Πρώην επικεφαλής ΜΙ6: Ο κορωνοϊός ξεκίνησε ως «ατύχημα» από εργαστήριο της Κίνας

Πρώην επικεφαλής ΜΙ6: Ο κορωνοϊός ξεκίνησε ως «ατύχημα» από εργαστήριο της Κίνας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Πρώην επικεφαλής της ΜΙ6 εκτιμά πως η πανδημία κορωνοϊού «άρχισε ως ατύχημα» όταν ο ιός ξέφυγε από τον έλεγχο επιστημόνων σε εργαστήριο της Κίνας.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην Telegraph, ο σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλαβ τόνισε πως περιήλθε στη γνώση του «σημαντική» νέα επιστημονική έκθεση που υποστηρίζει πως ο ιός δεν εμφανίστηκε φυσικά, αλλά δημιουργήθηκε από Κινέζους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, η εξέλιξη αυτή ίσως εγείρει ζήτημα καταβολής «επανορθώσεων» για τους θανάτους και την οικονομική κρίση που σήμανε η πανδημία σε ολόκληρο τον κόσμο εν μέσω παγκόσμιων πιέσεων προς την Κίνα να λογοδοτήσει για τις ακριβείς συνθήκες εξάπλωσης του ιού.

Αμφιλεγόμενη έρευνα

Οι ερευνητές της συγκεκριμένης μελέτης ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν στοιχεία που καταδεικνύουν πως βασικά στοιχεία εισάχθηκαν στη γενετική αλληλουχία του ιού που ενδεχομένως δεν εξελίχθηκε φυσικά - σενάριο που αμφιβητεί σχεδόν το σύνολο των επιστημόνων που μελετούν την απαρχή του ιού, με τους ειδικούς να καταλήγουν σχεδόν ομόφωνα στο ότι ο ιός προήλθε από ζώα, πιθανότατα νυχτερίδες ή παγκολίνους, προτού μεταπηδήσει στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με την Telegraph, η έρευνα απορρίφθηκε από διάφορες επιστημονικές επιθεωρήσεις και οι δημιουργοί της αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν αρκετές φορές, αφαιρώντας αιτιάσεις και ισχυρισμούς κατά της Κίνας, προτού τη δημοσιεύσουν τελικά στο Quarterly Review of Biophysics Discovery. Μάλιστα, ο John Fredrik Moxnes, ένας εκ τους συγγραφείς της και επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του νορβηγικού στρατού, φέρεται να ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του ενώ και άλλοι ακαδημαϊκοί έχουν αμφισβητήσει τα συμπεράσματα της έρευνας.

Με πληροφορίες από Telegraph/Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM