Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014 Facebook Twitter
1

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014 Facebook Twitter

O Ίαν Μακ Γιούαν, ο βραβευμένος συγγραφέας της 'Εξιλέωσης', ανακοίνωσε την έκδοση του νέου του μυθιστορήματος με τίτλο "the Children Act", το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου 2014.

Ο Ίαν Μακ Γιούαν έχει γράψει 15 βιβλία, μεταξύ των οποίων είναι το 'Άμστερνταμ', με το οποίο κέρδισε βραβείο Man Booker, το «Τσιμεντόκηπος», το «Σάββατο», και την «Επιχείρηση Ζάχαρη». Η φήμη του όμως εκτινάχθηκε με την «Εξιλέωση», που θεωρείται το καλύτερο ως τώρα βιβλίο του.

Το περιεχόμενο του νέου βιβλίου είναι εντελώς άγνωστο – η μόνη περιγραφή που έχουμε είναι «πολύ έντονα συναισθηματικό». Μιλάμε για το συγγραφέα της «Εξιλέωσης», οπότε το συναίσθημα θα είναι σίγουρα, πολύ έντονο.

(Σκηνές από την ταινία "Εξιλέωση")

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014 Facebook Twitter

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014 Facebook Twitter

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014 Facebook Twitter

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014 Facebook Twitter

Από το serrelib

Ο ΄Ιαν Μακ Γιούαν γεννήθηκε το 1948 και άλλαζε συνεχώς κατοικία λόγω της στρατιωτικής καριέρας του πατέρα του. Οι γονείς του είχαν εγκαταλείψει το σχολείο στα δεκατέσσερά τους, δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο μορφωτικό επίπεδο αλλά εκτιμούσαν πολύ το διάβασμα. Όταν τελείωσε το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ το 1970, και αφού προβληματίστηκε με τι να ασχοληθεί (το να γίνει δάσκαλος τον τρόμαζε), κατέληξε στο Πανεπιστήμιο East Anglia όπου δίδασκε λογοτεχνία ο Μάλκομ Μπράντμπερι. Την εποχή που στο Παρίσι ο Ρολάν Μπαρτ δημοσίευε το δοκίμιο «Ο θάνατος του συγγραφέα» ο Μπράντμπερι αποδεχόταν τον Μακ Γιούαν ως τον πρώτο του σπουδαστή σε ένα μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών πάνω στην συγγραφή μυθιστορήματος που σύντομα μετονομάσθηκε «Δημιουργική γραφή» (Creative Writing). Ο ένας σπουδαστής έγιναν έξι, οι έξι οκτώ και έτσι λειτούργησε ένα από τα πιο έγκυρα και αξιοζήλευτα εργαστήρια γραφής από το οποίο πέρασαν σπουδαίοι συγγραφείς της νεώτερης γενιάς της αγγλικής λογοτεχνίας.

Βιβλίο
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 27/09-Πόσο διαβάζεται σήμερα ο Νίκος Καζαντζάκης;

Βιβλία και Συγγραφείς / Πόσο διαβάζεται σήμερα ο Νίκος Καζαντζάκης;

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με την Έρη Σταυροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον συγγραφέα του «Αλέξη Ζορμπά» και την αντοχή του έργου του, με αφορμή τον επανασχεδιασμό των βιβλίων του από τον Γιάννη Καρλόπουλο.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Ο Χίτλερ ζει

Βιβλίο / Ο Χίτλερ ζει: Πέντε θεωρίες συνωμοσίας για τον αρχηγό του ναζισμού

Ο Βρετανός ιστορικός Ρίτσαρντ Έβανς, που τον γνωρίσαμε μέσα από την τριλογία του για το Γ’ Ράιχ, δείχνει γιατί στον εικοστό πρώτο αιώνα οι θεωρίες συνωμοσίας αποδεικνύονται ανθεκτικές και δημοφιλείς, γνωρίζοντας νέα διάδοση.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Ο γενναιόδωρα οργισμένος Τζορτζ Όργουελ

Βιβλίο / Ο γενναιόδωρα οργισμένος Τζορτζ Όργουελ

Η έκδοση με τα κριτικά κείμενα του Τζορτζ Όργουελ για τη λογοτεχνία και την πολιτική με τον τίτλο «Ό,τι μου κάνει κέφι» μας φέρνει ενώπιον ενός τρομερά οξυδερκούς και ενίοτε γενναιόδωρα οργισμένου στοχαστή.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Μπρους Κλαρκ: «Οι μικρογειτονιές της Αθήνας και οι μικροκοινωνίες τους είναι από τα γοητευτικότερα στοιχεία αυτής της πόλης»

Βιβλίο / Μπρους Κλαρκ: «Τα μικρά χωριά της Αθήνας είναι το γοητευτικότερο στοιχείο της»

Οι αέναες αλλαγές της Αθήνας, η βρετανική μοναρχία αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία σε μια απολαυστική συζήτηση με έναν εκλεκτό δημοσιογράφο, συγγραφέα και διάπυρο φιλέλληνα με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου «Athens, City of Wisdom» (εκδ. Head of Zeus) και τη βράβευσή του από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
σταινμπεκ

Το πίσω ράφι / «Τα σταφύλια της οργής»: Το διαχρονικό magnum opus του Τζον Στάινμπεκ

Στο δημοφιλέστερο βιβλίο του, που απέσπασε το βραβείο Πούλιτζερ του 1940, ο Στάινμπεκ αποτυπώνει την ψευδαίσθηση του αμερικανικού ονείρου κατά την περίοδο της μεγάλης οικονομικής ύφεσης.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
ΤΡΙΤΗ 20/09-«Το μυθιστόρημα της Φεράρας»: Ένα αδιαμφισβήτητο, πολύπτυχο αριστούργημα

Βιβλία και Συγγραφείς / «Το μυθιστόρημα της Φεράρας»: Ένα αδιαμφισβήτητο, πολύπτυχο αριστούργημα

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Γιώργο Κεντρωτή, καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για το «Μυθιστόρημα της Φεράρας» του Ιταλού συγγραφέα Τζόρτζιο Μπασάνι, το οποίο μετέφρασε για τη σειρά Orbis Literae των εκδόσεων Gutenberg.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Ιστορίες περιθωρίου και σεξεργασίας στην Τρούμπα και τα Βούρλα

Βιβλίο / Ιστορίες περιθωρίου και σεξεργασίας στην Τρούμπα και τα Βούρλα

Το νέο βιβλίο του Βασίλη Πισιμίση είναι μια ιστορική καταγραφή της «ιερής πορνείας» και των ανθρώπων που τη διαχειρίζονταν στις περιοχές του Πειραιά, με συγκλονιστικές αφηγήσεις και ντοκουμέντα.
M. HULOT
Πόρτα Μπολάνιο

Βιβλίο / Ο Ρομπέρτο Μπολάνιο στα πρώτα του βήματα

Στο απολαυστικό νουάρ «Συμβουλές από έναν μαθητή του Μόρρισον σε έναν φανατικό του Τζόυς - Ημερολόγιο Μπαρ», το πρώτο έργο που έγραψε ο Μπολάνιο μαζί με τον Α.Γκ. Πόρτα, είναι εμφανή όλα τα χαρακτηριστικά που καθόρισαν τη σπουδαία λογοτεχνία του.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ