Πέντε μη δεσμευτικές προσφορές για τη «Μαλαματίνα»

Πέντε μη δεσμευτικές προσφορές για τη «Μαλαματίνα» Facebook Twitter
Φωτογραφία: Μαλαματίνα/Facebook
0

Με την κατάθεση πέντε μη δεσμευτικών προσφορών για τη «Μαλαματίνα» έκλεισε, αργά χτες το βράδυ, η σχετική διαδικασία. 

Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μέλλιος, δεν αποκάλυψε ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι, ούτε το προτεινόμενο από πλευράς τους τίμημα για την είσοδο στην οινοποιία, αλλά σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται για πέντε «σοβαρές προσφορές από εταιρείες σχετικές με τον κλάδο».

«Οι μη δεσμευτικές προσφορές θα αξιολογηθούν εντός των επόμενων ημερών, ώστε να ακολουθήσει η κατάθεση των δεσμευτικών, με στόχο μέχρι το τέλος του Ιουλίου η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί με την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή», διευκρίνισε ο κ. Μέλλιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι περισσότερες εκ των πέντε εταιρειών, που κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές, προτείνουν διψήφιο τίμημα, για να «μπουν» στη βιομηχανία παραγωγής ρετσίνας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα, εξακολουθεί να έχει πολύ σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Αυτό το μεγάλο μερίδιο ενδεχομένως εξηγεί, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, γιατί αρχικά είχε εκδηλωθεί πολύ ισχυρό ενδιαφέρον για την εταιρεία, με 10-11 εταιρείες να ανταποκρίνονται στην πρόσκληση ενημέρωσης από την χρηματοοικονομικό σύμβουλο ΕΥ και να λαμβάνουν το σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης αξιόλογη υποδομή, με τρία ιδιωτικά οινοποιεία στην Ελλάδα (του Φάρου, της Ριτσώνας και της Ασωπίας), μια εγκατάσταση εμφιάλωσης και μια εγκατάσταση αποθήκευσης. Το εμφιαλωτήριο της εταιρείας, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, που εδρεύει εδώ και δεκαετίες στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, εκσυγχρονίστηκε το 1994 ως προς τον μηχανολογικό εξοπλισμό του και η γραμμή εμφιάλωσης αυτοματοποιήθηκε πλήρως, αποκτώντας τη δυνατότητα να εμφιαλώνει 40.000 φιάλες την ώρα.

Με την προσθήκη τριών ανοξείδωτων δεξαμενών, η ικανότητα αποθήκευσης άγγιξε τους 1.500 τόνους ρετσίνας προς εμφιάλωση.

Η ρετσίνα της έχει εξαχθεί σε 37 χώρες, με προορισμό τα τραπέζια των Ελλήνων του εξωτερικού, αλλά και τους ξένους καταναλωτές, που αναζητούν διαφορετικές γευστικές εμπειρίες.

Η «Μαλαματίνα», που αντιμετώπιζε δυσκολία στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της στη βάση της συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες προ τριετίας, πιέστηκε εσχάτως περαιτέρω, καθώς στον ίδιο μειωμένο τζίρο της, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, προστέθηκε και η αρρυθμία που προκάλεσε το lockdown λόγω πανδημίας, το οποίο κράτησε κλειστά χιλιάδες καταστήματα εστίασης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM