Η Λένα Κιτσοπούλου τραγουδά την «Παραστρατημένη» του Καλδάρα στον φακό του Nick Knight

0

Πριν από λίγες μέρες, όταν κυκλοφόρησε η αφίσα της παράστασης Αντιγόνη / Lonely Planet που ετοιμάζει η Λένα Κιτσοπούλου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έπαθα ένα μικρό σοκ. Δεν θυμάμαι στο πρόσφατο παρελθόν να μου έχει κινήσει την προσοχή και να μου έχει κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση κάποια θεατρική αφίσα στην Ελλάδα.

Ένα εντυπωσιακό, φωτογενές κορίτσι με πράσινα φλούο μαλλιά, βινύλ κοθόρνους, διχτυωτό καλσόν, κατακόκκινη φορεσιά, goth punk μακιγιάζ και attitude και ένα τεράστιο φτυάρι - πόσο σύγχρονη, υπέροχη αισθητική για να αποδώσεις με μια μόνο εικόνα την ηρωίδα του Σοφοκλή! Μα ποιο είναι αυτό το κορίτσι, τέλος πάντων; Παίζει στην παράσταση; Και, κυρίως, ποιος είναι ο δημιουργός της αφίσας;

Και μετά μάθαμε. Η Στέγη εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το SHOWstudio του Λονδίνου με την Αντιγόνη / Lonely Planet της Κιτσοπούλου. Η φωτογραφία της αφίσας και το παρακάτω πορτρέτο της Κιτσοπούλου έχουν την υπογραφή του διάσημου Βρετανού φωτογράφου Nick Knight και του SHOWstudio, όπως και το παραπάνω βίντεο που η Στέγη μας παραχώρησε σε αποκλειστικότητα, με τη Λένα Κιτσοπούλου να τραγουδάει την «Παραστρατημένη» (Στίχοι-Μουσική: Απόστολος Καλδάρας).

Βιντεοκλίπ όπως το «Born This Way» της Lady Gaga, το «Pagan Poetry» της Björk και το «Bound 2» του Kanye West φέρουν την υπογραφή του Nick Knight. 

Η Λένα Κιτσοπούλου τραγουδά την «Παραστρατημένη» του Καλδάρα στον φακό του Nick Knight Facebook Twitter
Η Demi Hannah Scott στη φωτογραφία του Nick Knight για την αφίσα της παράστασης «Αντιγόνη / Lonely Planet». @Nick Knight for Onassis Cultural Centre, Athens
Η Λένα Κιτσοπούλου τραγουδά την «Παραστρατημένη» του Καλδάρα στον φακό του Nick Knight Facebook Twitter
Η Λένα Κιτσοπούλου ταξίδεψε στο Λονδίνο για να φωτογραφηθεί από τον Nick Knight. @Nick Knight for Onassis Cultural Centre, Athens

Ο Nick Knight είναι αυτήν τη στιγμή ένας από τους πλέον επιδραστικούς φωτογράφους του πλανήτη. Έχει συνεργαστεί με σχεδιαστές όπως οι Yohji Yamamoto, John Galliano, Alexander McQueen, έχει φωτογραφίσει καμπάνιες για λογαριασμό εταιρειών όπως οι Christian Dior, Lancôme, Swarovski, Tom Ford, Calvin Klein, Yves Saint Laurent, έχει κάνει εξώφυλλα για περιοδικά όπως τα W, British Vogue, Paris Vogue, Dazed & Confused, AnOther, Another Man και i-D, έχει αποτυπώσει στον φακό του προσωπικότητες όπως η Björk, ο LeBron James, ο David Beckham, η Κate Moss, ο Kanye West, η Lady Gaga.

Κάποια από τα καλύτερα βιντεοκλίπ των παραπάνω καλλιτεχνών, όπως το «Born This Way» της Lady Gaga, το «Pagan Poetry» της Björk και το «Bound 2» του Kanye West φέρουν την υπογραφή του, ενώ δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο και έχει πωληθεί σε δημοπρασίες έναντι ποσών-ρεκόρ.

Το κορίτσι της φωτογραφίας είναι η Demi Hannah Scott, νεαρή blogger και μοντέλο από το Λονδίνο, που μεταμορφώθηκε, υπό την καθοδήγηση του Nick Knight, στο ιδανικό πρόσωπο της αντι-ηρωίδας για την καμπάνια του έργου της Κιτσοπούλου, το οποίο συνδέει τον μύθο του Σοφοκλή με το σήμερα και όπου η αρχαία τραγωδία συναντά την κωμωδία. 

Όπως μας ενημερώνουν για την πολυαναμενόμενη παράσταση: «αν περιμένετε έναν Χορό αρχαίας τραγωδίας δεν θα τον δείτε. Ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε μια παράδοξη διάλεξη-παράσταση, όπου Κρέοντες, Αντιγόνες και Αίμονες σχολιάζουν την τραγωδία της ανθρώπινης ύπαρξης, με σαρκασμό και ωμή ειλικρίνεια», στο γνώριμο και αγαπημένο ύφος της αντισυμβατικής δημιουργού.

Info

Λένα Κιτσοπούλου - Αντιγόνη / Lonely Planet

14/12/2017 - 7/1/2018, 21:00

(εκτός από 18-19, 24, 31 Δεκεμβρίου και 1-2 Ιανουαρίου)

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μικρή Σκηνή

Η παράσταση δεν ενδείκνυται για παιδιά

Προπώληση εισιτηρίων: http://www.sgt.gr/gre/SPG1960

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευριπίδης Λασκαρίδης: «Τα έργα μου είναι φτιαγμένα ώστε να έχουν ανοιχτό νόημα»

Οι Αθηναίοι / Ευριπίδης Λασκαρίδης: «Τα έργα μου είναι φτιαγμένα ώστε να έχουν ανοιχτό νόημα»

Ο σκηνοθέτης και ερμηνευτής Ευριπίδης Λασκαρίδης μιλά για τη ζωή του, την πορεία του στο θέατρο και τη μοναδική αίσθηση του χιούμορ του, που πλέον χαίρει διεθνούς αναγνώρισης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Έλληνες σκηνοθέτες στην Πειραιώς 260

Θέατρο / 5 ελληνικές παραστάσεις που θα δούμε το καλοκαίρι στην Πειραιώς 260

Οι Έλληνες σκηνοθέτες, νέοι και καθιερωμένοι, στο πλούσιο πρόγραμμα της Πειραιώς 260 συνδυάζουν το κλασικό με το ασυνήθιστο, σε παραστάσεις που περιλαμβάνουν πολυαναμενόμενες επαναλήψεις, τραγωδία, όπερα και ποιητικές αλληγορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σύγχρονος χορός στην Πειραιώς 260

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Σύγχρονος χορός στην Πειραιώς 260

H Πειραιώς 260 παίρνει φωτιά με όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου χορού, από χιπ-χοπ και street dance μέχρι πειραματικές χορογραφίες με έντονο ρυθμό και corps de ballet, που τονίζει τη δύναμη της διαφορετικότητας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μαντάμα Μπατερφλάι: Σεξισμός, βία και η λατρεία του χρήματος στην ανάγνωση του Ολιβιέ Πι στο Ηρώδειο

Θέατρο / Μαντάμα Μπατερφλάι: Σεξισμός, βία και η λατρεία του χρήματος στην ανάγνωση του Ολιβιέ Πι στο Ηρώδειο

Ο διάσημος σκηνοθέτης και επί σειρά ετών διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν, Ολιβιέ Πι, έρχεται στο Ηρώδειο με τη σκηνοθεσία της εμβληματικής όπερας του Πουτσίνι.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Μια νύχτα στην Επίδαυρο» σε κείμενα Λένας Κιτσοπούλου-Γιάννη Αστερή και σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στο Εθνικό Θέατρο-REX

Κριτική Θεάτρου / «Μια νύχτα στην Επίδαυρο»: Κριτική για τη μετα-θεατρική επιθεώρηση του Νίκου Καραθάνου

Η παράσταση δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο σκηνοθετικό ή άλλο επίτευγμα, όμως πρόκειται για μια τρυφερή επιστολή αγάπης από τους ανθρώπους που κάνουν θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
8 παραστάσεις διεθνών δημιουργών που θα δούμε στην Πειραιώς 260 και στο Ηρώδειο

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / 8 παραστάσεις διεθνών δημιουργών που θα δούμε στην Πειραιώς 260 και στο Ηρώδειο

Οι παραστάσεις από το εξωτερικό στην Πειραιώς 260, μια παράσταση από την Κύπρο και μια ακόμα στο Ηρώδειο φιλοδοξούν να κερδίσουν το κοινό και να το φέρουν σε επαφή με ρεύματα τάσεις και ιδέες από όλο τον πλανήτη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
grape: 14 ελληνικές παραστάσεις θεάτρου και χορού φιλοδοξούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / grape: 14 ελληνικές παραστάσεις θεάτρου και χορού φιλοδοξούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό

Οι ελληνικές παραστάσεις που θα δουν οι ξένοι curators στην πλατφόρμα που εγκαινιάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κατερίνα Ευαγγελάτου

Θέατρο / Κατερίνα Ευαγγελάτου: «Δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την καλλιτεχνική κοινότητα, με τρομερή αυταπάρνηση»

Η σκηνοθέτις και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου κάνει έναν απολογισμό της πρώτης τριετίας της θητείας της, απαντά στην κακόβουλη κριτική και αποκαλύπτει τι θα δούμε στον «Ιππόλυτο» που ετοιμάζει για την Επίδαυρο.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ