Ζαχαράκη: Θέλουμε να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία στις 8 Ιανουαρίου - Τι θα γίνει με γυμνάσια και λύκεια

Ζαχαράκη: Θέλουμε να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία στις 8 Ιανουαρίου - Τι θα γίνει με γυμνάσια και λύκεια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το υπουργείο Παιδείας θέλει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μόλις λίγα 24ωρα νωρίτερα από την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας είχε ξεκαθαρίσει πως το άνοιγμα των σχολείων θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία στις 4-5 Ιανουαρίου.

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν ταυτόχρονα και τα γυμνάσια και τα λύκεια, η κα Ζαχαράκη απάντησε πως το υπουργείο είναι θετικό και σε αυτό το σενάριο, αν το επιτρέψει η Επιτροπή. Ο κ. Σύψας πάντως είπε πως προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των δημοτικών και «κλιμακωτά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης».

Η κα Ζαχαράκη επανέλαβε ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης. «Τα σχολεία ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4-0,5%».


Σε ό,τι αφορά την τηλεκπαίδευση, διαβεβαίωσε ότι η ύλη προχωρά κανονικά τονίζοντας ότι «έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με το πρώτο lockdown κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στην τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών. Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το οποίο γίνεται μέσα στην τάξη, αλλά θα μείνει σαν συμπλήρωμα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρίνιο: Ποινική δίωξη για την υψηλή θνησιμότητα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου την περίοδο του κορωνοϊού

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ποινική δίωξη για την υψηλή θνησιμότητα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου την περίοδο του κορωνοϊού

Η δίωξη ασκήθηκε για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος κατά μελών της διοίκησης του νοσοκομείου Αγρινίου και μελών της νοσηλευτικής υπηρεσίας, αλλά και κατά άλλων προσώπων που τυχόν θα προκύψουν από την ανάκριση
LIFO NEWSROOM