Ο κιθαρίστας Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) και ο drummer Μανώλης Γιαννίκιος συναντιούνται μουσικά με αφορμή τον πειραματισμό πάνω στη θεμελιώδη μουσική του Sergei Rachmaninoff. Πιανιστικά κομμάτια που μεταμορφώνονται και επαναπροσδιορίζονται για ηλεκτρική κιθάρα και drums. Η μίξη φυσικού και ηλεκτρονικού drumming με τα κιθαριστικά εφέ λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο μουσικό ύφος, ενώ παράλληλα θέτει το ερώτημα για την ύπαρξη ή μη των μουσικών στυλ.

 

O Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Ε.Μ.Π. και παράλληλα μουσική στο Ωδείο Μουσικής Πράξης. Αποφοίτησε από το τμήμα του West London University (London College of Music) με το πτυχίο Licentiate of Teacher's Diploma.


Έχει συνεργαστεί και συνυπάρξει με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και με σημαντικούς μουσικούς του εξωτερικού όπως Bill Frisell, Monophonics, Alan Zavod (Frank Zappa & the Mothers), Soul Jazz Orchestra, Thievery Corporation, Radio Moscow κ.α. Οι προσωπικές του δουλειές κυμαίνονται σε πολλά μουσικά ύφη όμως τον κέρδισε η solo προσέγγιση της ηλεκτρικής κιθάρας.

 

Το 2018 συμμετείχε στο 18ο Athens Jazz Festival της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων καθώς και στη μουσική ενότητα Music escapades στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Συμμετείχε στο φεστιβάλ ''Καζαντζάκεια'', στη θεματική ενότητα ταξιδεύοντας στην Ρωσία όπου διασκεύασε έργα του Sergei Rachmaninoff και παρουσιάσε το solo project στα πλαίσια του TEDx στα Χανιά.Το 2019 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο "Alex Dante plays F.Chopin's Nocturnes" από την Liberta Music σε βινύλιο, CD και όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

 

Ο Μανώλης Γιαννίκιος είναι ένας drummer από την Αθήνα. Μόνιμο μέλος των Whereswilder, session μουσικός και drum instructor. Αποτελεί ενεργό μέλος της εγχώριας μουσικής σκηνής με σημαντικές συνεργασίες και συμμετοχή στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και live της χώρας.