ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όταν θολώνει το παρμπρίζ: Ο ζεστός ή ο κρύος αέρας δίνει πιο γρήγορα τη λύση;

Όταν θολώνει το παρμπρίζ: Ο ζεστός ή ο κρύος αέρας δίνει πιο γρήγορα τη λύση; Facebook Twitter
0

Είναι ένα φαινόμενο που σύντομα θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί, καθώς χειμωνιάζει: όταν θολώνει το παρμπρίζ και πρέπει να αποκαταστήσουν την ορατότητα. 

Αυτό συμβαίνει λόγω διαφοράς της εξωτερικής και της εσωτερικής θερμοκρασίας, αλλά και επειδή είναι αυξημένα τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο αυτοκίνητο. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, η λύση δίνεται από το σύστημα κλιματισμού, όμως η επιλογή που θα γίνει μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία για να ξεθολώσει το παρμπρίζ. Βασική προϋπόθεση είναι να επιλέξει ο οδηγός την εισροή αέρα από έξω και όχι την ανακύκλωση. 

Το επόμενο βήμα γίνεται με το air condition, η χρήση του οποίου θα μειώσει σημαντικά τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο αυτοκίνητο. Κατευθύνοντας τον αέρα στο παρμπρίζ, ενισχύεται η αποτελεσματικότητα. 

Η τελευταία κίνηση αφορά τη θερμοκρασία του συστήματος κλιματισμού: ψυχρός ή θερμός αέρας; Ο ζεστός αέρας αποδεικνύεται αποτελεσματικότερος στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με το car and motor. Μάλιστα, αυτό φαίνεται να ισχύει ακόμη και στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. 

Lifehacker
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελομακάρονα vs κουραμπιέδες: Ποια «γλυκιά» αμαρτία έχει περισσότερες θερμίδες και γιατί

Lifehacker / Μελομακάρονο ή κουραμπιές; Τελικά, ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες;

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Σωτηρία Κρούστη απαντά στο... ερώτημα της εποχής και παράλληλα δίνει μερικά tips προκειμένου να απολαμβάνει κανείς, σε μία πιο υγιεινή version και τα δύο χριστουγεννιάτικα γλυκά
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τρεις απλές συμβουλές για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Lifehacker / Τρία tips για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Εχουμε συνηθίσει τα φρούτα και τα λαχανικά που ψωνίζουμε να «μαραίνονται» και να συρρικνώνονται μετά από 2-3 ημέρες στο ψυγείο, ενώ υπάρχει τρόπος και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και να μην καταλήξουν στα σκουπίδια
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ