Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

"Ραντεβού στα McDonalds στην Αγ.Σοφίας, περπάτημα ίσια κάτω μέχρι τη Μητρόπολη και στροφή αριστερά στην Πρ. Κορομηλά."

Με αφορμή την παρουσίαση της καινούργιας τους δουλειάς οι Your Hand in Mine μας μιλούν για τη Θεσσαλονίκη που ζουν και συνθέτουν.

Η μουσική των Θεσσαλονικιών Your Hand in Mine είναι κάτι περισσότερο από ατμοσφαιρική, ρομαντική μουσική δωματίου. Τον περασμένο Μάιο βρέθηκα στη συναυλία που έδωσαν στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπου ο τεράστιος χώρος του μουσείου καλύφθηκε με τους φολκ ήχους του συγκροτήματος ενώ το κοινό στο τέλος, τραντάξε μαγεμένο την αίθουσα από τα χειροκροτήματα. H νέα τους δουλειά με τίτλο The Garden Novels κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο από την Inner Ear και παρουσιάζεται αυτή την Πέμπτη στο Coo Bar στη Θεσσαλονίκη.

 

Με αφορμή την παρουσίαση της καινούργιας τους δουλειάς οι Your Hand in Mine, Μάνος και Γιώργος, μας μιλούν για τη Θεσσαλονίκη που ζουν και συνθέτουν.

 

Με ποιόν τρόπο η πόλη έχει επηρεάσει τη μουσική σας μέχρι σήμερα;

Ειλικρινά σκεφτόμαστε πολλή ώρα και δεν φαίνεται να ξέρουμε την απάντηση. Δεν ξέρουμε αν είναι τόσο η πραγματικότητα της πόλης που σε εμπνέει ή αν η έλλειψη που εξάπτει τη φαντασία. Η επιρροή νομίζουμε περισσότερο σχετίζεται με το ότι μας εξασφαλίστηκε ένα κοινωνικό περιβάλλον που σίγουρα δεν είναι ρόδινο, διατηρείται όμως σε μια ανθρώπινη κλίμακα και, με λίγη τύχη και αρκετό πείσμα, σου δίνεται χώρος για να δουλέψεις.

 

Ποιο τραγούδι (δικό σας ή άλλου καλλιτέχνη) θα μπορούσε να λειτουργήσει ως soundtrack της πόλης;

Για λόγο που μόνο εμείς καταλαβαίνουμε, Mogwai - Take Me Somewhere Nice.

 

 

Πείτε μας την αγαπημένη σας διαδρομή μέσα στην πόλη. Αν μπορούσατε να εξαφανίσετε ένα κτήριο (ή ένα μνημείο) ποιο θα ήταν αυτό;

Ραντεβού στα McDonalds στην Αγ.Σοφίας, περπάτημα ίσια κάτω μέχρι τη
Μητρόπολη και στροφή αριστερά στην Πρ. Κορομηλά. Η σκιερή πλευρά του παραλιακού μπλοκ και οι φυγές από τα κάθετα στενάκια προς τη θάλασσα είναι κάτι που απολαμβάνουμε συχνά. Θα εξαφανίζαμε "πιλοτικά" ένα από τα Μέγαρα Μουσικής, να δούμε μήπως τελικά μπορεί να "αντέξει" αυτή η πόλη και με ένα.

 

Υπάρχει κάποιο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που σας αρέσει και θα μας προτείνατε να τους ακούσουμε;

Θα σας προτείναμε τους 2L8 και το καινούριο album τους.

 

Το προηγούμενο cd σας "συμπλήρωνε" μια βουβή ταινία του Mikio Naruse. Στο The garden Novels δουλέψατε διαφορετικά από ότι σε εκείνο;

Ναι, δουλέψαμε εντελώς διαφορετικά, σχεδόν αντίστροφα απ'ότι στο

soundtrack. Η μουσική από συμπληρωματικό και συνοδευτικό ρόλο, έρχεται στο προσκήνιο και είναι η πρώτη ύλη η οποία αποκωδικοποιείται σε γραπτό λόγο. Οι εικόνες δεν προϋπάρχουν της μουσικής, αλλά δημιουργούνται από αυτήν, μετουσιώνονται σε μικρές ιστορίες και συνοδεύουν την έκδοση του cd με τη μορφή μιας συλλογής μίνι-διηγημάτων.

 

http://www.myspace.com/theyourhandinmine

http://www.yourhandinmineband.com/

 

+

Οι μυστικοί κήποι των Your Hand in Mine

Your Hand in Mine Lifotape

 

3 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
πολύ μ' άρεσε! (όπως και η μουσική τους)
avatar
Ανώνυμος/η 22.11.2011 | 19:58
Υπέροχοι!
(Είναι άδικο όμως. Όλη η ευλογία του ταλέντου σε μια οικογένεια; Ο αδερφός του Γιώργου, Μηνάς Παπαδόπουλος, είναι ένας από τους καλύτερους φωτογράφους της γενιάς μας, και με εξαιρετική πένα!)
avatar
Ανώνυμος/η 23.11.2011 | 23:25
Φοβερή μουσική.
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ