«Για άκου, Φίλιπ!»

«Για άκου, Φίλιπ!» Facebook Twitter
0

Είναι συγγραφέας. Περιμένει να εκδοθεί το δεύτερο του βιβλίο. Είναι Εβραίος, είναι εγωκεντρικός, μισάνθρωπος, νάρκισσος κι έχει προβληματικές σχέσεις με γυναίκες. Χρησιμοποιεί τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί ο Φίλιπ Ροθ και τον λένε Φίλιπ. Μήπως είναι ο Φίλιπ Ροθ;

Η νέα ταινία που παρουσιάστηκε στο Sundance λέγεται "Listen Up, Philip" έχει οπαδούς και ενθουσιώδεις κριτικές. Πρωταγωνιστούν ο Jason Schwartzman και η Elisabeth Moss ως η σύντροφος που δεν έχει ακόμη παραδεχτεί ότι η σχέση τους έχει προ πολλού τελειώσει.

 

Ο Jason Schwartzman έχει εμπειρία σε τέτοιους ρόλους: έχει υποδυθεί ήδη μια φορά τον εγωκεντρικό, ανασφαλή συγγραφέα σε έκδοση χίπστερ στην τηλεοπτική κωμωδία "Bored to Death".

Το ερώτημα είναι: ο Φίλιπ της ταινίας του Alex Ross Perry ο ίδιος ο Ροθ ή ένας ήρωας ενός μυθιστορήματος του Ροθ; Επίσης, υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο; Όλοι φαίνεται να είμαστε σίγουροι ότι ο συγγραφέας ταυτίζεται με τον ήρωα που επανεμφανίζεται στα μυθιστορήματα του, αλλά μήπως αυτό συμβαίνει επειδή είναι ιδιαίτερα πειστικός (ο χαρακτήρας; Ή ο συγγραφέας;) «Η τρίτη ηλικία δεν είναι για λουλούδες». Πώς να τον συμπαθήσει μετά κανείς;

Ως τώρα τέσσερις ιστορίες του Ροθ έχουν μεταμορφωθεί σε ταινίες στον κινηματογράφο. Ο Schwartzman έχει μεγάλο ανταγωνισμό.

Βιβλίο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 22/11-Πώς γράφεται σήμερα ένα μυθιστόρημα με θέμα τον πόλεμο;

Βιβλία και Συγγραφείς / Πώς γράφεται σήμερα ένα μυθιστόρημα με θέμα τον πόλεμο;

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Πάνο Καρνέζη για το μυθιστόρημά του «Ο λαβύρινθος» με θέμα την περιπλάνηση μιας αποδεκατισμένης ελληνικής μεραρχίας στα βάθη της Ανατολίας τον Σεπτέμβριο του 2022.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Χέρμαν Μπροχ

Βιβλίο / «Οι Υπνοβάτες» του Χέρμαν Μπροχ: Διαβλέποντας την άβυσσο του 20ού αιώνα

Οι εκδόσεις Έρμα κυκλοφορούν το αριστούργημα του Χέρμαν Μπροχ σε νέα μετάφραση από τη Σοφία Αυγερινού, θυμίζοντάς μας γιατί άλλαξε την πορεία της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα προβλέποντας τα αδιέξοδα της ευρωπαϊκής ηπείρου.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
ΤΡΙΤΗ 15/11- «Λάδι σε καμβά»: Στον καθρέφτη ενός έργου τέχνης

Βιβλία και Συγγραφείς / «Λάδι σε καμβά»: Ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος μιλά για το νέο του μυθιστόρημα

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Αλέξη Πανσέληνο για το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Λάδι σε καμβά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Βιώνουμε έναν νεοπουριτανισμό»

Βιβλίο / Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Βιώνουμε έναν νεοπουριτανισμό»

Ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος μιλά αποκλειστικά στη LiFO για την Ευρώπη, την πολιτική ορθότητα, την πατριαρχία, τη λογοτεχνία και εξηγεί γιατί στις μέρες μας «ο έρωτας έχει μετατραπεί σε όργανο εξουσίας, η ευτυχία έχει γίνει μια καταστροφική αμφιβολία και η απόλαυση ένα συνεχές άγχος».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ελληνική Λογοτεχνία που διαβάζουμε τώρα

Βιβλίο / Εννιά βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας που διαβάζουμε τώρα

Εννιά επιλογές από την εκδοτική παραγωγή του τελευταίου διμήνου, εννιά συγγραφείς, εννιά διαφορετικοί τρόποι μυθοπλασίας, εννιά αντιλήψεις για τη γλώσσα, εννιά αφηγηματικές στρατηγικές, από την παράδοση της κλασικής αφήγησης μέχρι την αποσπασματικότητα της αφήγησης στο διαδίκτυο, από το μυθιστόρημα στο διήγημα και στη μικρή φόρμα, και μια πλούσια ανθρωπογεωγραφία ηρώων.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ