Oι 77 πλέον χώρες όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα

Oι 77 πλέον χώρες όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα Facebook Twitter
16

Τα νέα για την επαναφορά της απαγόρευσης της ομοφυλοφιλίας έχουν σήμερα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην LGTB κοινότητα αλλά και τους υποστηρικτές της.

Oι 77 πλέον χώρες όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα Facebook Twitter

Η Ινδία, με πληθυσμό που ξεπερνά τα 1,2 δις και που ουσιαστικά αποτελεί το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού, αντέστρεψε μέσω Ανώτατου Δικαστηρίου τη σημαντική απόφαση ενός κατώτατου δικαστηρίου, από το 2009 το οποίο είχε αποποινικοποιήσει τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές πράξεις. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν ευθύνη της Βουλής να νομοθετήσει για το θέμα και έτσι εδώ και λίγες ώρες η ομοφυλοφιλία είναι και πάλι "αφύσικη παράβαση" η οποία τιμωρείται με 10ετή ποινή κάθειρξης.

Πάντως αυτή η κίνηση της Ινδίας δεν αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία μιας και την φέρνει 77η στη λίστα με τις χώρες οι οποίες θεωρούν την ομοφυλοφιλία έγκλημα.

Σε πέντε από αυτές η ομοφυλοφιλία καταδικάζεται ακόμη και σήμερα με θανατική ποινή ( Σουδάν - Υεμένη - Μαυριτανία - Σαουδική Αραβία - Ιράν).

Εκτός λίστας βρίσκονται χώρες όπως η Ρωσία  η οποία δεν έχει προχωρήσει σε ποινικοποιήση της ομοφυλοφιλίας αλλά έχει εφαρμόσει νομοθεσία για την gay προπαγάνδα, κάτι που απλά την κρατάει εκτός λίστας αλλά μόνο τυπικά. Το ίδιο ισχύει και για πολιτείες της Αμερικής οι οποίες διατηρούν ακόμη νομοθεσία που απαγορεύει τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ αντρών ή γυναικών και που κατά το δοκούν εφαρμόζει.

Η πλήρης λίστα και ο χάρτης όπως διαμορφώνεται μετά και τα ομολογουμένως δυσάρεστα νέα.

Oι 77 πλέον χώρες όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα Facebook Twitter

1) Αφγανιστάν


2) Αλγερία


3) Αγκόλα


4) Αντίγκουα και Μπαρμπούντα


5) Μπαγκλαντές


6) Μπαρμπάντος


7) Μπελίζ


8) Μπουτάν


9) Μποτσουάνα

 

10) Μπρουνέι

 

11) Μπουρούντι

12) Καμερούν


13) Κομόρες


14) Ντομίνικα


15) Αίγυπτος


16) Ερυθραία

 

17) Αιθιοπία


18) Γκάμπια


19) Γoυιάνα


20) Γρενάδα


21) Γουινέα


22) Γκάνα


23) Ινδία


24) Ιράν


25) Τζαμάικα


26) Κένυα


27) Κιριμπάτι


28) Κουβέιτ

 

29) Λίβανος


30) Λιβερία


31) Λιβύη


32) Μαλάουι


33) Μαλαισία


34) Μαλδίβες


35)Μαυριτανία


36) Μαυρίκιος


37) Μαρόκο


38) Μοζαμβίκη


39) Μιανμάρ


40) Ναμίμπια


41) Ναουρού


42) Νιγηρία


43) Ομάν


44) Πακιστάν


45) Παλάου


46) Παπούα Νέα Γουινέα


47) Κατάρ


48) Σαμόα


49) Λαϊκή Δημοκρατία του Αγίου Θωμά και Πρίγκιπα


50) Σαουδική Αραβία


51) Σενεγάλη


52) Σεϋχέλλες


53) Σιέρα Λεόνε


54) Σιγκαπούρη


55) Νησιά Σολομώντα


56) Σομαλία


57) Νότιο Σουδάν


58) Σρι Λάνκα


59) Ομοσπονδία του Αγίου Χριστόφορου και του Νέβις


60) Σάντα Λουτσία


61) Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες


62) Σουδάν


63) Σουαζιλάνδη


64) Συρία


65) Τανζανία


66) Τόγκο


67) Τόνγκα


68) Τρινιντάντ και Τομπάγκο


69) Τυνησία


70) Τουρκμενιστάν


71) Τουβαλού


72) Ουγκάντα


73) Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


74) Ουζμπεκιστάν


75) Υεμένη


76) Ζάμπια


77) Ζιμπάμπουε

via

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

*There Is A Ghost/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / *There Is A Ghost/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Τέσσερις queer αφηγήσεις που ξεκινούν από τη μουσική αλλά μιλούν για κάτι πιο βαθύ: το παιδί που χόρευε μπροστά στην τηλεόραση, την επιθυμία που δεν χωράει πουθενά, το τραύμα που παίρνει χρώμα. Η Kylie, η Τζένη Βάνου και η ANOHNI σαν φαντάσματα που μας στοίχειωσαν για να μας σώσουν, και τρεις νέες σπίθες – Cole Escola, Sondiaze, Koplje – που μας θυμίζουν γιατί το queer δεν ήταν ποτέ “ασφαλές”.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Χαλάρωσε, να το κάνεις/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Όαση / *Χαλάρωσε, να το κάνεις/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Από σήμερα η ΟΑΣΗ αλλάζει μορφή. Δεν είναι πια blog. Είναι επιδερμίδα με μνήμη· ένα σημείο πάνω στον ψηφιακό χάρτη όπου η queer φωνή δεν λογοκρίνεται, δεν περνάει από φίλτρο, και δεν χρειάζεται να αποδείξει πως υπάρχει.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Tο νέο (παλιό) πρόσωπο του cruising – Μια βόλτα στους γκέι στάβλους της Αθήνας

Lgbtqi+ / Tο νέο (παλιό) πρόσωπο του cruising – Μια βόλτα στους γκέι στάβλους της Αθήνας

Στη σάουνα της M. Αλεξάνδρου στο Γκάζι ορδές ανδρών επιδίδονται, μέσα στα σκοτάδια, σε αυτά που πλέον μπορούν να κάνουν και στο φως. Δυο φίλοι μας, γκέι άνδρες, κρατάνε ημερολόγιο απ’ την τελευταία τους επίσκεψη.
THE LIFO TEAM
«Δεν περιγράφεται το συναίσθημα όταν γίνομαι drag queen − είναι πολύ δυνατό»

Lgbtqi+ / «Δεν περιγράφεται το συναίσθημα όταν γίνομαι drag queen − είναι πολύ δυνατό»

Μια βραδιά στα καλλιστεία Miss Hellas Drag Pageant 2025, εκεί όπου το ταλέντο, το γκλίτερ, το χιούμορ και οι out of the box εμφανίσεις περισσεύουν − και βιώσαμε στην πράξη πώς είναι όταν η διαφορετικότητα όχι απλώς γίνεται αποδεκτή, αλλά γιορτάζεται με ενθουσιασμό.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τέρψη, τακούνι ή φλατ;

Lgbtqi+ / Η Τερψιχόρη δεν θέλει να την στενεύουν άλλο τα παπούτσια της

Στα 22 της η Τερψιχόρη ψάχνει παπούτσια που θα χωράνε την καριέρα ενός μοντέλου, τη μετανάστευση, την τρανς ταυτότητα και την καθημερινότητά της. Της αρέσει να περπατάει σε ψηλά τακούνια όπως και να πέφτει, αλλά μόνο για να κάνει dip στο voguing.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
chem sex

Lgbtqi+ / Είναι το chemsex η νέα μεγάλη απειλή για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα;

Τι ακριβώς είναι το chemsex, γιατί παραμένει ταμπού ακόμα και μέσα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και γιατί έχει συνδεθεί μαζί της; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και γιατί η δαιμονοποίηση δεν είναι λύση; Ειδικοί από τον χώρο της υγείας μιλούν στη LIFO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025 / Διεθνής Μέρα Τρανς Ορατότητας: 16 χρόνια μετά, το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι κατακτήσεις, τα δικαιώματα, η ίδια η ύπαρξη των τρανς και non-binary ανθρώπων δοκιμάζονται στις ΗΠΑ και διεθνώς – τι ζητά το ΣΥΔ στην Ελλάδα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

12 σχόλια
Όλες μία και μία, κοιτίδες πολιτισμού! Η παιδεραστία (βλέπε γάμους ανηλικων κοριτσιων με ενήλικες), λιθοβολισμοί (γυναικών βεβαίως βεβαίως) και τόσα άλλα τι είναι;;;
Το τραγελαφικο ειναι οτι σε ολες αυτες τις χωρες, εκτος απο τις ισλαμικες, δεν υπηρχαν ποτέ νομοι κατα της ομοφυλοφιλίας, μεχρι να γίνουν Αγγλικες αποικίες και να τους επιβληθουν τέτοι νόμοι κατα τον 19ο αιώνα. Φυσικα η Αγγλία προχώρησε οπως ολη η Ευρώπη, αφήνοντας αυτες πίσω, να υπερασπίζονται ως "ηθικη" αρχή κατι που τους επιβήθηκε απ τους Βικτωριανούς δυνάστες τους...
Πολύ σωστό. Και είναι λάθος να θεωρούμε ότι 'πρωτόγονες' θρησκείες οι πολιτισμοί έχουν απαραίτητα μονοσήμαντη και αρνητική στάση απέναντι σ'αυτά τα θέματα. Και στο Ισλάμ οι πρόσφατες σχετικά απαγορεύσεις δε συμβαδίζουν με την ιστορία και ποικιλία του παρελθόντος. Για παράδειγμα εδώ: http://www.wluml.org/sites/wluml.org/files/CaS%20e-book.pdf
σωστός, απλά οι θρησκείες τους διεστραβλώνουν και εμπλέκουν τις πολιτικές πεποιθήσεις, καταδικάζοντας τον δυτικό τρόπο ζωής εν γένει, "ο άπιστος λευκός διάβολος", στη περίπτωση αυτή, οι αφρικανικές κυβερνήσεις απο τήν άλλη δέν έχουν και πολλά μέσα να αποτρέψουν την επιδημία του hiv, οι φαρμακευτικές θερίζουν χωριά με τα πειράματα τους πρίν βγάλουν τα κοκτέιλ στη Δύση, πολλά μωρέ αδέλφια, με τί να πρωτοφρικάρεις....
Σιγα μη φυγει ο Σεραφειμ απ τα ετοιμα λεφτα και την εξουσια που απολαμβανει στην Ελλαδα...ε δε βαζουν τους γκέι φυλακη εδω, αλλα μια μικρη υποχωρηση μπορει να την κανει...
Ειναι πραγματικα κριμα να βλεπεις πως σε 77 χωρες του κοσμου οι ανθρωποι θεωρουνται παρανομοι επειδη ερωτευονται και αγαπουν τους ''λαθος'' ανθρωπους. Και μετα μου λετε θρησκειες και μαλακιες....
εχμ, η Γκάνα είναι στο 19 και το 22. Η Κούβα όμως πουθενά; ρωτάω γιατί το αγαπημένο χόμπυ των νεοφιλελέ είναι να τσιρίζουν για το ότι υπήρχαν διωγμοί gay στην Κούβα της δεκαετίας του '60...
Μαλιστα...Στα 2/3 των χωρων αυτων οπου καταπατονται ενα σκασμο αλλα ανθρωπινα δικαιωματα κυριως των γυναικων και των παιδιων, και οπου η ζωη εχει αξια μηδεν τους πειραξε ποιος κοιμαται με ποιον....Σκλαβοπαζαρα, παιδικη εργασια, παιδικη πορνεια, ειναι φαινεται πιο ανεκτα και κουλ....Ο κοσμος ειναι ακομα στενομυαλος και θρησκευτικα κολλημενος.....φανταζομαι μεχρι η Γη να γινει μια μερα επιπεδη...