[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

 

 

-Ας γνωριστούμε..

Ποιοι είναι οι Δραμαμίνη;

Είμαστε ένα ελληνόφωνο μουσικό συγκρότημα. Γράφουμε μουσική, στίχους, ζωγραφίζουμε και μας αρέσει να ενορχηστρώνουμε και να σκηνοθετούμε.

 

Το 2005 συμμετείχαμε στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Έχουμε κυκλοφορήσει δύο δισκογραφικές δουλειές ως τώρα, το "Ταξίδι πλάι στο παράθυρο" (2007 - Impact) και "Το σύμπαν μέσα μου" (2011) από τη δική μας ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία "STEREO".

 

 

 

Παράλληλα, ο Γιάννης και ο Χάρης Μιχαηλίδης, που είναι και οι κεντρικοί πυρήνες του συγκροτήματος, αναλαμβάνουν την επιμέλεια παραγωγής δίσκων και τη σκηνοθεσία video clips άλλων καλλιτεχνών.

 

Tο 2011 σκηνοθετήσαμε την πρώτη μας -πειραματική- ταινία μικρού μήκους με τίτλο "ΝΕΦΗ".

Το θέμα της ήταν τα χωριά που ερημώνουν και η μοναξιά των ηλικιωμένων.

Στην ταινία περιλαμβάνονται ποιήματα από την ανέκδοτη ποιητική συλλογή του Γιάννη Μιχαηλίδη.

 

-Μόλις κυκλοφορήσατε ένα καινούριο τραγούδι, τη "Μυγδαλιά", μελοποιώντας ποίηση του Καρυωτάκη. Στο βίντεο παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται μία τρυφερή ιστορία. Μιλήστε μας γι' αυτό.

 

Ναι, η «Μυγδαλιά» σε ποίηση Κ. Γ. Καρυωτάκη είναι το τελευταίο μας video clip και έχει λίγες μόλις μέρες που κυκλοφόρησε.

Η σκηνοθεσία είναι δική μας (Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης) και τα γυρίσματα έγιναν με την τεχνική του "green screen". Τοποθετήσαμε δηλαδή φυσικούς χαρακτήρες σε ένα ψηφιακό background. Πρόκειται για μια ιστορία μικρού μήκους εμπνευσμένη από τους στίχους του ποιητή.

 

ΜΥΓΔΑΛΙΑ


 

 

- Αλήθεια, πόσα ποιήματα του Καρυωτάκη έχετε μελοποιήσει ως τώρα;

Αρκετά, περίπου είκοσι. Ως τώρα έχουμε δώσει σε κυκλοφορία τρία τραγούδια, το "Μιχαλιό", την "Κυριακή" και τη "Μυγδαλιά".

 

ΜΙΧΑΛΙΟΣ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ

 

 

-Και γιατί αποφασίσατε να επικεντρωθείτε στον συγκεκριμένο ποιητή. Γιατί διαλέξατε τον Καρυωτάκη;

Είμαστε, γενικότερα, λάτρεις της ποίησης και ο Καρυωτάκης είναι από τους αγαπημένους μας ποιητές. Πιστεύουμε, επίσης, ότι οι στίχοι του ταιριάζουν με τον ήχο του συγκροτήματος.

 

Έχουμε μελοποιήσει κι άλλους ποιητές χωρίς να έχει κυκλοφορήσει κάτι, απλά το project του Καρυωτάκη είναι πιο ολοκληρωμένο σα δημιουργία, πιο συμπαγές σαν concept κι έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το αφιέρωμα. Με αγάπη και σεβασμό μέσα από το δικό μας πρίσμα.

 

 

 

-Τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στο εγχείρημα αυτό;

Δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερες δυσκολίες, όχι.

Αντιθέτως οι στίχοι του Καρυωτάκη μας άνοιξαν καινούργιους μουσικούς ορίζοντες και καταφέραμε να δώσουμε ένα νέο χρώμα στον ήχο της μπάντας.

 

Τώρα βρισκόμαστε στις μίξεις του δίσκου και έχουμε κολλήσει λίγο γιατί προσπαθούμε να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα και να σταντάρουμε τον τελικό ήχο της δουλειάς.

 

 

 

-Μιλήστε μας γι' αυτόν τον επερχόμενο δίσκο.

Τον τελευταίο καιρό είμαστε στο studio και ολοκληρώνουμε την παραγωγή του καινούργιου μας δίσκου με τίτλο "Με το μηδέν και το άπειρο να συμφιλιωθούμε" που θα αποτελείται αποκλειστικά από μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Γ. Καρυωτάκη.

Δεν ξέρουμε ακριβώς πόσα τραγούδια θα χρησιμοποιήσουμε, περίπου δεκαπέντε.

 

Ελπίζουμε να κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατόν, ίσως τους επόμενους μήνες.

Δεν θα θέλαμε να ορίσουμε την ημερομηνία ακριβώς γιατί μπορεί να πέσουμε έξω. :)

 

 

 

Αυτό που έχει ενδιαφέρον και θα θέλαμε να αποκαλύψουμε όμως, μιας και μας δίνεται η ευκαιρία, είναι ότι αυτό το album θα κυκλοφορήσει διαδικτυακά με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο:

 

Πρόκειται για μια εφαρμογή που φτιάχνουμε αυτή την περίοδο, όπου γίνεται ψηφιακή αναπαράσταση του σπιτιού του ποιητή στην Πρέβεζα.

 

Με έναν έντονα διαδραστικό τρόπο θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, πέρα από το να ακούσει το νέο μας υλικό, να αντλήσει ιστορικά στοιχεία του ποιητή, ακόμη και να λύσει μυστηριώδεις γρίφους!

 

 

 

Αυτό το εγχείρημα έχει μακροπρόθεσμο στόχο να γίνει μια μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή στα πρότυπα ενός adventure game περιηγητικού χαρακτήρα όπου θα γίνει πιστή αναπαράσταση της πόλης της Πρέβεζας του 1928!

 

 

 

*ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ live Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 στο Δ3, στο κολωνάκι (Διδότου 3)

 

**Στο site των Δραμαμίνη διατίθεται ολόκληρη η δισκογραφία του συγκροτήματος.

Μπορείτε να κατεβάσετε τους δίσκους είτε δωρεάν, είτε αν θέλετε, να προσφέρετε ένα χρηματικό αντίτιμο στηρίζοντας την προσπάθεια τους.

 

Facebook

You Tube

Twitter