Βrick Lane/Tate Modern/Broadway Market

Facebook Twitter
0

Τςςςςςςςςς (πάτα εδω για να δεις που είναι αυτο)

Κάναμε πολλές βόλτες  στη Brick Lane η οποία ήταν πήχτρα στους τουρίστες - νομίζω εξάλλου πως είναι το νέο Portobello Road. Tα βιντατζάδικα για τα οποία είναι διάσημη μου φάνηκαν πανάκριβα ενώ περπατώντας (ή μάλλον όντας ακινητοποιημένη) την Κυριακή κόντεψα να πάθω αγοραφοβία. Συστήνω ανεπιφύλακτα την καντίνα Buritto Joe's βέβαια- με καταπληκτικά Μεξικάνικα  (5 λίρες το buritto αλλά αυτο που έτρωγες είχε το μεγεθος τούβλου, ήταν φτιαγμένο απο εκπληκτικές πρώτες ύλες και ισοδυναμούσε με περίπου 2 γεύματα). Το Rough Trade ναι ειναι θρυλικό , ναι είναι πολύ ενδιαφέρον, από την άλλη εμένα προσωπικά τόσο hipness μου φανηκε εξοντωτικό. Πουλούσαν μέχρι και μεταμοντέρνα coloring books όπου μπορούσες να ζωγραφίσεις 80'ς φιγούρες. Δηλαδή το θαύμασα και μετά είπε "άντε και παράτα μας κι εσύ".

Tate Modern

Οταν ζούσα στο Λονδίνο πήγαινα συνέχεια. Δεν τη βαριέται ποτέ κανείς την Tate , συνέχεια αλλάζει, εξελίσσεται, καινούργια έργα καινούργιες εκθέσεις, έχει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Και αυτή είναι η θέα- το millenium bridge και ο Καθεδρικός του St. Paul.

Ai Weiwei

O πασίγνωστος Κινέζος εικαστικός εκανε μέσα στο 2010 μια εγκατάσταση στο Turbine Hall της Tate Modern. (το Τurbine Ηall για όσους δεν έχουν πάει , είναι ενας πελώριος τσιμέντένιος χώρος που θυμίζει  άδειο φωτεινο γκαράζ αυτοκινήτων και βρίσκεται στο ισόγειο του Μουσείου).Ο Weiwei έφτιαξε μια εγκατάσταση με εκατό εκατομμύρια πορσελάνινους σπόρους φτιαγμένους όλους στο χέρι στην Κίνα. Πριν απο κάποιους μήνες η Κινέζικη κυβέρνηση "εξαφάνισε" τον Weiwei kai ton ξαναπελευθέρωσε πριν απο μερικές εβδομάδες. Ενα κομμάτι του έργου του "Sunflower seeds υπήρχε σε αυτη την αιθουσα της Tate Modern.Εμένα  αυτο που είδα και έξω απο την κανονική εγκατάσταση, που φαντάζομαι θα είχε κάποιο νόημα αυτο το πράγμα μου φάνηκε σαν ένας λόφος απο τεχνητά  σπόρια και τίποτα παραπάνω.

Βroadway market

Aπό τα πιο ωραίες αγορές  που έχω πάει το Broadway Market στο Ανατολικό Λονδίνο μου έφτιαξε το κέφι.Εδώ βρισκεi κανείς απο οργανικά προίόντα μέχρι παλιά βινύλια με 1 λίρα το ένα και φρέσκα μύδια.

Ο κύριος που πούλαγε τους δίσκους μου εξαμολογήθηκε οτι είχε κοιμηθεί ελάχιστα κι οτι οπου να ναι πεθαίνει απο χανγκόβερ. Μου έκανε εντύπωση πόσα πολλά βινίλια των Abba είχε.

Glorious food 1

Glorious food 2

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ