Lygaria Farm & Kitchen: Ένα διαφορετικό, βιώσιμο εστιατόριο στην Κέα με γνώμονα την φύση

Με επικεφαλής τον chef Uriel Eshet που πιστεύει ακράδαντα ότι το απλό φαγητό μπορεί να είναι εκπληκτικό

21.8.2023 | 14:17

Το Lygaria Farm & Kitchen δεν είναι ένα εστιατόριο με την κλασική έννοια. Είναι μια μικρής κλίμακας γαστρονομική εμπειρία εμπνευσμένη από τον κυκλαδίτικο ήλιο, τον αέρα του Αιγαίου και τις υπέροχες παραδόσεις της ελληνικής νησιωτικής κουλτούρας. Μία προσπάθεια να παντρευτούν τα μαγειρικά όνειρα και η κληρονομιά του σεφ με τοπικά και εποχιακά προϊόντα, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου τεχνική και ακέραιες γαστρονομικές αξίες.

 

Οι συνδαιτυμόνες στη Lygaria απολαμβάνουν ένα προσωπικό αλλά ταυτόχρονα πλούσιο γαστρονομικό γεγονός. Χαμένη ανάμεσα στον ήχο των τζιτζικιών, την μυρωδιά των ανθισμένων άγριων βοτάνων και μία σχολαστικά σχεδιασμένη ζεν ατμόσφαιρα, η Lygaria δεν είναι καθόλου τυχαία στον όρμο Ψάθι της Τζιας σήμερα.

 

Με επικεφαλής τον Uriel Eshet, η πλειοψηφία των φρέσκων προϊόντων έρχονται είτε απευθείας από τη γη που περικλείει το retreat- ένας κήπος με λαχανικά και άγρια βότανα, ένας ελαιώνας και ένας αμπελώνας, όλα καλλιεργημένα με παραδοσιακές γεωργικές τεχνικές- είτε από άλλους τοπικούς παραγωγούς και ψαράδες. Με γνώμονα πάντα την φύση, το μενού αλλάζει καθημερινά με βάση το τι έχει την καλύτερη ενέργεια και γεύση ανά πάσα στιγμή.

 

Lygaria Farm & Kitchen:

 

Επενδύοντας στην ουσία, η ομάδα του εστιατορίου πειραματίζεται με το να ενσωματώνει λιγότερο γνωστά συστατικά ή να χρησιμοποιεί τα πλέον κοινά με ασυνήθιστους τρόπους, βασισμένη στη φιλοσοφία του zero waste, όπως για παράδειγμα κεφάλια ψαριών, κόκαλα και ουρές. Μια υπερσύγχρονη κουζίνα από τη μία και ένας παραδοσιακός εξωτερικός πέτρινος φούρνος από την άλλη παρέχουν την ιδανική βάση για το πιο απροσδόκητο γαστρονομικό ταξίδι. 

 

Το όνομα Lygaria αποτίνει φόρο τιμής στη σύνδεση του εστιατορίου με το φυσικό τοπίο και την τοπική κουλτούρα. Μια λυγαριά ήταν το δέντρο κάτω από το οποίο η οικογένεια και το συνεργείο κατασκευών ξεκουράζονταν καθημερινά για το μεσημεριανό διάλειμμα, την περίοδο των εργασιών, σε ένα χαρούμενο, άφθονο τραπέζι γεμάτο τοπικά πιάτα.

 

Lygaria Farm & Kitchen:

 

Uriel Eshet: Ο chef

Με ορισμένα από τα κορυφαία εστιατόρια διεθνώς στο ενεργητικό του, από τα βραβευμένα με αστέρια Michelin Noma & Αmass στην Κοπεγχάγη, το Ikoyi στο Λονδίνο και τα Blue Hill & Estella της Νέας Υόρκης, ο Uriel μοιραία καταλήγει στη Lygaria, το πιο προσωπικό και τολμηρό project με το οποίο έχει καταπιαστεί ποτέ. Απολαμβάνει όσο τίποτα να εξερευνά άλλες χώρες δοκιμάζοντας τη μαγειρική τους παράδοση και κουλτούρα, ανάμεσα τους φυσικά και η Ελλάδα, μια χώρα που επισκέπτεται από την ηλικία των δύο ετών και με την οποία νιώθει μια βαθύτερη, καρμική σύνδεση.

 

Lygaria Farm & Kitchen:

 

Ο Uri, όπως τον αποκαλεί το κοντινό του περιβάλλον, πάντα λαχταρούσε να ανακαλύψει στην καλλιτεχνική πλευρά της ζωής, συμπεριλαμβανομένου και του βιομηχανικού σχεδιασμού. Καταλήγει να επιλέγει όμως συνειδητά τη μαγειρική επειδή μπορεί να συνδυάσει τη δημιουργικότητα με το να προσφέρει τροφή και θρέψη στους ανθρώπους. Η κουζίνα του ισορροπεί σε μια λεπτή γραμμή αφού επιδιώκει την τελειότητα χωρίς επιτήδευση και φλύαρες ή επιφανειακές προσεγγίσεις. Πιστεύει ακράδαντα ότι το απλό φαγητό μπορεί να είναι εκπληκτικό και όροι όπως «βιώσιμο» και «farm-to-table» θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις αληθινής αφοσίωσης στο συγκεκριμένο σκοπό.

 

Lygaria Farm & Kitchen:

 

Kea Retreat

Το Lygaria Farm & Kitchen είναι μέρος του Kea Retreat, ενός ευρύτερου οικοσυστήματος που είναι ξεκάθαρα η αντανάκλαση του οράματος της οικογένειας Eshet, από τη σύλληψή του μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια στις εγκαταστάσεις. Οι Zviki & Anat Eshet ερωτεύτηκαν την Ελλάδα πριν από 40 χρόνια και πάντα ονειρευόταν να χτίσουν το δικό τους καταφύγιο, ενώ επιδίωκαν επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες γαστρονομίας στη Νέα Ζηλανδία και το Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων εστιατορίων Greco, αρτοποιείων και βιβλίων μαγειρικής.

 

Lygaria Farm & Kitchen:

 

Ειδυλλιακά τοποθετημένο ανάμεσα σε κυματιστούς λόφους, το Kea Retreat επαναπροσδιορίζει την ιδέα του slow living και της βιωσιμότητας προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία στους επισκέπτες του. Είναι ένας σύγχρονος και διακριτικά πολυτελής πνευματικός κόμβος και μια γιορτή της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού ταυτόχρονα. Μπορεί κανείς να χαλαρώσει απολαμβάνοντας μια αληθινή «Zorba-meets-Buddha» εμπειρία, καθώς το retreat στοχεύει στο να θρέψει το σώμα με εξαιρετικό φαγητό και να θεραπεύσει την ψυχή μέσω μιας σειράς υπερβατικών πρακτικών, όπως γιόγκα, διαλογισμό, sound baths και άλλων αισθητηριακών περιπετειών, όπως πεζοπορίες σε αρχαία μονοπάτια, επισκέψεις στην πρωτεύουσα της Κέας και καγιάκ σε απομονωμένες αμμώδεις παραλίες.

 

Lygaria Farm & Kitchen:


Kea Retreat
www.kearetreat.com
Psathi Bay, Kea Cyclades, Kea 228 80, +30 6986774151

https://www.kearetreat.com/press
https://www.kearetreat.com/lygaria_resturant 

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Πάσχα στο River West με θέατρο, δημιουργικά εργαστήρια, bubble show και μαγικά κόλπα
ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

Πάσχα στο River West με θέατρο, δημιουργικά εργαστήρια, bubble show και μαγικά κόλπα

 

Το εμπορικό κέντρο River West, έχει προγραμματίσει και για φέτος το Πάσχα ένα μοναδικό πλάνο εκδηλώσεων για τα παιδιά, προσφέροντας μια απίθανη ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση και ατελείωτη διασκέδαση.

 

Από το Σάββατο 27 Απριλίου και καθημερινά μέχρι τις 10 Μαΐου θα βρείτε στο Επίπεδο 1 του εμπορικού κέντρου δύο εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης.