Κουρσάρος: Με εμμονή και προσήλωση στα υψηλής ποιότητας θαλασσινά

Το εστιατόριο με την ψαρική παράδοση στις φετινές γευστικές του προτάσεις

22.11.2017 | 17:18
Κουρσάρος: Με εμμονή και προσήλωση στα υψηλής ποιότητας θαλασσινά
Έχοντας πίσω του την ιστορία και την παράδοση του Κουρσάρου της Δροσιάς από το 1992 και της Μυκόνου από το 2012, το κομψό ψαροεστιατόριο της οδού Ομήρου δεν ξεκίνησε από το μηδέν.

 

Έναν χρόνο μετά το άνοιγμά του, ο Κουρσάρος διατηρεί την ιδιότητά του ως ενός από τα κορυφαία εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας στα οποία μπορείς να βρεις καλό φρέσκο ψάρι. Η τεράστια πιατέλα που θα σε υποδεχτεί κατά την άφιξή σου, γεμάτη με τη λαχταριστή και εμφανώς ολόφρεσκη ψαριά, επιβεβαιώνει τις προθέσεις του εστιατορίου και σε προδιαθέτει για τη συνέχεια.

 

Έχοντας πίσω του την ιστορία και την παράδοση του Κουρσάρου της Δροσιάς από το 1992 και της Μυκόνου από το 2012, το κομψό ψαροεστιατόριο της οδού Ομήρου δεν ξεκίνησε από το μηδέν. Ωστόσο κατάφερε να συνδυάσει την κλασική του ταυτότητα με τον νέο του χώρο σε έναν συνδυασμό που δένει αρμονικά τη σχεδόν εμμονική προσήλωση στην ποιοτική θαλασσινή πρώτη ύλη με ένα περιβάλλον που αποπνέει τον αέρα ενός ευρωπαϊκού μητροπολιτικού κέντρου.

 

Τα ποιοτικά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά θεωρούνται η αναγνωρίσιμη σφραγίδα του εστιατορίου, αφού οι άνθρωποι του Κουρσάρου καλλιεργούν συστηματικά την ιδέα των εκλεκτών πρώτων υλών σε εντυπωσιακή ποικιλία, οι οποίες αντιμετωπίζονται με σεβασμό από την κουζίνα, ορίζοντας έτσι την ταυτότητα του εστιατορίου.

 

Η υποδοχή είναι εγκάρδια, ο επαγγελματισμός εμφανής από την πρώτη στιγμή. Αρχή με αφράτη λευκή ταραμοσαλάτα που συνοδεύεται με τρίμμα αυγοτάραχου και τραγανά πιτάκια (€7,50).

 

Η σαλάτα Κουρσάρος είναι ένα πράσινο «βουνό» με καρδιές μαρουλιού, ρόκα, ντομάτα ξεφλουδισμένη, ελιές, καυτερές πιπερίτσες τουρσί, ραπανάκια, άνηθο και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι που λούζεται διακριτικά με παλαιωμένο ξίδι (5 ευρώ/άτομο) – απλή, δροσερή, όλο φρεσκάδα.

 

Το φρέσκο καλαμάρι έρχεται σωστά ψημένο (€17) και η γλύκα του, με δόσεις αλμύρας, αγκαλιάζει ευχάριστα τον ουρανίσκο. Ακολουθούν οι τροφαντές καραβίδες που έρχονται στο τραπέζι μόλις βγουν από την πυρά (68 ευρώ/κιλό). Είναι η στιγμή που αφήνεις το μαχαιροπίρουνο στην άκρη και τρως με τα χέρια, απολαμβάνοντας το μεγαλείο της απλότητας που προσφέρει η εξαιρετική πρώτη ύλη.

 

Κουρσάρος: Με εμμονή και προσήλωση στα υψηλής ποιότητας θαλασσινά

 

Άρωμα θάλασσας του Αιγαίου κατακλύζει τον χώρο όταν καταφθάνει το μικρό φαγκρόπουλο (65 ευρώ/κιλό). Είναι ψημένο σωστά και συνοδεύεται από το απαραίτητο λαδολέμονο και τα βραστά λαχανικά εποχής που κρατούν τη ζωντάνια τους. Κλασική πρόταση, στην οποία όμως ο Κουρσάρος βάζει τη δική του προσωπική σφραγίδα, με τη φρεσκάδα να απογειώνει τη γεύση.

 

Το μενού προσφέρει νόστιμες επιλογές σε ψιλό ψαράκι, με μαριδάκι, γαύρο ή αθερίνα (€9), αλλά και κριθαρότο με καραβιδόψιχα και πάστα μαύρης τρούφας. Η οινική λίστα είναι καλοστημένη με προτάσεις για να συνοδεύσεις το φαγητό σου. Γλυκός επίλογος με λουκουμάδες και παγωτό (€5) που ανακαλεί γλυκά τις παιδικές μνήμες.

 

Κουρσάρος: Με εμμονή και προσήλωση στα υψηλής ποιότητας θαλασσινά
Η εμμονική προσήλωση στην ποιοτική θαλασσινή πρώτη ύλη δένει αρμονικά με το περιβάλλον που αποπνέει αέρα ενός ευρωπαϊκού μητροπολιτικού κέντρου.

 

Κουρσάρος: Με εμμονή και προσήλωση στα υψηλής ποιότητας θαλασσινά
Έναν χρόνο μετά το άνοιγμά του, ο Κουρσάρος διατηρεί την ιδιότητά του ως ενός από τα κορυφαία εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας στα οποία μπορείς να βρεις καλό φρέσκο ψάρι.
Ομήρου 11
210 3600326
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |