Οι νεαροί μουσικοί του El Sistema Greece επιστρέφουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μία εορταστική συναυλία σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς στον Φάρο.

 

Αυτή τη φορά, τα μέλη της El Sistema Greece Youth Orchestra και της El Sistema Greece Youth Choir μοιράζονται τη σκηνή με τους Dirty Athens Brass Band και μας ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη, με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κάλαντα, αγαπημένα τραγούδια από τον Tchaikovsky μέχρι τη Mariah Carey και πολλά ακόμα! Το μουσικό πρόγραμμα El Sistema Greece (ESG) ιδρύθηκε στην Αθήνα με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

 

Προσφέρει καθημερινά δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους/νέες ηλικίας 5 έως 26 ετών ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας. Μέσω της μουσικής, οι μαθητές του El Sistema Greece εμπνέονται και προετοιμάζονται για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ καλλιεργούν ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Το 2017 ιδρύθηκε και η El Sistema Greece Youth Orchestra (ESGYO), μία νεανική ορχήστρα εστιασμένη στην εκπαίδευση των μελών της ως προς την ορχηστρική συμπεριφορά και κουλτούρα που οφείλει να έχει κάθε μουσικός.

 

Η Dirty Athens Brass Band είναι μία εξαμελής ομάδα μουσικών που αποτελείται από πέντε πνευστά και ντραμς. Με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για τη μουσική διασκευάζουν γνωστά funk, pop, και r'n'b κομμάτια. Βασική τους σκηνή είναι οι δρόμοι της Αθήνας, ενώ εμφανίζονται και σε συναυλιακούς χώρους, θέατρα, ιδιωτικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.