Ο παγκοσμίου φήμης stand up κωμικός και βασιλιάς του Netflix, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στο Gazi Live σε μία μοναδική παράσταση, στο πλαίσιο της περιοδείας του "The Night Talker Tour".

 

Κωμικός, πολιτικός σχολιαστής, ηθοποιός και συγγραφέας, ο Jim Jefferies είναι από τα μεγαλύτερα σύγχρονα και πολυβραβευμένα ονόματα της κωμωδίας αυτή τη στιγμή. Ξεχωρίζει για το προκλητικό και ωμό μαύρο χιούμορ του, καθώς και για την περίσση αυθάδεια, την δύναμη και την διαύγεια που καθορίζουν το αντισυμβατικό κωμικό στυλ του, που συνεχίζει και παρασύρει όλο και μεγαλύτερο κοινό στον πλανήτη, ο Jefferies θεωρείται μία από τις σημαντικότερες παρουσίες αλλά και επιδραστικότερους κωμικούς της γενιάς του. Το 2008 υπήρξε υποψήφιος για καλύτερος headliner στην απονομή των βραβείων Chortle Awards, ενώ πρόσφατα αναγνωρίστηκε ώς ένας από τους 5 καλύτερους κωμικούς στον κόσμο.

 

Γεννημένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο Jim Jefferies είχε εκπαιδευτεί ως τραγουδιστής όπερας προτού ασχοληθεί με το stand up. Η αποδοχή και η ανταπόκριση προήλθε όταν έκανε το ντεμπούτο του στο HBO με την σειρά "I Swear to God" to 2009, όπου έγινε ευρύτερα δημοφιλής. Έκτοτε παρουσίασε ξεχωριστά και αρκετά δημοφιλή κωμικά specials, όπως τα "Contraband" (2008), "Alcoholocaust" (2010), "Fully Functional" (2012), "Bare" (2014) και "Freedumb" (2016). Το "Freedumb" ήταν η δεύτερη παραγωγή που προβλήθηκε στο Netflix η οποία γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία. Συγκεκριμένα ο φημισμένος κωμικός μονόλογος σε σχέση με τη διαχείριση των όπλων στην Αμερική αποτελεί ένα από τα καλύτερα κομμάτια stand up που έχουν ηχογραφηθεί ποτέ.

 

Έχει εμφανιστεί σε υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις και φεστιβάλ όπως "Glastonbury Festival", "Fringe Festival" στο Εδιμβούργο, "Melbourne International Comedy Festival", "Just For Laughs Festival" και "Reading and Leeds Festival". Επίσης συμμετείχε σε διάφορες sitcoms του Comedy Central όπως "Edinburgh and Beyond", "Comedy Blue" και "The World Stands Up".