OpenWalkAthens 3: Η Αθήνα του Βιβλίου

OpenWalkAthens 3: Η Αθήνα του Βιβλίου Facebook Twitter
0

OpenWalkAthens 3: Η Αθήνα του Βιβλίου, Σάββατο 15/2

Μπήκα μέσα στο βιβλιοπωλείο και ανέπνευσα εκείνο το άρωμα χαρτιού και μαγείας που, περιέργως, κανένας ποτέ δεν σκέφτηκε να εμφιαλώσει. (Carlos Ruiz Zafon, Ισπανός συγγραφέας)

OpenWalkAthens 3: Η Αθήνα του Βιβλίου Facebook Twitter

OpenWalkAthens (OWA): ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν πτυχές της πόλης, της ιστορίας της και των ανθρώπων της. Το 3ο κατά σειρά OWA έχει θέμα το βιβλίο και αφορά νεότερα και παλαιότερα σημεία μέσα στην πόλη που αγαπούν, δημιουργούν, προωθούν τον κόσμο του.
Έτσι το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου από τις 11 ως τις 4μ.μ. θα στηθεί μεγάλη γιορτή για το βιβλίο στην Αθήνα: με 25 σημεία βιβλιοπωλεία ανοίγουν τις πόρτες τους, ενημερώνουν για την ιστορία τους στον χώρο του βιβλίου και στην Αθήνα.


Δυο από τα παλαιότερα καλλιτεχνικά βιβλιοδετεία της πόλης δείχνουν την τόσο σημαντική για το βιβλίο τέχνη της προσεγμένης βιβλιοδέτησης. Ιστορικοί εκδοτικοί οίκοι ανοίγουν τις πόρτες τους και διηγούνται ιστορίες για συγγραφείς και ποιητές που σύχναζαν εκεί. Ολοκαίνουργιοι, πρωτότυποι χώροι φτιαγμένοι από ανθρώπους με νέες ιδέες μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους για το βιβλίο. Παραμύθια, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, ταξιδιωτικοί οδηγοί, κόμικς, ποιητικές συλλογές, λευκώματα, βιβλία με νότες, σπάνια έντυπα, εκδόσεις περασμένων ετών, κινηματογραφικά και θεατρικά ένθετα, βιβλία που προωθούν την πολιτική και φιλοσοφική σκέψη, επιστημονικές εκδόσεις, δυσεύρετα χειρόγραφα και ξεχασμένοι τόμοι περιμένουν τους Αθηναίους να τους ταξιδέψουν σε τόσους διαφορετικούς κόσμους.


Επιπλέον, δυο ορόσημα για την Αθήνα του βιβλίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Στοά του Βιβλίου, ανοίγουν τους χώρους τους και πλημμυρίζουν από "γνώριμες" φωνές. Συγγραφείς, μεταφραστές, μουσικοί, ηθοποιοί, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, βιβλιοθηκονόμοι, παραμυθάδες στήνουν μια γιορτή για το βιβλίο στην καρδιά της Αθήνας!

OpenWalkAthens 3: Η Αθήνα του Βιβλίου Facebook Twitter

Πώς γίνεται:
Απλό. Παίρνεις το χάρτη από το σημείο εκκίνησης και περιηγείσαι ελεύθερα με την παρέα σου στα 25 σημεία με όποια σειρά θες.

 

Σημείο εκκίνησης (χάρτης, + αυτοκόλλητο)

από τις 10.30 ως τις 16.00
Σημείο 1: Εκδόσεις Ίκαρος, Βουλής 4, Σύνταγμα
-Οι εκπτώσεις (ως -50%) στα σημεία ισχύουν με την επίδειξη του αυτοκολλητου που θα παραλάβετε από το σημείο εκκίνησης.

OpenWalkAthens 3: Η Αθήνα του Βιβλίου Facebook Twitter

Τα 25 σημεία

1. Εκδόσεις 'Ικαρος, Βουλής 4
2. Μωβ Σκίουρος, Πλ. Καρύτση 3
3. Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου
4. Bookinist, Μαυροκορδάτου 9
5. Βιβλιοχαμός, Μαυροκορδάτου 7
6. Εκδόσεις Άγκυρα, Σόλωνος 124
7. Έναστρον, Σόλωνος 101
8. Εκδόσεις Aίολος, Χαρ. Τρικούπη 25
9. Ναυτίλος, Χαρ. Τρικούπη 28
10. Η Μηχανή του Χρόνου, Χαρ Τρικούπη 24
11. Γωνιά του βιβλίου, Χαρ. Τρικούπη 18
12. Εκδόσεις Σπανός, Μαυρομιχάλη 7
13. Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο Πετρίδη, Μαυρομιχάλη 18
14. Fagotto, Βαλτετσίου 15
15. Οδός Πανός, Διδότου 39
16. Βιβλιοπωλείο της Εστίας, Διδότου 19
17. Tilt, Ασκληπιού 37
18. Καραβίας, Ασκληπιού 35
19. Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο Λύτη, Σόλωνος 92
20. Travel bookstore, Σόλωνος 71
21. Εκδόσεις Νεφέλη, Ασκληπιού 16
22. Θεμέλιο, Σόλωνος 84
23. FreeThinking Zone, Σκουφά 64
24. Εκδόσεις Μέλισσα, Σκουφά 58
25. Επί Λέξει, Ακαδημίας 32

Παράλληλες εκδηλώσεις

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Πανεπιστημίου 
14.00-15.00
Ομιλία και ξενάγηση στο Αναγνωστήριο / Κεντρική αίθουσα της ΕΒΕ από τη διευθύντρια κ. Αντωνία Αράχωβα
(Πρόσβαση για 250 άτομα με σειρά προτεραιότητας στην είσοδο της ΕΒΕ)

OpenWalkAthens 3: Η Αθήνα του Βιβλίου Facebook Twitter

FREE THINKING ZONE 
11:00-12:00 Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Ανάγνωση ερωτικής λογοτεχνίας).
12:00-13:00 Αχιλλέας Κυριακίδης ( Συζήτηση περί του λανθάνοντος ερωτισμού στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο).
13:00-14:00 Κυριάκος Αθανασιάδης-Αύγουστος Κορτώ (Ανάγνωση ερωτικής λογοτεχνίας).
14:00-15:00 Αλέξης Σταμάτης (Ανάγνωση ερωτικής λογοτεχνίας).
15:00-16:00 Χρήστος Χωμενίδης (Ανάγνωση ερωτικής λογοτεχνίας).
++ Μουσική από παραγωγούς του amagi radio.

ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ 
12.00-13.00
Βασίλης Αλεξάκης – Παρουσίαση του βιβλίου του "Ο μικρός Έλληνας"


ΑΓΚΥΡΑ 
11.00-12.00 Παιδικό θεατρικό παιχνίδι με την ηθοποιό Κατερίνα Παπαδημητρίου – απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.
12.00-13.00 Βιβλιοπαρουσίαση Νίκος Μιχαλόπουλος ("Οι κορυφές μέσα μας" – 18 ιστορίες θετικής σκέψης και μια αληθινή ιστορία ανθρώπινης υπέρβασης)


ΝΕΦΕΛΗ 
12.00-13.00 Μάρκος Κρητικός – Συνάντηση με αναγνώστες και υπογραφή του βιβλίου του "Απιστία μετά φόνου"


ΕΝΑΣΤΡΟΝ 
11.30-12.00 / 12.00-12.30 Παιδική παράσταση "Τριγωνοψαρούλης – μην εμπιστεύεσαι ποτέ... αχινό", βασισμένη στη σειρά παιδικών βιβλίων Τριγωνοψαρούλης του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από τη θεατρική ομάδα Λωτοφάγοι – απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-8 ετών.

OpenWalkAthens 3: Η Αθήνα του Βιβλίου Facebook Twitter

ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ 
Ανάγνωση αποσπασμάτων βιβλίων από ηθοποιούς:
13.00-14.00
Κωνσταντίνος Τζούμας
Κόρα Καρβούνη
Κώστας Βασαρδάνης
Λεωνίδας Καλφαγιάννης


14.00-15.00
Δημήτρης Λιγνάδης
Ευγενία Δημητροπούλου
Μυρτω Αλικάκη
Ειρήνη Μαργαρίτη


ΜΕΛΙΣΣΑ 
16.00-17.00 Κώστας Μπίρης & Μάρω Αδάμη – Καρδαμίτση – Ομιλία με θέμα "Κατεδαφισμένα Αθηναϊκά νεοκλασικά". (Στην ομιλία θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο των ομιλητών.)


FAGOTTO 
12:00
Αφήγηση του μουσικού παραμυθιού «Ο πειρατής Σιντόρε – Ντορεσί» των εκδόσεων Fagotto books από την Παραμυθού Ηλέκτρα Νέγκα με μουσική συνοδεία από τον Ξενοφώντα Σακελλαρίου. Στο τέλος του παραμυθιού θα κατασκευάσουμε μαζί με τα παιδιά το πρώτο τους αυτοσχέδιο μουσικό όργανο, το οποίο θα πάρουν και μαζί τους.
14:00
Ο σολίστας κρουστών Σόλης Μπαρκή θα μας ξεναγήσει στο μαγικό κόσμο των κρουστών παίζοντας διάφορα κρουστά που υπάρχουν στο Fagotto (καιρού επιτρέποντος, θα γίνει στον πεζόδρομο, διαφορετικά στο εσωτερικό του καταστήματος).


ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 
Καθόλη τη διάρκεια του OWA οι επισκέπτες συμμετέχουν και ξετυλίγουν όλοι μαζί μια ιστορία. Μια ιστορία στην οποία θα προσθέσεις κι εσύ ένα κομμάτι. Μια ιστορία δίχως τέλος...;


TILT 
Καθόλη τη διάρκεια του OWA κομίστες θα σκιτσογραφούν και θα υπογραφουν δημιουργίες τους : Βάλια Καπάδαη, Ευγενία Κουμάκη, Αυγή Κανάκη, Ελεάννα Μαυροφρύδη

ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ: 1. Eκδόσεις 'Ικαρος (30% σε όλα τα βιβλία) • 2. Μωβ Σκίουρος, (Σε όλα 20-25% Προσφορές 40%-70%) • 3.Στοά του Βιβλίου: Κλειδάριθμος (έως 25%), Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (από 20% έως 50%), Εκδόσεις Πεδίο-Χύτρα (10% σε νέους τίτλους και 30% σε παλιότερους) Εκδόσεις Ατλαντίς (με εκπτώσεις 30%), Έσοπτρον (40% σε περιοδικά και βιβλία των εκδόσεων Έσοπτρον και 15% σε άλλες εκδόσεις), Εκδόσεις Διόπτρα (20%), Εκδόσεις Εκκρεμές (25%), Εκδόσεις Νήσος (25%), Εκδόσεις Εν Πλω-Δόμος (30%) • 4. Bookinist (15% σε όλους τους τίτλους) • 5. Βιβλιοχαμός (25-30% σε τίτλους & προσφορές) • 6. Εκδόσεις Άγκυρα (προσφορές 10%-50%) • 7. Έναστρον (20% Εκδ. Ενάστρόν & προσφορές) • 8. Εκδόσεις Aίολος, (30% σε όλα τα βιβλία) • 9.Ναυτίλος (Προσφορές 20-60%) • 10.Η Μηχανή του Χρόνου (Έκπτωση 20%) • 11. Γωνιά του βιβλίου (Προσφορές ως 50%) • 12. Εκδόσεις Σπανός (50% σε εκδόσεις "Σπανός") • 14. Fagotto, (Προσφορές μέχρι 50%) • 15. Οδός Πανός (Προσφορές μέχρι 50%) • 16. Βιβλιοπωλείο της Εστίας (20% σε όλα τα βιβλία) • 17. Tilt (10% σε όλα & δώρο για 5 πρώτους) • 18. Καραβίας (Προσφορές ως 30-40%) • 19. Καλ. Βιβλιοδετείο Λύτη (10% σε υπηρ. βιβλιοδεσίας) • 20. Travel bookstore(20% σε όλα, 50% σε εκδ. Road, Όραμα, Κατρανίδη) • 21. Εκδόσεις Νεφέλη (Προσφορές ως 30%) • Θεμέλιο (Προσφορές ως 50%) • 23. FreeThinking Zone (Προσφορές ως 30%) • 24. Εκδόσεις Μέλισσα (50% σε όλα) • 25. Επί Λέξει (10%-30% σε όλα)
- Οι προσφορές ισχύουν μονο για τους περιπατητές του OWA που πρέπει να φέρουν το αυτοκόλλητο που θα προμηθευθούν από το σημείο εκκίνησης.
- Τα βιβλία διετίας υπάγονται στον νόμο περί Ενιαίας Τιμής Βιβλίου και η έκπτωσή τους δεν ξεπερνά το 10% σε όλα τα βιβλιοπωλεία ανεξαιρέτως.

 

Βιβλίο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πίσω ράφι/ Εμανουέλ Καρέρ «Ένα ρωσικό μυθιστόρημα»

Το πίσω ράφι / Ένα επτασφράγιστο μυστικό που προκάλεσε αμηχανία και πάταγο

Προκλητικός, ωμός, συχνά σοκαριστικός, ο Εμανουέλ Καρέρ εξερευνά στο «Ένα ρωσικό μυθιστόρημα» το οικογενειακό του παρελθόν, φέρνοντας σε δύσκολη θέση ακόμα και τα πιο κοντινά του πρόσωπα.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Ζυμώνοντας ψωμί και ταριχεύοντας έναν νεκρό στην αρχαία Αίγυπτο

Αναγνώσεις / Ζυμώνοντας ψωμί και ταριχεύοντας έναν νεκρό στην αρχαία Αίγυπτο

Πώς ήταν η ζωή στην αρχαία Αίγυπτο; Ένας Αμερικανός αρχαιολόγος περιγράφει το 24ωρο των ανθρώπων κάθε ιδιότητας και κοινωνικής τάξης στις Θήβες της αρχαίας Αιγύπτου μέσα από ιστορίες που θα μπορούσαν να είναι αληθινές.
THE LIFO TEAM
Ανί Ερνό: «Όπως η σεξουαλική επιθυμία, έτσι και η μνήμη δεν σταματά ποτέ»

Βιβλίο / Ανί Ερνό: «Όπως η σεξουαλική επιθυμία, έτσι και η μνήμη δεν σταματά ποτέ»

Η Γαλλίδα συγγραφέας που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας γεφυρώνει, με τη μυθιστορηματοποίηση της μνήμης, τη μεγάλη λογοτεχνία, από τον Μαρσέλ Προυστ μέχρι τον σύγχρονό μας Εντουάρ Λουί. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1940.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
ΕΠΕΞΕΡΓ. Παύλος Μεθενίτης «Αμανίτα μουσκάρια»

Το πίσω ράφι / Όταν μια ολόκληρη διμοιρία ανταρτών ξεκληρίστηκε από παραισθησιογόνα μανιτάρια

Στηριγμένο σε πραγματικά γεγονότα, το μυθιστόρημα «Αμανίτα μουσκάρια» του Παύλου Μεθενίτη εξερευνά το ζήτημα των ουσιών ως καταφύγιο αλλά και ως καταστροφή, και μας παρασύρει σ’ ένα ταξίδι ποτισμένο από την ελληνική πραγματικότητα, παραμονές της οικονομικής κρίσης.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Arsenale: Το πιο απρόσμενο βιβλιοπωλείο των Κυκλάδων φτιάχτηκε στην Ανάφη

Βιβλίο / Arsenale: Το πιο απρόσμενο βιβλιοπωλείο των Κυκλάδων φτιάχτηκε στην Ανάφη

Σε ένα νησί που μετρά λιγότερους από 300 μόνιμους κατοίκους, ένα παλιό καραβόσπιτο μεταμορφώθηκε σε ένα καταφύγιο πολιτισμού γεμάτο βιβλία, μουσικές και μικρούς θησαυρούς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μαρκ Τουέιν, «Οι περιπέτειες του Χακ Φιν»

Το πίσω ράφι / Το μυθιστόρημα του Μαρκ Τουέιν που έθαψαν οι κριτικοί και το αποθέωσε ο Χέμινγουεϊ

Στις «Περιπέτειες του Χακ Φιν» ο Μαρκ Τουέιν έπλασε τον πιο ελεύθερο ήρωα της αμερικανικής λογοτεχνίας, που αρνήθηκε τους κανόνες της κοινωνίας του και ένωσε την τύχη του με έναν σκλάβο δραπέτη.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Ο Σάχης του Ιράν και η Αμερική που δεν μπορούσε να φανταστεί την ζωή χωρίς αυτόν

Βιβλίο / Ο Σάχης του Ιράν και η Αμερική που δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζωή χωρίς αυτόν

Ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Βασιλεύς των Βασιλέων», όπως αποκαλούσε τον εαυτό του ο Ρεζά Παχλαβί, εστιάζει στις διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ που «αποδέχτηκαν πρόθυμα τις φαντασιώσεις του, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τη χώρα του».
THE LIFO TEAM
Γωγώ Ατζολετάκη: «Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δεν είναι “ληγμένα προϊόντα”»

Βιβλίο / Γωγώ Ατζολετάκη: «Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δεν είναι “ληγμένα προϊόντα”»

Σταρ Ελλάς στα νιάτα της, διακρίθηκε ως ηθοποιός, θιασάρχης, ραδιοφωνική παραγωγός, δοκιμάστηκε επίσης στη συγγραφή έχοντας κυκλοφορήσει μέχρι τώρα επτά βιβλία μαζί με το πρόσφατο «Η τρίτη άνοιξη» (εκδ. Επίμετρο), που έδωσε και το έναυσμα γι’ αυτήν τη συνέντευξη.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
O Δημήτρης Γκιώνης, οι ένδοξες μέρες της «Ελευθεροτυπίας» και το σημερινό μιντιακό σούπερ μάρκετ

Οι Αθηναίοι / O Δημήτρης Γκιώνης, οι ένδοξες μέρες της «Ελευθεροτυπίας» και το σημερινό μιντιακό σούπερ μάρκετ

Ο 81χρονος δημοσιογράφος και συγγραφέας που για δεκαετίες διηύθηνε τις πολιτιστικές σελίδες της Ελευθεροτυπίας, αφηγείται τη συναρπαστική καριέρα του στη LiFO
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κλαίρη Μιτσοτάκη: «Η αξιοπρέπεια και η φιλία είναι τα θεμέλια της ζωής μας»

Βιβλίο / Κλαίρη Μιτσοτάκη: «Η αξιοπρέπεια και η φιλία είναι τα θεμέλια της ζωής μας»

Η σπουδαία μεταφράστρια, που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της δουλειάς της στον Μαρσέλ Προυστ, μας ξεναγεί στον πολύπλοκο κόσμο του και εκφράζει τον θυμό της για την πανταχού παρούσα απάτη της εποχής μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η αλήθεια για τον «Συνταγματάρχη» Πάρκερ, τον διαβόητο μάνατζερ του Έλβις Πρίσλεϊ

Βιβλίο / Η αλήθεια για τον «Συνταγματάρχη» Πάρκερ, τον διαβόητο μάνατζερ του Έλβις Πρίσλεϊ

Ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Ο Συνταγματάρχης και ο Βασιλιάς» εξερευνά τη συναρπαστική ζωή ενός ακούραστου κομπιναδόρου που προσπαθούσε απεγνωσμένα να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό του.
THE LIFO TEAM
Γνώριζαν ή όχι οι Γερμανοί για τα εγκλήματα του Χίτλερ;

Βιβλίο / Γνώριζαν ή όχι οι Γερμανοί για τα εγκλήματα του Χίτλερ;

Πότε ακριβώς χάθηκε ο πόλεμος για τον Άξονα; Ποια ήταν η πιο σημαντική μάχη του πολέμου; Πόσο «συμμέτοχος» ήταν ο Γερμανικός λαός στο ολοκαύτωμα; Σ’ αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει μια νέα ογκώδης έκδοση με τίτλο «Η συνολική ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».
THE LIFO TEAM
Αudiobooks: Αντί να διαβάσεις το νέο βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ, το ακούς

Βιβλίο / Αudiobooks: Αντί να διαβάσεις το νέο βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ, το ακούς

Είναι νωρίς να πούμε πως αυτά τα ηχητικά λογοτεχνικά αρχεία μπορούν να αντικαταστήσουν το βιβλίο. Είναι όμως μια υπέροχη λύση για όσους θέλουν να διαβάσουν αλλά δεν έχουν χρόνο ή έχουν μπλοκάρει με το κανονικό διάβασμα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ