“ "Μπουκόφσκι" Ω, θα είναι αποκρουστικό ” (βίντεο)

“ "Μπουκόφσκι" Ω, θα είναι αποκρουστικό ” (βίντεο) Facebook Twitter
0
“ "Μπουκόφσκι" Ω, θα είναι αποκρουστικό ” (βίντεο) Facebook Twitter

Πριν λίγες μέρες η HarperAudio (Ηarper Collins Publishers) δημιούργησε το παρακάτω animation βίντεο όπου βλέπουμε (κι ακούμε) τον – εικονογραφημένο- Μπουκόφσκι σε μία ανέκδοτη κουβέντα με την σύζυγό του και τον παραγωγό του, John Runnette.


Πρόκειται για ένα σύντομο απόσπασμα μιας ειλικρινούς και χαλαρής κουβέντας που είχαν οι τρεις τους στο σπίτι του ζευγαριού το 1993, στα πλαίσια της ηχογράφησης της συλλογής 'Run With The Hunted'.


Αν και πρόκειται για ένα μικρό μόνο απόσπασμα της συνομιλίας τους έχει ενδιαφέρον μιας που αποτελεί μία τέλεια στιγμή όπου ο συγγραφέας αποκαλύπτει μια πτυχή του εαυτού του, παρόμοια με αυτήν που περιγράφει και στα αυτοβιογραφικά μυθιστορήματά του.


Πάρτε μια ιδέα:

“ "Μπουκόφσκι" Ω, θα είναι αποκρουστικό ” (βίντεο) Facebook Twitter

Μπουκόφσκι: "Δεν λατρεύω και τόσο πολύ τα γραπτά μου. Ξέρεις τι είναι αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο; Το τι θα γράψω την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει. Το επόμενο ποίημα, η επόμενη γαμημένη γραμμή.
Ό,τι έγινε στο παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, δεν θέλω να στέκομαι και πολύ πάνω σε ό,τι έγραψα ως τώρα και να το ξαναδιαβάζω, να το επεξεργάζομαι, και να αναλώνομαι σ' αυτό. Πάει αυτό, τελείωσε.
Αν δεν μπορείς να γράψεις την επόμενη γραμμή είσαι νεκρός. Το παρελθόν δεν έχει καμία σημασία."


Και παρακάτω, μία προφητική, σοφή, διαπίστωση.

Μπουκόφσκι: "Νομίζω ότι το γράψιμό μου είναι πραγματικά γαμημένα δυνατό, αλλά πιστεύω ότι αφού είμαι νεκρός και... ασφαλής πια θα με "ανασύρουνε" , θα με ανακαλύψουν πραγματικά.

"Μπουκόφσκι, Μπουκόφσκι", θα είναι αηδιαστικό."

 


0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάγκλας Ράσκοφ: «Ας ξεκολλήσουμε από τις οθόνες και ας συναντηθούμε ξανά εκεί έξω»

Respublika / Onassis Stegi / Ντάγκλας Ράσκοφ: «Ας ξεκολλήσουμε από τις οθόνες και ας συναντηθούμε ξανά εκεί έξω»

Ο «πάπας» της ψηφιακής αντικουλτούρας, του οποίου το έργο λειτούργησε, μεταξύ άλλων, ως πηγή έμπνευσης για το «Respublika» του Λούκας Τβαρκόβσκι που θα δούμε στη Μαλακάσα, σε μια συνέντευξη-ποταμό στη LiFO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΖ: Το μανιφέστο του προφήτη όλων των ανυπότακτων του κόσμου

Respublika / Onassis Stegi / ΤΑΖ: Το βιβλίο που λατρεύουν ακτιβιστές, αναρχικοί, οι χάκερ και οι ρέιβερ

Ξαναδιαβάζουμε την «Προσωρινή Αυτόνομη Ζώνη» του Χακίμ Μπέη, το μανιφέστο του προφήτη όλων των ανυπότακτων του κόσμου, με αφορμή το «Respublika», την παράσταση-κοινωνικό πείραμα που φέρνει στη Μαλακάσα η Στέγη.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Το αόρατο δόγμα: Η σιωπηρή άνοδος του νεοφιλελευθερισμού

Βιβλίο / Το αόρατο δόγμα: Η σιωπηρή άνοδος του νεοφιλελευθερισμού

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι πανταχού παρών και ταυτόχρονα «ακατανόμαστος», αφού σπανίως αναφέρεται από τους θιασώτες του. Ένα νέο βιβλίο επιχειρεί να ανασηκώσει το πέπλο αυτού του «αόρατου δόγματος»
THE LIFO TEAM
Ελσίνκι, συνοικία της Αθήνας

Βιβλίο / «Ελσίνκι» του Θεόδωρου Γρηγοριάδη: Η ερωτική σχέση του Έλληνα Αντώνη και του Κούρδου Αβίρ

Ένα μυθιστόρημα για τις ταυτότητες, εθνικές, σεξουαλικές, φύλου, που μας οδηγεί στη μεγάλη γεωγραφία του συναισθήματος αλλά και της γεωπολιτικής κατά την κρίσιμη δεκαετία του 2010.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ