Το πειραιώτικο στέκι, σε ό,τι αφορά τη φιλοσοφία του, συνδέεται με μια κομψή εκδοχή της αμερικανικής μπαρίστικης κουλτούρας.
Το πειραιώτικο στέκι, σε ό,τι αφορά τη φιλοσοφία του, συνδέεται με μια κομψή εκδοχή της αμερικανικής μπαρίστικης κουλτούρας.

 

Το Appaloosa στον Πειραιά είναι ένας χώρος με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Διαθέτει μεγάλη ιστορία, καθώς οι ρίζες του πηγαίνουν πίσω στο bar-restaurant με το ίδιο όνομα που λειτουργούσε στο Μικρολίμανο από το 1991, ταυτόχρονα όμως είναι φρέσκο, αφού μετρά μόλις 10 μήνες λειτουργίας στον νέο του χώρο, στην πλατεία Τερψιθέας, στο κέντρο του Πειραιά. Αν αναρωτηθείς από πού προκύπτει η ονομασία του, που παραπέμπει στην άγρια αμερικανική ράτσα αλόγων με το ίδιο όνομα, ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου που «τρέχει» το εστιατόριο θα σου εξηγήσει ότι ο πατέρας του Αλέξης, ο ιδρυτής και του πρώτου Appaloosa, την εμπνεύστηκε από το γουέστερν του 1966 με τον Μάρλον Μπράντο που είχε αυτό το όνομα. Στην πράξη, βέβαια, το πειραιώτικο στέκι, σε ό,τι αφορά τη φιλοσοφία του, συνδέεται με μια πολύ περισσότερο κομψή εκδοχή της αμερικανικής μπαρίστικης κουλτούρας, με λιτή αισθητική, κόκκινους δερμάτινους καναπέδες, ξύλινα τραπέζια και καθρέφτες-αντίκες. Στο κέντρο η μπάρα, σε σχήμα πέταλο, με πράσινο μάρμαρο και αναπαυτικά ψηλά σκαμπό, δημιουργεί μια αίσθηση άνεσης που ενισχύεται πετυχημένα από τις ευχάριστες μουσικές της δεκαετίας του ’80.

 

Η κάρτα δίνει ορεκτικές ιδέες με πρωταγωνιστή το κρέας, λίγα ζυμαρικά και μπέργκερ. Στην κουζίνα η σεφ Κωνσταντίνα Κωνσταντά αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα ποιοτικά υλικά. Στα ορεκτικά φιγουράρει η καρμπονάρα που έρχεται σερβιρισμένη σε βαθύ πιάτο και πατάει στα βήματα της αυθεντικής ιταλικής συνταγής. Τα ζυμαρικά είναι βρασμένα ιδανικά al dente, η σάλτσα αυγού δένει με τα κομματάκια της τραγανής πανσέτας και στην κορυφή του το πιάτο ενισχύεται με ένα αυγό ποσέ που του χαρίζει μια έξτρα γευστική πινελιά (€6,80). Στην κλασική σαλάτα Caesar τα δροσερά λαχανικά συνδυάζονται άψογα με τη σος αντζούγιας και το λεπτοκομμένο κοτόπουλο, ενώ η τραγανή πανσέτα δίνει τον καπνιστό τόνο στη γεύση (€6,80).

 

Το bar-menu δίνει ευέλικτες επιλογές για να συνοδεύσεις το ποτό σου, αν θέλεις να μείνεις εκεί. Πήραμε γεύση από τα μίνι μπέργκερ που ήταν καλοφτιαγμένα, με το μπιφτέκι να είναι ζουμερό μέσα στο αφράτο ψωμάκι με το καραμελωμένο κρεμμύδι (€7,50). Από τα κυρίως, προσπεράσαμε τις τρεις επιλογές σε ψάρι, τα ζυμαρικά και τα ριζότι και επικεντρωθήκαμε . Γευστικό και ζουμερό το κρέας, κάνει ταιριαστή παρέα με τις πατάτες και δίνει ιδέες για να συνδυαστεί με ένα ερυθρό κρασί ή ένα ποτήρι από τη χανιώτικη μπίρα «Χάρμα».

 

Από τα επιδόρπια, ο κορμός σοκολάτας με παγωτό βανίλια και σπασμένη βάφλα είναι ό,τι πρέπει για να κλείσεις γλυκά. Στο Appaloosa μπορείς να κάνεις μια στάση το πρωί για να χαρείς το πρωινό που σερβίρουν, ξεκινώντας τη μέρα σου με αυγά μπένεντικτ ή μάτια. Να σημειώσουμε ότι κάθε Παρασκευή έχει ζωντανή μουσική τζαζ και το Σάββατο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

 

Πήραμε γεύση από τα μπέργκερ που ήταν καλοφτιαγμένα, με το μπιφτέκι να είναι ζουμερό μέσα στο αφράτο ψωμάκι.
Πήραμε γεύση από τα μπέργκερ που ήταν καλοφτιαγμένα, με το μπιφτέκι να είναι ζουμερό μέσα στο αφράτο ψωμάκι.

 

Η κάρτα δίνει ορεκτικές ιδέες με πρωταγωνιστή το κρέας, λίγα ζυμαρικά και μπέργκερ.
Η κάρτα δίνει ορεκτικές ιδέες με πρωταγωνιστή το κρέας, λίγα ζυμαρικά και μπέργκερ.

 

Appaloosa, Παλαιολόγου 7, Πειραιάς, 215 5454064