Ακμάζουν τα ενεχυροδανειστήρια στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού

Ακμάζουν τα ενεχυροδανειστήρια στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Τα ενεχυροδανειστήρια στην Ιταλία «ανθίζουν» ξανά, μετά τις καταστροφικές συνέπειες του κορωνοϊού στην οικονομία της χώρας.

«Για αιώνες, κατά τη διάρκεια πολέμων και πανδημιών, οι Ιταλοί στρέφονταν στα ενεχυροδανειστήρια για οικονομική στήριξη. Σήμερα το κάνουν ως μέρος του επίσημου τραπεζικού συστήματος. Και αυτές οι επιχειρήσεις ακμάζουν», σχολιάζουν οι New York Times.

Οι ιδιοκτήτες των ενεχυροδανειστηρίων στην Ρώμη είδαν αύξηση της τάξης του 20% έως 30% στη δουλειά τους μετά την καραντίνα.

Αν δε, τα έκτακτα οικονομικά μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης λόγω κορωνοϊού σταματήσουν από τον Σεπτέμβριο, οι δουλειές θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Τα ενεχυροδανειστήρια αποτελούν επίσημο, αν και αναχρονιστικό κομμάτι του ιταλικού τραπεζικού συστήματος.

«Το φθινόπωρο θα δούμε περισσότερα οικονομικά προβλήματα», λέει ο Ράινερ Στέγκερ, γενικός διευθυντής της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Affide στη Ρώμη. «Ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε».

«Αν τα πράγματα πάνε καλά, μπορείς να αγοράσεις ξανά τα πράγματά σου», λέει ο 65χρονος Κλαούντιο Λορέντσο, σχολικός τροχονόμος, που περίμενε στην ουρά για να πληρώσει τόκους για τις βέρες του ίδιου και της συζύγου του. «Αλλιώς, δεν μπορείς», πρόσθεσε. 

Ωστόσο, όσοι υπερασπίζονται την τακτική των ενεχυροδανειστηρίων επισημαίνουν ότι μόλις το 5% των αντικειμένων καταλήγουν σε πλειστηριασμούς.

Υποστηρίζουν δε, πως με τον ενεχυροδανεισμό, συμβάλλουν στο να μην αναγκάζονται, όσοι χρειάζονται χρήματα, να καταλήγουν στους τοκογλύφους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM