Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014 Facebook Twitter
1

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014 Facebook Twitter

O Ίαν Μακ Γιούαν, ο βραβευμένος συγγραφέας της 'Εξιλέωσης', ανακοίνωσε την έκδοση του νέου του μυθιστορήματος με τίτλο "the Children Act", το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου 2014.

Ο Ίαν Μακ Γιούαν έχει γράψει 15 βιβλία, μεταξύ των οποίων είναι το 'Άμστερνταμ', με το οποίο κέρδισε βραβείο Man Booker, το «Τσιμεντόκηπος», το «Σάββατο», και την «Επιχείρηση Ζάχαρη». Η φήμη του όμως εκτινάχθηκε με την «Εξιλέωση», που θεωρείται το καλύτερο ως τώρα βιβλίο του.

Το περιεχόμενο του νέου βιβλίου είναι εντελώς άγνωστο – η μόνη περιγραφή που έχουμε είναι «πολύ έντονα συναισθηματικό». Μιλάμε για το συγγραφέα της «Εξιλέωσης», οπότε το συναίσθημα θα είναι σίγουρα, πολύ έντονο.

(Σκηνές από την ταινία "Εξιλέωση")

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014 Facebook Twitter

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014 Facebook Twitter

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014 Facebook Twitter

Νέο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γιούαν το 2014 Facebook Twitter

Από το serrelib

Ο ΄Ιαν Μακ Γιούαν γεννήθηκε το 1948 και άλλαζε συνεχώς κατοικία λόγω της στρατιωτικής καριέρας του πατέρα του. Οι γονείς του είχαν εγκαταλείψει το σχολείο στα δεκατέσσερά τους, δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο μορφωτικό επίπεδο αλλά εκτιμούσαν πολύ το διάβασμα. Όταν τελείωσε το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ το 1970, και αφού προβληματίστηκε με τι να ασχοληθεί (το να γίνει δάσκαλος τον τρόμαζε), κατέληξε στο Πανεπιστήμιο East Anglia όπου δίδασκε λογοτεχνία ο Μάλκομ Μπράντμπερι. Την εποχή που στο Παρίσι ο Ρολάν Μπαρτ δημοσίευε το δοκίμιο «Ο θάνατος του συγγραφέα» ο Μπράντμπερι αποδεχόταν τον Μακ Γιούαν ως τον πρώτο του σπουδαστή σε ένα μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών πάνω στην συγγραφή μυθιστορήματος που σύντομα μετονομάσθηκε «Δημιουργική γραφή» (Creative Writing). Ο ένας σπουδαστής έγιναν έξι, οι έξι οκτώ και έτσι λειτούργησε ένα από τα πιο έγκυρα και αξιοζήλευτα εργαστήρια γραφής από το οποίο πέρασαν σπουδαίοι συγγραφείς της νεώτερης γενιάς της αγγλικής λογοτεχνίας.

Βιβλίο
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 06/12-Οι ξένοι που ανακάλυψαν το δημοτικό τραγούδι

Βιβλία και Συγγραφείς / Οι ξένοι που ανακάλυψαν το δημοτικό τραγούδι

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητά με τον Πάνο Βλαγκόπουλο, καθηγητή της Ιστορίας της Μουσικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για τους δυτικοευρωπαίους που έφτιαξαν τις πρώτες συλλογές δημοτικών τραγουδιών.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Δημήτρης Μανιάτης: «Η μανία της άποψης είναι άκρως ενοχλητική»

Βιβλίο / Δημήτρης Μανιάτης: «Η μανία της άποψης είναι άκρως ενοχλητική»

Mε αφορμή τη νέα συλλογή διηγημάτων του, o δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά στη LiFO για την εποχή μας, τη δημοσιογραφία, την πολιτική, τον πολιτισμό, τους μικρούς εμφυλίους στα social media και εξηγεί γιατί οι Αθηναίοι μισούν την πόλη τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ντόρις Λέσινγκ «Άλφρεντ και Έμιλι»

To πίσω ράφι / «Άλφρεντ και Έμιλι»: Το κύκνειο άσμα της Ντόρις Λέσινγκ

Η τελευταία απόπειρα της διάσημης συγγραφέως να ξεφύγει από τη σκιά του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε ρημάξει τη ζωή των γονιών της, τυλίγοντας και την ίδια από την ημέρα που γεννήθηκε.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Σωτήρης Ριζάς: «Δεν διδασκόμαστε σωστά την Ιστορία μας»

Βιβλίο / Σωτήρης Ριζάς: «Η απόβασή μας στη Σμύρνη ήταν μια ατυχής επιλογή»

Εκατό χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο διευθυντής ερευνών στο Κέντρο Έρευνας Ιστορίας Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών εξηγεί πώς φτάσαμε από τον θρίαμβο στην εθνική τραγωδία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ