Το νέο κατάστημα της Apple βρίσκεται σε μια σφαίρα που επιπλέει στο νερό

Το νέο κατάστημα της Apple βρίσκεται σε μια σφαίρα που επιπλέει στο νερό Facebook Twitter
Instagram: @traisoon
0

Χρήστες του Instagram ανέβασαν στους λογαριασμούς τους φωτογραφίες από το σφαιρικό μαγαζί της Apple που πρόκειται να ανοίξει σύντομα στην Σιγκαπούρη.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners έχτισε το κατάστημα πάνω στο νερό δίπλα από το πασίγνωστο ξενοδοχείο Marina Bay Sands.

Οι εικόνες δείχνουν το σφαιρικό κατάστημα μέσα στον όρμο της Marina Bay, κοντά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα που σχεδίασε ο Μοσέ Σαφντί. Το κατάστημα περιβάλλεται από νερό κι έτσι μοιάζει σα να επιπλέει.

Το κατάστημα, που επίσημα ονομάζεται Apple Marina Bay Sands, θα ανοίξει σύντομα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Wider contextual shot of the new Apple Store at #marinabaysands The store is Apple’s 512th and is opening soon. #marinabaysands #singapore #applestore #applesg #applesingapore #applestoresingapore #architecturephotography #sgarchitecture #fosterandpartners

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Weixiang Lim 📷 (@weixianglimsg) στις

«Οι πόρτες του νέου καταστήματος στον κόλπο της Σιγκαπούρης θα ανοίξουν σύντομα. Το Apple Marina Bay Sands θα βρίσκεται στην καρδιά της δημιουργικότητας, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν, να συνδεθούν αλλά και να δημιουργήσουν νέα πράγματα. Ανυπομονούμε να δούμε πού θα οδηγήσει τον καθένα η φαντασία του» δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Apple. 

Όταν ανοίξει, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, το κοινό θα μπορεί να το επισκεφθεί μέσω μιας πεζογέφυρας που θα ξεκινάει από τον παραλιακό δρόμο. Ένα υποβρύχιο πέρασμα θα το συνδέει επίσης με το εμπορικό κέντρο στη βάση του συγκροτήματος Marina Bay Sands, το οποίο άνοιξε το 2011.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The new Apple Store at #marinabaysands #singapore #applestore #applesg #applesingapore #applestoresingapore #architecturephotography #sgarchitecture #fosterandpartners

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Weixiang Lim 📷 (@weixianglimsg) στις

Η κατασκευή αυτή αντικαθιστά ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Μοσέ Σαφντί ως μέρος του αρχικού συγκροτήματος Marina Bay Sands. Το γεωμετρικό, γυάλινο κτίριο στέγαζε στο παρελθόν το νυχτερινό κέντρο Avalon.

Ήταν ένα από τα δύο «κρυστάλλινα κιόσκια» που «σχεδιάστηκαν ως ένα ζευγάρι από διαφανή νησιά που επιπλέουν πάνω στο νερό».

Το άλλο κιόσκι υπάρχει ακόμα και στεγάζει ένα κατάστημα Louis Vuitton. — Ν.Γ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

This is an Apple. #applewatch #applemusic #apple #applesingapore #applembsflagship #iluvsg #thisissingapore #whatissingapore #letsexploresg #shotoniphone #sgig #ig_masterpiece #ig_underdogz #everydayeverywhere

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝕰𝖉 𝕮𝖍𝖊𝖔𝖓𝖌 (@edphi) στις

 Με πληροφορίες από το Dezeen.

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Design / Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Το διαμέρισμα του εικαστικού Αργύρη Αγγελή είναι γεμάτο φυτά και ετερόκλητα στοιχεία. Ο ίδιος λέει ότι o εκλεκτικισμός -το mix 'n' match, όπως θα λέγαμε σήμερα- είναι το κλειδί των επιλογών του στη διακόσμηση.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
“Ο κόσμος της φιλοξενίας είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα”: όλα όσα έγιναν στη δεύτερη διοργάνωση του HOTEL EXPERIENCE το διήμερο 18&19 Οκτωβρίου 2025 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Design / Πώς το Hotel Experience μεταμόρφωσε την Τεχνόπολη σε ατμοσφαιρική ξενοδοχειακή εμπειρία

Με συμμετοχή 8000 επισκεπτών, 120 ομιλητών και 70 εταιρειών υλικών και κατασκευής, το Hotel Experience ανέδειξε την ελληνική φιλοξενία ως διεθνή συζήτηση, όπου η αρχιτεκτονική και η επενδυτική στρατηγική συνυπάρχουν στο ίδιο τραπέζι.
LIFO NEWSROOM
Το ταξίδι του Δημήτρη Πικιώνη από τη Μαδρίτη στην οδό Πειραιώς 

Design / Χάρη στον Δημήτρη Πικιώνη ο δρόμος προς την Ακρόπολη είναι ένα έργο τέχνης

Μια νέα έκθεση για τον Δημήτρη Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει τη σπουδαιότητα αυτού του εμπνευσμένου Έλληνα εικαστικού, αρχιτέκτονα, στοχαστή και όσα του οφείλουν η Αθήνα και οι σύγχρονοι Έλληνες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ένα σπίτι που χρειάζεται περισσότερους τοίχους

Design / Ένα σπίτι που χρειάζεται κι άλλους τοίχους για τους πίνακες του ιδιοκτήτη

Ο αρχιτέκτονας και visual artist Αλέξανδρος Μαγκανιώτης μένει στη Γλυφάδα, σε μια οικογενειακή πολυκατοικία. Το διαμέρισμά του έχει τόσα έργα που μοιάζει με δική του, ατομική έκθεση, την οποία ανανεώνει συνεχώς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Οι Αθηναίοι / Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Ως παιδί, σχεδίαζε δρόμους στην άμμο. Αργότερα, υπερασπίστηκε την αρχιτεκτονική ως τέχνη ζωής. Με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Σουζάνα έζησαν μια ζωή όπου το «εγώ» έγινε «εμείς», μέχρι την απώλειά της που τον σημάδεψε βαθιά. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ