Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014

 

O Ίαν Μακ Γιούαν, ο βραβευμένος συγγραφέας της 'Εξιλέωσης', ανακοίνωσε την έκδοση του νέου του μυθιστορήματος με τίτλο "the Children Act", το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου 2014.

 

Ο Ίαν Μακ Γιούαν έχει γράψει 15 βιβλία, μεταξύ των οποίων είναι το 'Άμστερνταμ', με το οποίο κέρδισε βραβείο Man Booker, το «Τσιμεντόκηπος», το «Σάββατο», και την «Επιχείρηση Ζάχαρη». Η φήμη του όμως εκτινάχθηκε με την «Εξιλέωση», που θεωρείται το καλύτερο ως τώρα βιβλίο του.

 

Το περιεχόμενο του νέου βιβλίου είναι εντελώς άγνωστο – η μόνη περιγραφή που έχουμε είναι «πολύ έντονα συναισθηματικό». Μιλάμε για το συγγραφέα της «Εξιλέωσης», οπότε το συναίσθημα θα είναι σίγουρα, πολύ έντονο.

 

(Σκηνές από την ταινία "Εξιλέωση")

 

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014

 

Από το serrelib

 

Ο ΄Ιαν Μακ Γιούαν γεννήθηκε το 1948 και άλλαζε συνεχώς κατοικία λόγω της στρατιωτικής καριέρας του πατέρα του. Οι γονείς του είχαν εγκαταλείψει το σχολείο στα δεκατέσσερά τους, δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο μορφωτικό επίπεδο αλλά εκτιμούσαν πολύ το διάβασμα. Όταν τελείωσε το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ το 1970, και αφού προβληματίστηκε με τι να ασχοληθεί (το να γίνει δάσκαλος τον τρόμαζε), κατέληξε στο Πανεπιστήμιο East Anglia όπου δίδασκε λογοτεχνία ο Μάλκομ Μπράντμπερι. Την εποχή που στο Παρίσι ο Ρολάν Μπαρτ δημοσίευε το δοκίμιο «Ο θάνατος του συγγραφέα» ο Μπράντμπερι αποδεχόταν τον Μακ Γιούαν ως τον πρώτο του σπουδαστή σε ένα μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών πάνω στην συγγραφή μυθιστορήματος που σύντομα μετονομάσθηκε «Δημιουργική γραφή» (Creative Writing). Ο ένας σπουδαστής έγιναν έξι, οι έξι οκτώ και έτσι λειτούργησε ένα από τα πιο έγκυρα και αξιοζήλευτα εργαστήρια γραφής από το οποίο πέρασαν σπουδαίοι συγγραφείς της νεώτερης γενιάς της αγγλικής λογοτεχνίας.