Η «Ομάδα εκδίκησης George Floyd» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας

Η «Ομάδα εκδίκησης George Floyd» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας την 1η Ιουνίου ανέλαβε με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η «Ομάδα εκδίκησης George Floyd».

Όπως υποστηρίζει η ομάδα, έκανε αυτή τη δράση « αντλώντας έμπνευση από τα γεγονότα στην Αμερική, και ως εκδίκηση για τον George Floyd. Κάναμε αυτή τη δράση σε αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στο τριήμερο δράσεων αλληλεγγύης με τους έγκλειστους. Πρέπει να τους κάνουμε να υπολογίζουνε τις πράξεις τους, πριν μας ισοπεδώσουν». 


Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο κείμενο, «η πρόσφατη περίοδος στις ζωές μας, χαρακτηρίζεται από την εντεινόμενη επιθετικότητα του κράτους και την αυξανόμενη οπισθοχώρηση των αναρχικών. Η καραντίνα έφερε ένα υψηλότερο επίπεδο κοινωνικού ελέγχου και εγκλεισμού, που άνοιξε το δρόμο για την καταστολή στις φυλακές της Θήβας, στους δημόσιους χώρους, στα σύνορα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, και στους αγώνες για το περιβάλλον σε όλη την επικράτεια. Το κράτος έδωσε εκατομμύρια στη μπίζνα των μίντια για να κάνουν προπαγάνδα, και άλλα τόσα εκατομμύρια για τον αστυνομικο/τρομοκρατικό μηχανισμό του κράτους που όλο και διογκώνεται».

Υπενθυμίζεται πως στις 4.00 τα ξημερώματα της 1η Ιουνίου, μια ομάδα περίπου 10 ατόμων, που επέβαιναν σε μηχανές, έφτασαν έξω από το αστυνομικό τμήμα-στη συμβολή της οδού Βάρναλη με τη λεωφόρο Ηρακλείου- ρίχνοντας πέντε βόμβες μολότοφ, από τις οποίες εξερράγησαν οι τέσσερις.  Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε τρία περιπολικά, που ήταν σταθμευμένα έξω από το αστυνομικό τμήμα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM
Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM