Το δεύτερο περιστατικό κατεγράφη 48 ώρες αργότερα στην ίδια ακριβώς περιοχή. Τούρκοι στρατιώτες, μόλις κατάλαβαν ότι στην ελληνική πλευρά των συνόρων κινείται περίπολος, βγήκαν από τη σκηνή που είχαν στήσει στο σημείο και πυροβόλησαν μια φορά στον αέρα.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι συνέταξαν αναφορές και τις έστειλαν στην Frontex, ενώ αναφορές συνέταξαν και οι επικεφαλής αξιωματικοί της περιφερειακής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΕΛ.ΑΣ. 

Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή» το θέμα έφτασε μέσω του επικεφαλής της Frontex στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με επιστολή του προειδοποιεί για τα αυξημένα περιστατικά πυροβολισμών στον αέρα και διευκρινίζει πως, κατόπιν εντολών του, όλοι όσοι περιπολούν στην περιοχή έλαβαν εντολή να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM