ΝΔ: Η ρηματική διακοίνωση κάνει χειρότερη τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΝΔ: Η ρηματική διακοίνωση κάνει χειρότερη τη Συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η ρηματική διακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες από τον Αλέξη Τσίπρα επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως υποστηρίζει η ΝΔ. Όπως επισημαίνει η Πειραιώς, με το νέο κείμενο επιβεβαιώνεται ότι στο Σύνταγμα των Σκοπίων γίνεται αναφορά σε «μακεδονικό λαό».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει μάλιστα λόγο «μια ακόμα παραχώρηση» μετά την αναγνώριση, για πρώτη φορά στην Ιστορία, «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικής εθνότητας».

«Αν η ελληνική πλευρά δεν αντιδράσει άμεσα, θα έχουμε χαρίσει ακόμη μία αποκλειστικότητα χρήσης του όρου μακεδονικός στην άλλη πλευρά», τονίζει η Πειραιώς.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από αφελείς προφάσεις για την «πρωτοφανή υποχώρηση που έκανε», αναγνωρίζοντας Μακεδονική γλώσσα.

Για την ιθαγένεια

«Εάν πράγματι nationality στη συμφωνία σημαίνει ιθαγένεια και μόνον, δηλαδή παραπέμπει σε ένα κράτος, τότε αυτονοήτως η ιθαγένεια θα έπρεπε να ακολουθεί την ονομασία του και να ορισθεί αποκλειστικά ως βορειομακεδονική. Και όχι να επιτρέπεται η χρήση του όρου Μακεδονική, χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό. Άλλη μια ακατανόητη υποχώρηση από την ελληνική πλευρά», καταλήγει η ΝΔ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM